Ντεμπούτο με γκολ

Ντεμπούτο με γκολ

Ιστορική είναι η σημερινή ημερομηνία καθώς στις 27 Οκτωβρίου του 1968 ο Αντώνης Αντωνιάδης έκανε το ντεμπούτο του με την πράσινη φανέλα και μάλιστα βρήκε δίχτυα!

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ήταν η πέμπτη αγωνιστική του πρωταθλήματος όταν ο Στέφαν Μπόμπεκ αποφάσισε να ρίξει στη μάχη τον “ψηλό” σε αναμέτρηση απέναντι στον σκληροτράχηλο Απόλλωνα Αθηνών, στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας…

Ο ξανθιώτης σέντερ φορ δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα, καθώς χάρη σε δικό του τέρμα στο 52′ οι “πράσινοι” κατάφεραν να λυγίσουν την “ελαφρά ταξιαρχία” με 1-0.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αντωνιάδης είχε αυξημένο βαθμό δυσκολίας σε αυτό τον αγώνα, καθώς γλιστρούσε συνεχώς στο χορτάρι. Όπως και να ‘χει πρόκειται για ένα ιστορικό τέρμα το οποίο ο “ψηλός” πανηγύρισε έξαλλα μαζί με τον κόσμο της ομάδας!

Εκείνη τη σεζόν ο Αντωνιάδης αγωνίστηκε σε οκτώ ματς και σημείωσε τρία τέρματα δείχνοντας τα πρώτα δείγματα γραφής του. Από εκεί και πέρα τα επιτεύγματα του Θρακιώτη στράικερ, με την φανέλα του Παναθηναϊκού, είναι μοναδικά αφού σήκωσε τέσσερα πρωταθλήματα, δύο κύπελλα ενώ συμμετείχε και στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών.

Ακόμα ο Αντωνιάδης αναδείχτηκε πέντε φορές πρώτος σκόρερ. Το 1971 ήταν πρώτος σκόρερ του Κυπέλλου Πρωταθλητριών ενώ το 1972 κατέκτησε το ασημένιο παπούτσι. Επιπλέον ο άσος του “τριφυλλιού” είχε 21 συμμετοχές σημειώνοντας μάλιστα και έξι γκολ.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News