Χορταστικός πριν την Μπάγερν!

Χορταστικός πριν την Μπάγερν!

Με έναν Σλότερ (28π.) βγαλμένο από το… NBA, ο Παναθηναϊκός έφτασε σε μια εύκολη νίκη επί του ΚΑΟΔ στο ΟΑΚΑ με 86-55 με τον Γιώργο Παπαγιάννη, να παίρνει το βάπτισμα του πυρός με τη φανέλα του τριφυλλιού. Σούπερ Διαμαντίδης, εξαιρετικός ο Μπατίστα.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Απολαυστικός, ουσιαστικός, θεαματικός. Όλα τα είχε απόψε ο Παναθηναϊκός απέναντι στον ΚΑΟΔ, φτάνοντας σε μία εύκολη νίκη με 86-55. Σλότερ με 28π., Διαμαντίδης με 11π. και Μπατίστα με 9π., οι κορυφαίοι για την ομάδα του Ιβάνοβιτς. Σκόραραν όλοι οιν παίκτες της ομάδας.

Το ματς

Με… φόρα μπήκε στο ματς ο Παναθηναϊκός (Φώτσης, Διαμαντίδης, Μπατίστα, Σλότερ, Γιάνκοβιτς), χτίζοντας γρήγορα μια διαφορά 9 πόντων (9-0) με τον Σλότερ να είναι ζεστός. Οι «πράσινοι» ανάγκαζαν σε πολλά λάθη τους αντιπάλους τους, οι οποίοι πέτυχαν το πρώτο καλάθι τους, 6:50 πριν τη λήξη της περιόδου.

Ο Παναθηναϊκός έβαζε τη μπάλα στο «ζωγραφιστό» αφού ο Μπατίστα δεν είχε αντίπαλο, με αποτέλεσμα να παίρνει φάουλ από τους ψηλούς του ΚΑΟΔ, οι οποίοι δεν μπορούσαν να μαρκάρουν τον σέντερ των «πρασίνων».

Σε συνδυασμό με την «σκληρή» άμυνα του «τριφυλλιού» η ομάδα του Ιβάνοβιτς ήλεγχε το ματς σε όλο το πρώτο δεκάλεπτο χωρίς πρόβλημα. Με τον Σλότερ να είναι hot… και τον Μπατίστα ασταμάτητο, οι «πράσινοι» τελείωσαν την πρώτη περίοδο προηγούμενοι με 11 πόντους (26-15), με τον Ιβάνοβιτς να έχει πραγματοποιήσει μόλις μία αλλαγή, αυτή του Παππά, αντί του Γιάνκοβιτς, στα 2:03.

Οι Δραμινοί με ένα 4-0 σερί μπήκαν δυνατά στην αρχή της δεύτερης περιόδου, με τον Ιβάνοβιτς να έχει περάσει στο ματς, Μαυροκεφαλίδη, Ράιτ και Μποχωρίδη. Ο Σλότερ παρέμενε… συνδεδεμένος με το καλάθι και 6:43 πριν το ημίχρονο οι «πράσινοι» ήταν μπροστά με 9 (28-19).

Ωστόσο η χαλάρωση των παικτών του Ιβάνοβιτς, έβαλε τον ΚΑΟΔ ξανά στο παιχνίδι και σιγά-σιγά η διαφορά ψαλιδιζόταν (29-22, 31-28), με τον Λο και τον Τζόνσον να βρίσκουν εύκολα το δρόμο προς το καλάθι του Παναθηναϊκού.

Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς επανέφερε σιγά-σιγά τους… βασικούς και κατάφερε να ξεπεράσει το κακό του διάστημα, πραγματοποιώντας ένα σερί 6-0 (από 31-28 σε 37-28). Ο Διαμαντίδης στη συνέχεια ανέλαβε δράση και προσωπικά καλάθια (5 συνεχόμενοι πόντοι), οδήγησε τον Παναθηναϊκό στην ανάπαυλα, με 12 πόντους διαφορά (42-30).

