Ο Μπεργκ στο σπάνιο κλαμπ των ανανεώσεων

Ο Μπεργκ στο σπάνιο κλαμπ των ανανεώσεων

Σ’ ένα πολύ κλειστό κλαμπ μπήκε ο Μάρκους Μπεργκ, παρέα με το Νίκο Καρέλη, με τους επιθετικούς που φόρεσαν τη φανέλα του Παναθηναϊκού και ανανέωσαν τη συνεργασία τους με το “τριφύλλι”.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Άλλωστε είναι μόλις οκτώ σε επίπεδο επαγγελματικού ποδοσφαίρου, αφού τα προηγούμενα χρόνια δεν υπήρχαν μετακινήσεις.

Την αρχή είχε κάνει ο κορυφαίος των κορυφαίων Δημήτρης Σαραβάκος και ακολούθησαν σημαντικοί πάικτες που φόρεσαν τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Όλοι είχαν μια… ιστορία γύρω από την παραμονή τους στους “πράσινους”.

Δημήτρης Σαραβάκος


Αποκτήθηκε το 1983 από τον Πανιώνιο. Ένα χρόνο πριν συμπληρώσει πενταετία, το 1988 έμπλεξε με τον… Κοσκωτά. Όμως με την αποκάλυψη του γνωστού σκανδάλου, η συμφωνία “τινάχθηκε” στον αέρα.

Το επόμενο καλοκαίρι ανανέωσε το συμβόλαιό του στον Παναθηναϊκό. Στο τέλος της δεύτερης πενταετίας, πήγε στην AEK απ’ όπου επέστρεψε το 1996 (για λίγους μήνες) για να κλείσει την καριέρα του.


Γ.Χ. Γεωργιάδης

Αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 1992 από τη Δόξα Δράμας και ήταν ο πρώτος ποδοσφαιριστής που έκανε τον Γιώργο Βαρδινογιάννη ν’ αλλάξει το… νόμο της πενταετίας, σε τριετή ανανέωση, το 1997 αλλά έναν χρόνο αργότερα ενεργοποιώντας τη ρήτρα την «κοπάνησε» για τη Νιουκάστλ!

Κριστόφ Βαζέχα

Αποκτήθηκε τον Δεκέμβριο του 1989 από την Ρουχ Χορζόφ. Ανανέωσε δύο φορές το συμβόλαιό του το 1994 και το 1999 και αποχώρησε με την κατάκτηση του νταμπλ της περιόδου 2003-04!

Νίκος Λυμπερόπουλος


Αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 1996 από την Καλαμάτα και ανανέωσε πρόωρα το συμβόλαιό του, το καλοκαίρι του 2000, κάτω από την «λαϊκή απαίτηση» αλλά και ως δείγμα της νέας κατάστασης στα διοικητικά, για τρία ακόμη χρόνια. Το 2003 αποχώρησε, μετά το Πρωτάθλημα (της Ριζούπολης).

Εμάνουελ Ολιζαντέμπε

Φόρεσε τα «πράσινα» τον Ιανουάριο του 2001 –από την Πολόνια Βαρσοβίας – και τρία χρόνια αργότερα (2004) οι «πράσινοι» προχώρησαν σε πρόωρη ανανέωση μέχρι το 2008. Τον Ιανουάριο του 2005, οι «πράσινοι» τον παραχώρησαν στην αγγλική Πόρτσμουθ.

Δημήτρης Παπαδόπουλος


Το καλοκαίρι του 2003 επέλεξε τον Παναθηναϊκό, μετά από σχετική εισήγηση του Σπύρου Λιβαθηνού και με το «καλημέρα» εξελίχθηκε σε πρωταγωνιστή στην κατάκτηση του πράσινου νταμπλ.

Το καλοκαίρι του 2006 ανανέωσε το συμβόλαιό του με το «τριφύλλι», μετά από μια περίοδο έντασης στις σχέσεις του με τους διοικούντες.

Ωστόσο το 2008 λύθηκε η συνεργασία του με τους «πράσινους», αφού θεωρήθηκε ξένο σώμα από τον Κώστα Αντωνίου και το νέο πολυμετοχικό σχήμα.

Νίκος Καρέλης

Ο νεαρός επιθετικός αποκτήθηκε πριν από 1,5 χρόνο και μετά από μια σεζόν προσαρμογής φέτος έδειξε πολύ καλά δείγματα γραφής. Έτσι ο Παναθηναϊκός του επέκτεινε το συμβόλαιο μέχρι το 2018. Κατά έναν χρόνο.

Μάρκους Μπεργκ


Ο Σουηδός αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2013 ως ένα μεγάλο στοίχημα για τον Παναθηναϊκό, αφού στη προηγούμενη θητεία του στο Αμβούργο δεν δικαιολόγησε τις προσδοκίες. Ωστόσο στο «τριφύλλι» βρήκε τον καλό του εαυτό και ήταν από τους πρωταγωνιστές της περσινής σεζόν και φυσικά της κατάκτησης του Κυπέλλου.

Έτσι οι «πράσινοι» προχώρησαν στην επέκταση του συμβολαίου του από το 2017 στο 2018!

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News