Σίγουροι και αισιόδοξοι Αναστασίου και "Τριάντα"

Σίγουροι και αισιόδοξοι Αναστασίου και "Τριάντα"

Οι ήττες από την Καλλονή και τη Ντιναμό Μόσχας δεν ανησυχούν τον Γιάννη Αναστασίου, ο οποίος επανέλαβε τη σιγουριά του για την αγωνιστική βελτίωση του Παναθηναϊκού.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Την εμπιστοσύνη του στους ποδοσφαιριστές του διατρανώνει με κάθε ευκαιρία ο Γιάννης Αναστασίου και τους παρέχει το καλύτερο κίνητρο ώστε να αλλάξουν την εικόνα τους και να επαναφέρουν τον Παναθηναϊκό στις νίκες.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού δήλωσε ικανοποιημένος από την προσπάθεια τους παρά τις δύο σερί ήττες και εξέφρασε τη βεβαιότητα του ότι θα έρθουν και τα αποτελέσματα, χτυπώντας πάντως και τα… καμπανάκια του κινδύνου.

Αναλυτικά όσα είπε ο τεχνικός του Παναθηναϊκού στην κάμερα της Nova:

Πως είναι η επόμενη ημέρα στην ομάδα μετά το ματς με τη Δυναμό;

«Θα έλεγα λίγο περίεργη, αλλά καλή. Σίγουρα το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που θέλαμε, αλλά από πλευράς απόδοσης και εμφάνισης πιάσαμε υψηλά στάνταρ και δείξαμε ότι μπορούμε να κοιτάξουμε στα μάτια μια πολύ ποιοτική ομάδα που διαθέτει τεράστιο μπάτζετ. Το σημαντικό για τα παιδιά είναι ότι αποκτούν εμπειρίες σε αυτό το επίπεδο, γίνονται καλύτεροι και νομίζω ότι τα κέρδη ήταν πάρα πολλά από το συγκεκριμένο παιχνίδι. Η τακτική πειθαρχία που είχαμε, η προσήλωση που δείξαμε, ο τρόπος που αντιδράσαμε, η προσπάθεια που κάναμε και η ατομική βελτίωση κάποιων παικτών. Νομίζω ότι όλα αυτά τα στοιχεία μας κάνουν να σκεφτόμαστε θετικά για τη συνέχεια».

Τι κρατάτε από αυτό το ματς; Είναι στα θετικά και η παρουσία του Δώνη, ο οποίος έδειξε ωριμότητα στο παιχνίδι του;

«Σίγουρα. Ο Χρήστος είναι ένα παιδί που προσπαθεί, δουλεύει πάρα πολύ και φέτος έχει ξεκινήσει πολύ καλύτερα σε σχέση με πέρυσι. Και αυτός ήταν και ο λόγος που βρέθηκε στη βασική ενδεκάδα στο ματς με τον Λεβαδειακό. Είναι ένα παιδί που έχει τα στοιχεία που απαιτούνται στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Είναι ένα ψηλό παιδί και είδαμε την Πέμπτη ότι χρειάζεται η σωματοδομή και τα φυσικά προσόντα.

Όταν έχεις ταχύτητα και δύναμη, τότε μπορείς να ανταπεξέλθεις πολύ καλύτερα. Νομίζω ότι αυτή ήταν και η διαφορά. Αν ο Χρήστος κάνει τα σωστά πράγματα μέσα στο γήπεδο- αυτά που ξέρει και αυτά που του λένε οι προπονητές του- και συνεχίσει να δουλεύει με προσήλωση και χαμηλά το κεφάλι, τότε νομίζω μόνο καλύτερος μπορεί να γίνει και το μέλλον θα είναι θετικό».

Ο Παναθηναϊκός μέχρι στιγμής «πληρώνει» κάποιες στιγμές αδράνειας στην αμυντική λειτουργία της ομάδας και λάθη σε κρίσιμα σημεία του αγώνα. Έχετε βρει κάποια εξήγηση γι’ αυτό τον γρίφο;

«Τα ίδια λάθη κάναμε και πέρυσι και αυτό ήταν το πρόβλημα μας στην αρχή της περσινής σεζόν. Ίσως μας έλειπε η αμυντική σταθερότητα. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε αμυντική σταθερότητα, γιατί κάποια παιδιά που παίζουν στην άμυνα βρίσκονται εκτός φόρμας. Ίσως είναι η κούραση, ίσως είναι η έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης και σίγουρα σε εμάς το ένα λάθος κοστίζει αυτή τη στιγμή. Προσπαθούμε να το δούμε, να το διορθώσουμε και να το βελτιώσουμε. Δουλεύουμε καθημερινά, δουλεύουν τα παιδιά και δεν μπορώ να τους αδικήσω, αλλά είναι κάτι που χρειάζεται πλέον να το βελτιώσουμε μέσα στο παιχνίδι.

