Οι επαφές με το ΣΥΡΙΖΑ για το πλάνο για την Λεωφόρο

Οι επαφές με το ΣΥΡΙΖΑ για το πλάνο για την Λεωφόρο

«Μαγείρεψαν πριν πεινάσουν» στον Παναθηναϊκό στο θέμα των σχέσεων με τον ΣΥΡΙΖΑ και έτσι η εκλογή νέας κυβέρνησης υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα κάθε άλλο παρά ενόχλησε ή προβλημάτισε τους «πράσινους».

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Τους οκτώ μήνες που προηγήθηκαν, οι άνθρωποι του Τριφυλλιού ήρθαν σε επαφή αρκετές φορές με κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Όλα ξεκίνησαν μετά τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές τον περασμένο Μάιο. Τότε προέκυψε αλλαγή σκυτάλης στην Περιφέρεια Αττικής, κάτι που είχε μεγάλο ενδιαφέρον για τον Παναθηναϊκό. Και αυτό γιατί η διοίκηση του Τριφυλλιού είχε υπογράψει με την απερχόμενη διοίκηση του Γιάννη Σγουρού τη σύμβαση για την εκταμίευση 7 εκατ. ευρώ για τα έργα ανάπλασης του γηπέδου της Λεωφόρου.

Έγιναν διερευνητικές συζητήσεις από υψηλόβαθμα στελέχη της ΠΑΕ με ανθρώπους του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις προθέσεις της νέας διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής υπό τη Ρένα Δούρου. Οι Πράσινοι ήθελαν να γνωρίζουν εάν η νέα διοίκηση θα όρθωνε εμπόδια. Και αυτό γιατί ως αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ενστάσεις σχετικά με τη σύμβαση. Με τον Νίκο Παππά, τον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Τσίπρα, να αναλαμβάνει ρόλο γεφυροποιού, ο Γιάννης Αλαφούζος συναντήθηκε για πρώτη φορά με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ μέσα στο καλοκαίρι. Εκεί μπήκε το νερό στο αυλάκι. Μάλιστα ο «πάγος έσπασε» όταν η αναφορά πήγε στον Παναθηναϊκό με τον νυν πρωθυπουργό να ενδιαφέρεται για τη μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας!

Λίγες εβδομάδες και με το έδαφος να έχει προλειανθεί, ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού συνάντησε και τη νέα Περιφερειάρχη Αττικής. Εκεί έλαβε τη διαβεβαίωση ότι η Περιφέρεια δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα και εφόσον πάρει την έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο το κονδύλι θα εκταμιευθεί ολόκληρο.

Παράλληλα σε εκείνη την κουβέντα συζητήθηκε και ένα plan b. Αυτό έχει μείνει προς το παρόν στο συρτάρι αλλά σιγά – σιγά βγαίνει προς τα έξω. Προβλέπει τι θα γίνει εάν το Ελεγκτικό Συνέδριο ορθώσει «Stop» στη σύμβαση για τα 7 εκατ. ευρώ. Αυτό που συζητήθηκε τότε μεταξύ Αλαφούζου και Δούρου είναι να προκύψει μια νέα σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας και Παναθηναϊκού, με άλλο αρχιτεκτονικό σχέδιο και μικρότερο κονδύλι. Αν δεν δικαιωθεί στον τρίτο και τελευταίο βαθμό του Ελεγκτικού Συνεδρίου ο Παναθηναϊκός, τότε το εναλλακτικό σχέδιο θα βγει στην επιφάνεια.

Στα ραντεβού αλλά και στις τηλεφωνικές επαφές του Αλαφούζου με τον Τσίπρα όλο το διάστημα που προηγήθηκε των εκλογών οι Πράσινοι εξασφάλισαν κάποιες προφορικές ασφαλώς δεσμεύσεις που τους κάνουν να αισιοδοξούν για το μέλλον. Πρώτα απ’ όλα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κανένα πρόβλημα να καταργηθεί ο νόμος της Διπλής Ανάπλασης και να μείνει ο Παναθηναϊκός στη Λεωφόρο. Ίσα – ίσα που έχει διαφανεί μέσω των επαφών ότι θα το προτιμούσε. Όπως είχε αποκαλύψει ο Γιάννης Αλαφούζος σε επικεφαλής των οργανωμένων του Τριφυλλιού πριν από λίγο καιρό, μόλις περάσουν οι πρώτες μέρες της κυβέρνησης, θα πιέσει για την κατάργηση του νόμου. Προφανώς σε κοινή γραμμή με τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό, ο οποίος έχει ζητήσει ήδη όλες τις συμβάσεις που έχει υπογράψει η ΠΑΕ και η ΓΗΠΕΛ για τη Διπλή Ανάπλαση ώστε να ξέρει τι θα αντιμετωπίσει ως πιθανές συνέπειες μιας τέτοιας κίνησης. Εκεί θα χρειαστεί συνεννόηση με τον αρμόδιο Υπουργό Περιβάλλοντος για να προκύψει μέσω νομοθετικής ρύθμισης η ακύρωση του νόμου της Διπλής Ανάπλασης και να απαλλαχθεί οριστικά ο Παναθηναϊκός.

Δεύτερο μα διόλου ασήμαντο ότι η επιχείρηση κάθαρση στο ελληνικό ποδόσφαιρο όχι απλά δεν θα σταματήσει αλλά θα ενταθεί. Η Δικαιοσύνη ασφαλώς λειτουργεί ανεξάρτητα δίχως πολιτικές παρεμβάσεις, αλλά σε κάθε περίπτωση χρειάζεται να μην μπαίνουν και εμπόδια για να λειτουργήσει εύρυθμα και απρόσκοπτα. Στον Παναθηναϊκό, λοιπόν, αναφέρουν ότι η πληροφόρησή τους είναι πως η υπόθεση με την εγκληματική οργάνωση θα «τρέξει».

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Πηγή: SDNA

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News