"Η μεγαλύτερη ευκαιρία της ζωής μου"

"Η μεγαλύτερη ευκαιρία της ζωής μου"

Ο Λουκ Στιλ μίλησε για τον τρόπο που κατέληξε στον Παναθηναϊκό το περασμένο καλοκαίρι, την νέα πρόκληση στην καριέρα του, το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό αλλά και τις εντυπώσεις του από τους οπαδούς του Τριφυλλιού.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Το περασμένο καλοκαίρι ο Λουκ Στιλ άφησε την Αγγλία και αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στην χώρα μας με τον Παναθηναϊκό. Ο τερματοφύλακας του Τριφυλλιού μίλησε στα βρετανικά ΜΜΕ για αυτή την νέα εμπειρία στην καριέρα του.

“Είναι η μεγαλύτερη ευκαιρία που είχα στην ζωή μου. Υπάρχει πλούσια κουλτούρα στην πόλη, εγώ ζω δίπλα στην θάλασσα και είναι τεράστια διαφορά σε σχέση με τους δρόμους του Γιόρκσαιρ. Ο κόσμος ρωτάει πως προσαρμόστηκα αλλά δεν είναι και σαν να πήγα στον… Άρη” είπε αρχικά ο Άγγλος πορτιέρο.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στους λόγους που επέλεξε τον Παναθηναϊκό: “Χρειαζόμουν κάτι για να με… βγάλει από την άνεση μου. Αυτή είναι μια νέα αρχή στην ζωή μου. Μου άρεσε η πρόκληση να μπω κατευθείαν στα βαθιά. Είμαι ήδη στο μέσο της καριέρας μου. Θέλω να έχω επιτυχίες στο ποδόσφαιρο και να μην είμαι ένας απλός παίκτης που αγωνίζεται. Έπρεπε να αλλάξω από την στιγμή που θέλω να πετύχω τους στόχους μου και ν’ αγωνιστώ στο εξωτερικό και στα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης”.

Ο Στιλ σχολίασε και την συνάντηση που είχε με τον Νίκο Νταμπίζα το περασμένο καλοκαίρι: “Είπε ότι ήθελε να συναντηθούμε στο Λονδίνο. Είναι μια ελληνική συνήθεια, τους αρέσει να σε βλέπουν στα μάτια και να είναι βέβαιοι ότι μπορείς να ανταποκριθείς στις απαιτήσεις. Προφανώς πέρασα το τεστ. Δεν μου πέρασε από το μυαλό ότι θα έρθω στον Παναθηναϊκό, όμως όταν είχα την πρόταση αποφάσισα γρήγορα. Ένιωσα καλά με την απόφαση που πήρα, υπήρχε η πρόκληση των προκριματικών του Champions League. Καταλήξαμε στο Europa League, όμως η παρουσία σε ευρωπαϊκή διοργάνωση είναι σημαντική για μένα”.

Ο Άγγλος τερματοφύλακας δήλωσε ενθουσιασμένος από την παρουσία των οπαδών του Παναθηναϊκού στον πρώτο αγώνα που συμμετείχε, κόντρα στον Παναιγιάλειο: “Δεν το πίστευα, περίμενα μερικές εκατοντάδες και ήταν χιλιάδες, το λάτρεψα. Μπήκα στο δεύτερο ημίχρονο και… χοροπηδούσα γιατί έσκαγαν κροτίδες συνέχεια πίσω από την εστία. Στην συνέχεια είδα τους οπαδούς μας και στην έδρα μας. Η Θύρα 13 είναι οι φανατικοί και βρίσκονται πίσω από μια εστία σαν… φωλιά από μέλισσες. Ο θόρυβος, τα καπνογόνα, πραγματικά σε ηλεκτρίζει αυτή η ατμόσφαιρα”. 

Παράλληλα αναφέρθηκε και στο επικείμενο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό: “Μου έχουν πει ότι είναι αγώνας από… άλλο πλανήτη. Έχω δει κάποιες φωτογραφίες και βίντεο, έχω ακούσει ότι η Αστυνομία έχει μπει στα αποδυτήρια στο παρελθόν. Έχω αγωνιστεί σε ντέρμπι αλλά έχω την υποψία ότι αυτό θα είναι διαφορετικό”.

Όσον αφορά το μέλλον του τόνισε: “Θα είμαι 31 όταν λήξει το συμβόλαιο μου και ρεαλιστικά θα μπορώ να αγωνιστώ για άλλα δέκα χρόνια και δεν νομίζω ότι έχω χάσει την ευκαιρία μου ν’ αγωνιστώ σε μια κορυφαία ομάδα της Premier League ή να κληθώ στην Εθνική ομάδα”.

Ο Στιλ δεν ξέχασε ν’ αναφερθεί και στον πολιτισμό της Ελλάδας: “Η συμβουλή μου είναι να πάτε στην Ακρόπολη. Είναι από τα αρχαιότερα μνημεία παγκοσμίως και πραγματικά λάτρεψα τον χώρο όσο βρέθηκα εκεί”.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News