Προσπαθούμε μέσα από τις προπονήσεις και είναι κάτι που θέλουμε και πρέπει να το βελτιώσουμε, γιατί είναι κρίμα και άδικο για τα παιδιά, ο αντίπαλος με μια προσπάθεια να σημειώνει γκολ και εμείς να θέλουμε πέντε- έξι προσπάθειες. Το ξέρουν, αναγνωρίζουν τη σημασία να είμαστε σε εγρήγορση και να κάνουμε τα σωστά πράγματα και είμαι σίγουρος ότι αυτό το πράγμα θα βελτιωθεί και στη συνέχεια θα είμαστε πολύ καλύτεροι».

Υπάρχει λόγος ανησυχίας μετά τα τελευταία αποτελέσματα;

«Όχι, κανένας. Μπορώ να τα καταλάβω ότι έχει δημιουργηθεί πίεση- ίσως από τον κόσμο, ίσως από τα μίντια, ίσως από εμάς τους ίδιους- μετά την περσινή σεζόν, αλλά η περσινή χρονιά αποτελεί πλέον παρελθόν και όλοι πρέπει να επικεντρωθούμε στη φετινή. Το να ζούμε με την περσινή σεζόν, είναι το μεγαλύτερο λάθος που μπορούμε να κάνουμε – και οι παίκτες και οι προπονητές- αλλά και ο κόσμος. Σίγουρα τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά.

Μιλάμε για ελληνικό πρωτάθλημα, στο οποίο πρέπει να αλλάξουν πολλά για να μιλάμε για άλλα πράγματα τη δεδομένη στιγμή για τον Παναθηναϊκό, αλλά το σημαντικό για εμάς είναι να μείνουμε συγκεντρωμένοι στο στόχο μας, να δουλεύουμε και να ξεχάσουμε την περσινή σεζόν. Δεν θα κερδίζουμε παιχνίδια με τη φανέλα και το όνομα της ομάδας, απλά επειδή πέρυσι κάναμε μια καλή σεζόν. Απαιτείται μεγαλύτερη προσπάθεια, προσήλωση και συνέπεια από όλους μας και το κυριότερο είναι να παραμείνουμε πιστοί στο στόχο μας.

Είμαστε ακόμα μια νέα ομάδα, φτιάχνουμε χαρακτήρα και δημιουργούμε ποδοσφαιρική παιδεία στους εαυτούς μας, όμως αυτό θέλει συνέπεια, θέλει προσήλωση και το κυριότερο χαμηλά το κεφάλι, γιατί το εύκολο είναι να χάσεις το δρόμο σου μετά από μια επιτυχία. Το σημαντικό είναι να μείνουμε συγκεντρωμένοι σε αυτό που έχουμε θέσει ως στόχο. Η φιλοσοφία μας παραμένει η ίδια όπως πέρυσι. Να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο, να εξελίξουμε νέους παίκτες, να παραμείνουμε ανταγωνιστικοί και αυτό είναι κάτι που κάνουμε και θέλουμε να το κάνουμε συνέχεια».

Η ομάδα σας έπαιξε δύο δύσκολα ενενηντάλεπτά απέναντι σε Καλλονή και Δυναμό και προσπάθησε μέχρι το φινάλε. Θεωρείτε ότι θα είναι μειονέκτημα για τον Παναθηναϊκό ενόψει του αγώνα με τον Πλατανιά;

«Όταν αγωνίζεσαι σε υψηλό επίπεδο και βρίσκεσαι στον Παναθηναϊκό, ξέρεις ότι ανά τρεις ημέρες θα παίζεις παιχνίδια. Σίγουρα το διάστημα είναι μικρό, όμως από την άλλη είναι και το μεγαλύτερο κίνητρο για τα παιδιά, να δείξουν ότι μπορούν. Εγώ τους έχω πλήρη εμπιστοσύνη και στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα. Θα έλεγα ότι η εικόνα μας στα δύο τελευταία ματς και με την Καλλονή και τη Δυναμό είναι σε αρκετό μεγάλο βαθμό θετική.

Έχουμε καλή ψυχολογία, αν και τα αποτελέσματα δεν ήταν αυτά που έπρεπε. Η ψυχολογία παραμένει καλή και νομίζω ότι έτσι πρέπει να μείνει, γιατί σκεφτόμαστε θετικά. Το σημαντικό είναι ότι ο Πλατανιάς έκανε μια μεγάλη νίκη την προηγούμενη αγωνιστική στο Ηράκλειο επί του Εργοτέλη, παίζει στην έδρα του, έχει καλή ψυχολογία, αλλά νομίζω ότι θα είναι τελείως διαφορετικό παιχνίδι και η προσέγγιση θα είναι τελείως διαφορετική και από τον Πλατανιά και από εμάς».

