Δεν κάνει πίσω στους δικαστές η κυβέρνηση

Δεν κάνει πίσω στους δικαστές η κυβέρνηση


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής συναντήθηκε με τους εκπροσώπους των ομάδων που αγωνίζονται στην Ευρώπη και συζήτησαν για το θέμα με τους τακτικούς δικαστές.

Ο Σταύρος Κοντονής, ο Γιώργος Μποροβήλος, ο Γιάννης Αλαφούζος, ο Γιάννης Βρέντζος, ο Γιώργος Σπανός και ο Δημοκράτης Παπαδόπουλος συζήτησαν για τη διαμάχη με την ΕΠΟ όσον αφορά στην επιλογή τακτικών δικαστών για τα αθλητικά όργανα (αυτό ήταν το κυρίαρχο θέμα συζήτησης), για το θέμα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου σε όλα τα γήπεδα αλλά και τις κάμερες ασφαλείας.

Οσον αφορά τους τακτικούς δικαστές, η ΕΠΟ ως γνωστό δεν δείχνει την πρόθεση να ακολουθήσει τον νόμο και να στελεχώσει το διαιτητικό δικαστήριο με τακτικούς δικαστές και αν εμμείνει στη θέση της ο υφυπουργός ενημέρωσε τις ομάδες που μετέχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ότι θα πρέπει να ακολουθήσει τις διαδικασίες που προβλέπονται αφήνοντας ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.

Πάντως, η θέση του ΠΑΟΚ παραμένει ξεκάθαρη στο συγκεκριμένο θέμα και θέλει τη νομιμότητα και τη διαφάνεια και επομένως να τηρηθεί ο νόμος.

O Σταύρος Κοντονής ήταν κάθετος για τους τακτικούς δικαστές, αναφέροντας: «Η κυβέρνηση είναι ανυποχώρητη σε αυτό το ζήτημα, το οποίο δεν μπορεί να μπει σε καμία απολύτως διαπραγμάτευση. Σε κάθε περίπτωση, έγινε απολύτως κατανοητό από όλους ότι εφόσον δεν υπάρξει εναρμόνιση με το νόμο και συγκρότηση του συγκεκριμένου δικαιοδοτικού οργάνου από τακτικούς δικαστές, θα υπάρξει άμεσα επιβολή αυστηρότατων κυρώσεων με σοβαρότατες συνέπειες για το ελληνικό ποδόσφαιρο και φυσικά για τους πρεσβευτές του στην Ευρώπη. Η Πολιτεία καταβάλλει κάθε προσπάθεια για στήριξη του ελληνικού ποδοσφαίρου, δεν πρόκειται όμως επ ουδενί να δεχτεί τη μη εφαρμογή των νόμων.

Στη συνάντηση με τους εκπροσώπους των ομάδων που συμμετέχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις διαπιστώθηκε κατ’ αρχήν η ουσιαστική πρόοδος που έχει επέλθει στις προετοιμασίες λειτουργίας, για πρώτη φορά, του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και του συστήματος εποπτείας των γηπέδων. Εκ μέρους του προέδρου της Super League έχει υποβληθεί ένα αίτημα μιας μικρής παράτασης περίπου 15 ημερών για την επίσημη έναρξη εφαρμογής του νέου αυτού πλαισίου, προκειμένου να έχουν ολοκληρωθεί πλήρως και σε όλα τα γήπεδα της Super League οι διαδικασίες σύνδεσης με το κεντρικό σύστημα, όπως επίσης και οι απαιτούμενοι έλεγχοι», είπε ο Υφυπουργός Αθλητισμού.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο Γιώργος Μποροβήλος που εκπροσωπούσε τον Αστέρα Τρίπολης έκανε δηλώσεις και συμφώνησε με το αίτημα του Υφυπουργού για παρουσία τακτικών δικαστών. Μάλιστα, ζητήτησε παράταση δύο εβδομάδων για να λυθούν τα προβλήματα με το ηλεκτρονικό εισιτήριο και τις κάμερες ασφαλείας στα γήπεδα.

Ο Μποροβήλο ως πρόεδρος της Super League διεμήνυσε πως η θέση της λίγκας είναι να εφαρμοστεί ο νόμος στο θέμα των τακτικών δικαστων στο διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ.

«Εκτός από το γήπεδο της Καλλονής, όπου αντιμετωπίζουμε κάποια θέματα με τη διοίκηση του σταδίου αλλά τα υπόλοιπα γήπεδα είναι εναρμονισμένα με αυτά που απαιτούνται. Είμαστε σχεδόν έτοιμοι. Υποβάλαμε ένα αίτημα στον Υπουργό μίας μικρής παράτασης για δύο αγωνιστικές, για να κερδίσουμε λίγο χρόνο, ώστε να είμαστε έτοιμοι μετά τη διακοπή λόγω εθνικών ομάδων. Δεν θέλουμε να υπεκφύγουμε από τις υποχρεώσεις μας. Ο υπουργός βλέποντας την πρόθεσή μας να υλοποιήσουμε όσα συμφωνήθηκαν στο ακέραιο, είπε πως θα το σκεφτεί. Θεωρώ πως είναι ένα δίκαιο αίτημα, εξαιτίας της κατάστασης που υπάρχει στη χώρα λόγω capital controls και των θεμάτων που ήθελαν συνεργασία. Εκτιμούμε πως θα υπάρξει θετική ανταπόκριση από τον Υπουργό και θέλουμε να είμαστε πανέτοιμοι μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος. Υπάρχει ένα θέμα με το διαιτητικό δικαστήριο και τη σύνθεσή του, που κατά τον υπουργό πρέπει να γίνει με τακτικούς δικαστές. Θα γίνουν επαφές για να μην υπάρξει θέμα. Η θέση μας είναι να υπάρχουν τακτικοί δικαστές, από την πλευρά μας δεν υπάρχει καμία αντίρρηση. Έτσι ορίζει ο νόμος και η Super League δεν έχει διάθεση να παρανομήσει», είπε ο Γιώργος Μποροβήλος.

Μια λιτή και περιεκτική δήλωσε έκανε ο Γιάννης Αλαφούζος φεύγοντας, ζητώντας: «να εφαρμοστεί σε όλα τα επίπεδα ο νόμος». Από την άλλη, οι Γιάννης Βρέντζος, Γιώργος Σπανός και Δημοκράτης Παπαδόπουλος δεν μίλησαν.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News