"Δώστε εξηγήσεις"
Μπορεί μέχρι τώρα ο Μισέλ Πλατινί και η ΟΥΕΦΑ να αποτελούσαν “σύμμαχο” της ΕΠΟ, όμως οι τελευταίες εξελίξεις φαίνεται πως διαφοροποιούν τη στάση της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το πόρισμα του εισαγγελέα Αριστείδη Κορέα και το γεγονός πως μεταξύ των 16 κατηγορουμένων βρίσκονται και υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΠΟ πέρα από προέδρους ΠΑΕ, διαιτητές και αθλητικούς δικαστές, οδήγησε την ΟΥΕΦΑ να ζητήσει εξηγήσεις από τον Γιώργο Σαρρή αλλά και να της διαβιβαστούν τα αποτελέσματα της έρευνας του Κορέα.
Από το περιβάλλον της ΕΠΟ διαρρέεται πάντως πως αυτή ήταν που πρώτη ενημέρωσε σχετικά την ηγεσία της ΟΥΕΦΑ, με τη “θηλιά” να σφίγγει σε κάθε περίπτωση ολοένα και περισσότερο για τον Γιώργο Σαρρή, ανεξάρτητα από το αν ο Πλατινί και οι συνεργάτες του παρέμβουν ή όχι.
Το γεγονός πως αρκετές Ενώσεις παρουσιάζονται έτοιμες να καταθέσουν πρόταση μομφής κατά του Σαρρή και της νυν διοίκησης, είναι το μικρότερο πρόβλημα για την ΕΠΟ, καθώς από την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να πιάσουν δουλειά οι ειδικοί ανακριτές διαφθοράς για να προχωρήσουν την υπόθεση με την ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης στο ελληνκό ποδόσφαιρο, τη στιγμή που η υπόθεση των δεκάδων πλαστών φορολογικών και ασφαλιστικών ενημεροτήτων βρίσκεται στο στάδιο της προκαταρκτικής έρευνας από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χάρη Λακαφώση όπως αναφέρει ρεπορτάζ της Καθημερινής.
Την ίδια στιγμή η εισαγγελέας Αγγελική Κουρινώτη έχει ασκήσει ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε 31 φυσικά πρόσωπα για τη γνωστή υπόθεση με τις κάρτες υγείας, εκ των οποίων τα 23 (!) είναι ή ήταν μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΟ. Ανάμεσά τους, βρίσκεται και ο Γιώργος Σαρρής αλλά και άλλα επτά μέλη του σημερινού σημερινού διοικητικού συμβουλίου.
Επιπλέον, ο Γιώργος Σαρρής είναι κατηγορούμενος σε βαθμό πλημμελήματος για υπόθεση παραβίασης του αθλητικού νόμου βάσει της ποινικής δίωξης που άσκησε ο Αριστείδης Κορέας για τον τελικό του 2013 μεταξύ Ολυμπιακού και Αστέρα Τρίπολης και δη την παρουσία εκπροσώπου της ΔΕΑΒ, ενώ η εισαγγελέας Εφετών, Βιργινία Σακελλαροπούλου, διεξάγει προκαταρκτική έρευνα για να διαπιστώσει αν διαπράχθηκε το αδίκημα της ψευδορκίας από παράγοντες της ΕΠΟ στη δίκη για τους “στημένους” αγώνες πριν από έναν χρόνο.
Τα προβλήματα για την ΕΠΟ έχουν όμως και συνέχεια, καθώς παραμένει σε εκκρεμότητα η υπόθεση των στημένων αγώνων για την οποία έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις σε 83 φυσικά πρόσωπα από το 2011 έως σήμερα, με την υπόθεση να έχει ανατεθεί στον ειδικό εφέτη ανακριτή Παναγιώτη Πούλιο.
Από τα παραπάνω, προκύπτει ξεκάθαρα πως δεν υπάρχει… κανένας λόγος για παραίτηση του Γιώργου Σαρρή από την προεδρία της ΕΠΟ και πως όσοι ισχυρίζονται το αντίθετο μάλλον είναι… κακοπροαίρετοι και θέλουν το κακό του – συνεχώς αναπτυσσόμενου – ελληνικού ποδοσφαίρου.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});