Τρεις δρόμοι για τη νέα… Λεωφόρο!

Τρεις δρόμοι για τη νέα… Λεωφόρο!

Σε τρία μεγάλα μέτωπα θα ρίξει το βάρος ο Παναθηναϊκός μέσα στο 2015, έτσι ώστε να διασφαλίσει την ιστορική του έδρα και συγχρόνως να κόψει το ομφάλιο λώρο με την λερναία ύδρα της Διπλής Ανάπλασης.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

1. Τα χρήματα της Περιφέρειας
Μετά την 5ετή παράταση που εξασφάλισαν οι «πράσινοι» στην αδειοδότηση της Λεωφόρου -μέσω της τροπολογίας που ψηφίστηκε πριν από λίγες ημέρες- θα επιδιώξουν να πάρουν τα χρήματα που τους έχει εγκρίνει η Περιφέρεια Αττικής (7 εκατ. ευρώ). Σε πρώτη φάση ο Παναθηναϊκός θα επιδιώξει μέσω της ένστασης στην ολομέλεια του Ελεγκτικού συνεδρίου να βάλει στην άκρη το αρχικό μπλόκο.

Άλλωστε η δέσμευση που έχει ο Γιάννης Αλαφούζος αλλά και οι άνθρωποι του Ερασιτέχνη τόσο από τον Αλέξη Τσίπρα όσο και από την Περιφέρεια είναι ότι αν το θέμα περάσει από το Ελεγκτικό συνέδριο, τότε τα χρήματα θα εκταμιευτούν.
Έτσι με αυτά τα χρήματα οι «πράσινοι» θα μπορέσουν να τρέξουν τα έργα ανακαίνισης και αύξησης και της χωρητικότητας της Λεωφόρου από 16.000 που είναι σήμερα στις 22.000 θέσεις.

2. Stop στη Διπλή Ανάπλαση
Μέσα στο 2015 ο Παναθηναϊκός περιμένει την εισήγηση του Συμβουλίου της Επικρατείας, μετά την ένσταση που κατέθεσε ο Ερασιτέχνης για το Προεδρικό Διάταγμα της Διπλής Ανάπλασης. Από τον περασμένο Ιούνιο περιμένουμε την σχετική απόφαση…

Εάν την κερδίζουν, τότε αυτομάτως θα γίνουν και όλες οι ενέργειες για να μπει ένα οριστικό τέλος στο όλο πρότζεκτ και να εκπέσουν οι συμβάσεις που έχουν υπογραφεί για το συγκεκριμένο έργο και οι οποίες είναι άγνωστο εάν επιβαρύνουν μέχρι σήμερα την ΠΑΕ!

Άλλωστε μέχρι σήμερα η Διπλή Ανάπλαση κόστισε στον Παναθηναϊκό περίπου 7-8 εκατ. ευρώ (βάσει των επίσημων στοιχείων), ενώ υπάρχουν και ανοιχτές πληγές με συμβάσεις που έχουν υπογραφεί και εξακολοθούν να “τρέχουν” μέχρι και σήμερα, παρ’ ότι το πρότζεκτ έχει εγκαταλειφθεί…

Στο «τριφύλλι» θέλουν να αποκεφαλίσουν τη λερναία ύδρα της Διπλής Ανάπλασης, βάζοντας τέλος και στα σενάρια γκρεμίσματος της Λεωφόρου, εάν και εφόσον κατασκευαστεί το κτίριο του Ερασιτέχνη (και μόνο) στον Βοτανικό!

3. Τα χαρτιά της Λεωφόρου
Το τρίτο θέμα που θέλουν να κλείσουν οι «πράσινοι» είναι τα χαρτιά της Λεωφόρου. Το ιστορικό γήπεδο ανήκει στον Παναθηναϊκό, αλλά ο Δήμος Αθηναίων και ο νυν Δήμαρχος Γιώργος Καμίνης ουκ ολίγες φορές έχουν αμφισβητήσει την ιδιοκτησία! Ακόμη και πριν από τις δημοτικές εκλογές…
Στο «τριφύλλι» έχουν όλα τα απαραίτητα έγγραφα, αλλά και τους σχετικούς νόμους που τους καθιστούν απόλυτα κυρίαρχους του ιστορικού γηπέδου, κλείνοντας το στόμα σε όλους τους αμφισβητίες της ιστορίας.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

sportit.gr

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News