Οι παίκτες σας έχουν επηρεαστεί σωματικά ή πνευματικά μετά από αυτά τα δύο παιχνίδια;

«Θα έλεγα πιο πολύ πνευματικά. Δουλεύουμε σε αυτό το κομμάτι και προσπαθούμε να βελτιωθούμε, γιατί σίγουρα το να παίζεις κάθε τρεις ημέρες παιχνίδια, από ένα σημείο και μετά χάνεις και τη σημασία για το ποιο παιχνίδι είναι κρίσιμο. Για εμάς όλα τα παιχνίδια είναι κρίσιμα και έχοντας συνεχόμενους αγώνες και όταν παίζεις για τον Παναθηναϊκό, πρέπει να έχεις ως στόχο πάντα τη νίκη. Αυτός είναι ο στόχος μας και αυτό θέλουμε να το περάσουμε στα παιδιά. Ότι όλα τα παιχνίδια είναι σημαντικά και σε όλα τα ματς παίζουμε για τη νίκη».

Ο Παναθηναϊκός σε τρεις αναμετρήσεις στα Χανιά δεν έχει καταφέρει να κερδίσει τον Πλατανιά. Τι πρέπει να κάνετε αυτή τη φορά για να φύγετε νικητές από το γήπεδο;

«Πάντα υπάρχει η πρώτη φορά λένε. Θα φανεί την Κυριακή».

Τριανταφυλλόπουλος: “Η συνέχεια θα είναι καλύτερη”

Ο Κώστας Τριανταφυλλόπουλος υποστήριξε ότι ο Παναθηναϊκούς δούλεψε σκληρά για το ματς με την Ντινάμο και πως το δεύτερο γκολ στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου ήταν αυτό που δυσκόλεψε περισσότερο από κάθε τι τις προσπάθειες των πράσινων.

Χαρακτηριστικά ο “Τριάντα” είπε εξερχόμενος από τα αποδυτήρια:

“Πιστεύω στην αρχή ήμασταν πολύ επιφυλακτικοί, προσπαθήσαμε να αμυνθούμε και να μην αφήσουμε τον αντίπαλο να βρει χώρους. Κατά γενική ομολογία τα καταφέραμε καλά. Δεχτήκαμε ένα γκολ το οποίο μπορώ να πω ότι ήταν αρκετά καλό γιατί προήλθε από έναν ωραίο συνδυασμό.

Προσπαθήσαμε μετά και ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο να βγούμε μπροστά, να δημιουργήσουμε ευκαιρίες. Παρόλο που δεχτήκαμε γρήγορα το δεύτερο γκολ δεν τα βάλαμε κάτω, προσπαθήσαμε βάλαμε και εμείς ένα γκολ, είχαμε τις ευκαιρίες να ισοφαρίσουμε, δεν τα καταφέραμε αλλά πιστεύω θα συνεχίσουμε καλύτερα”.

Θεωρείς καθοριστικά τα σημεία που δέχτηκε η ομάδα τα δυο γκολ, ένα τρία λεπτά πριν λήξει το ημίχρονο και ένα τρία λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους;

“Σίγουρα, όχι τόσο το πρώτο τέρμα που δεχτήκαμε αλλά το δεύτερο γκολ της Ντινάμο μπήκε αρκετά νωρίς. Εκεί που θέλαμε να μπούμε μέσα να γυρίσουμε το παιχνίδι. Μας δυσκόλεψε αρκετά. Όμως παρόλα αυτά δείξαμε ότι πιστέψαμε σε κάτι καλύτερο και προσπαθήσαμε για να το καταφέρουμε”.

Ο Παναθηναϊκός μετά το 60′ ανέβηκε και έπαιξε στα ίσια την Ντινάμο χάνοντας πολλές ευκαιρίες, στο πρώτο μέρος παίζατε πολύ κλειστά, ήταν το πλάνο αυτό;

“Έτσι είχαμε δουλέψει όλη την εβδομάδα πάνω σε αυτό το παιχνίδι. Πιστεύω πως πήγαμε καλά, άσχετα με τα γκολ που μπήκαν καθώς δεν είχαμε απειληθεί πάρα πολύ στην αρχή του αγώνα. Θεωρώ πως αν ανοιγόμασταν νωρίτερα θα ήταν πολύ δύσκολο για εμάς να πάμε σε ένα παιχνίδι, ένα τέμπο ένας εναντίων ενός σε όλο το γήπεδο όπως ήταν μετά το 60′. Αν ήμασταν λίγο πιο τυχεροί πιστεύω δεν θα είχαμε χάσει σήμερα”.

Η συνέχεια σας καλεί να κοιτάξετε και πάλι στο ελληνικό πρωτάθλημα και το ματς με τον Πλατανιά;

“Η συνέχεια σίγουρα είναι δύσκολη όπως κάθε φορά γιατί τώρα έχουμε και αρνητικά αποτελέσματα στην πλάτη μας. Όμως πρέπει να δουλέψουμε και να συνεχίσουμε για να πάρουμε τις νίκες που πρέπει”.

Παρόλο το αρνητικό αποτέλεσμα ο κόσμος χειροκρότησε και πάλι την προσπάθεια σας;

“Ο κόσμος ήταν καταπληκτικός και ευελπιστούμε στα δυο επόμενα παιχνίδια στην έδρα μας να του δώσουμε την χαρά που πρέπει”.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News