Με τον Χαραλαμπόπουλο να ξεκινάει βασικός, «μπήκε» στο παρκέ ο Παναθηναϊκός με την έναρξη του Β΄ ημιχρόνου. Ο ΚΑΟΔ δεν είχε σκοπό ωστόσο να παραδοθεί… αμαχητί και πίεζε τον «εξάστερο», αλλά ο Σλότερ σε μεγάλα κέφια κρατούσε τους «πράσινους» μπροστά με διαφορά ασφαλείας.

Τα πρώτα λεπτά της 3ης περιόδου έμοιαζαν με… διαγωνισμό τρίποντων και από τις δύο ομάδες. Σλότερ και Διαμαντίδης τα… έβαζαν από παντού και η διαφορά εκτινάχτηκε στους 19 (58-39) με alley hoop κάρφωμα του Μπατίστα μετά από πάσα του Γιάνκοβιτς, 2:56 πριν τη λήξη της περιόδου.

Ο Σλότερ βγαλμένος κατευθείαν από το ΝΒΑ, συνέχιζε να πυροβολεί κατά ριπάς, φτάνοντας τους 28, 2 λεπτά πριν τη λήξη του δεκαλέπτου. Ο Ιβάνοβιτς απέσυρε τον Διαμαντίδη, βάζοντας τον Μποχωρίδη στη θέση του, ωστόσο τίποτα δεν άλλαξε, αφού οι «πράσινοι» έδειχναν να ελέγχουν το ματς, όντας μπροστά με 23 (63-40) με τη λήξη του 3ουδεκαλέπτου.

Με τον Παππά και τον Μπλουμς να πυροβολούν, ο Παναθηναϊκός εκτόξευσε τη διαφορά στους 28 (68-40) στα πρώτα λεπτά της τελευταίας περιόδου. Η αυτοθυσία των παικτών του Ιβάνοβιτς σε κάθε φάση, μπάλα και διεκδίκηση ήταν χαρακτηριστική.

Η διαφορά έφτασε στους 36 (78-42) και ο Ιβάνοβιτς έριξε τον Γιώργο Παπαγιάννη στο ματς για πρώτη φορά φέτος, 5:29 πριν τη λήξη του ματς. Μπλουμς, Ράιτ και Μαυροκεφαλίδης τα έβαζαν… εύκολα με τον Παναθηναϊκό να περνάει ένα εύκολο και ευχάριστο απόγευμα στο ΟΑΚΑ.

Ο μικρός… πέτυχε το πρώτο του καλάθι με την φανέλα του Παναθηναϊκού με σουτ από το ύψος της ρακέτας, 3:30 πριν το τέλος του ματς και φυσικά αποθεώθηκε. Οι «πράσινοι» χαλάρωσαν στα τελευταία λεπτά όπως ήταν λογικό, ωστόσο με τις βολές που πέτυχε ο Χαραλαμπόπουλος στα τελευταία δευτερόλεπτα, άπαντες σκόραραν απόψε.

Τα δεκάλεπτα: 26-15, 42-30, 63-40, 86-55

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Χαραλαμπόπουλος 3, Σλότερ 28 (5), Μποχωρίδης 3 (1), Γιάνκοβιτς 5 (1), Φώτσης 3, Παππάς 5, Μαυροκεφαλίδης 5 (1), Διαμαντίδης 11 (1), Μπατίστα 9, Ράιτ 4, Μπλουμς 8 (2), Παπαγιάννης 2

ΚΑΟΔ: Τρότερ 2, Τζόνσον 3 (1), Γεωργάκης 3, Άτκινς 18 (2), Σπυριδωνίδης 3 (1), Μισέλ 6, Ζάρας 4 (1), Λόου 8 (2), Χρυσικόπουλος 8 (1).
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News