"Σαν τον Παναθηναϊκό... πουθενά" (pics)

"Σαν τον Παναθηναϊκό... πουθενά" (pics)

Ο Μάρκους Μπεργκ θα συνεχίσει να ομορφαίνει τα ελληνικά γήπεδα και η σύζυγός του τις εξέδρες! Η Τζόσι Μπεργκ αποκαλύπτει τα… κάλλη της αλλά και όσα δεν ξέρουμε για τον Μάρκους σε μία συνέντευξη-φωτιά!

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ο Μάρκους Μπεργκ υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό και παράλληλα διασφάλισε την παρουσία μίας… φανατικής οπαδού στις κερκίδες!

Η Τζόσι Μπεργκ άφησε την καριέρα και τη ζωής της πίσω στην πατρίδα της για να γίνει… σύζυγος ποδοσφαιριστή. Είναι ο άνθρωπος που βρίσκεται στο πλευρό του Σουηδού επιθετικού και λάμπει κάθε φορά που αναφέρει το όνομά του…

Θαμώνας της Λεωφόρου πια, έχει αγαπήσει την ομάδα που αγαπάει τον σύντροφό της και χάρηκε μαζί με όλους τους φίλους του Παναθηναϊκού για την παραμονή του Μάρκους στην Ελλάδα.

Έχει, άλλωστε, τόσο μεγάλη αδυναμία στην Ελλάδα, που ο γάμος έγινε στη χώρα μας. Υπόσχεται ότι θα μάθει και ελληνικά… Ίσως τη “διδάξει” η 3.5 ετών κόρη τους, η Τζόλι, που έχει γίνει οπαδός του Παναθηναϊκού, αλλά δεν καταλαβαίνει γιατί δεν μπορεί να πάει στο γήπεδο…

Η Τζόσι έχει αφοσιωθεί στην ανατροφή των δύο παιδιών της (η Τζόλι έχει και έναν μικρό αδερφό, τον Λίονελ), αλλά δεν κάθεται σε ησυχία… Ασχολείται επισταμένα με τη μόδα και εκφράζεται σχεδόν καθημερινά μέσα από το blog της (www.josieswall.com) και το Instagram (Josieswall).

Για όλα αυτά και πολλά άλλα μιλάει στο SDNA και μαθαίνουμε ότι έχει κλείσει συμφωνία με πρακτορείο μοντέλων. Από τις φωτογραφίες θα καταλάβετε γιατί επικροτούμε την απόφασή της…

– Θα μας πεις αρχικά πώς γνώρισες τον Μάρκους;

“Γνωριστήκαμε αρκετό καιρό πριν κάνουμε σχέση μέσω κάποιων φίλων. Τότε είχα σχέση, μετά εκείνος έφυγε για την Ολλανδία. Όμως, μετά συναντιόμασταν συνέχεια τυχαία όποτε ερχόταν στην Σουηδία. Πήγαινα για καφέ, ήταν εκεί. Πήγαινα αλλού, ήταν εκεί. Εγώ μιλάω γενικά πολύ. Όμως, όποτε τον συναντούσα μου κοβόταν η μιλιά. Χτυπούσε σαν τρελή η καρδιά μου. Το 2009 ξεκινήσαμε επίσημα σχέση, αλλά γνωριστήκαμε 6-7 χρόνια πριν”.

"Σαν τον Παναθηναϊκό... πουθενά" (pics)

– Και, φυσικά, ταξιδεύεις μαζί του λόγω της δουλειάς. Πώς ένιωσες, λοιπόν, όταν ήρθε η πρόταση από την Ελλάδα;

“Ήξερα τη χώρα, είχα έρθει διακοπές. Όχι με τον Μάρκους, αλλά με τη μητέρα μου. Είχαμε φίλους που είχαν ζήσει παλαιότερα εδώ και ήταν θετικοί. Πάντα μου άρεσαν οι νέες εμπειρίες και νομίζω ότι ήταν καλή εποχή και για τους δυο μας. Χρειαζόμασταν και οι δύο θετική ενέργεια. Η προηγούμενη χρονιά ήταν δύσκολη για μένα, γιατί είχα χάσει τη μητέρα μου. Εγώ, βέβαια, ακολουθώ τον Μάρκους λόγω της δουλειάς του. Η οικογένεια έχει φυσικά σημασία, αλλά το θέμα είναι αν εκείνος είναι κάπου που θέλει να παίζει. Αλλά η Ελλάδα είναι πολύ όμορφη, δεν θα μπορούσα να έχω παράπονο!”.

– Ανησύχησες καθόλου αρχικά με την απόφαση;

“Όχι, ποτέ. Σουηδία και Ελλάδα είναι διαφορετικές χώρες, αλλά θέλαμε και οι δύο κάτι νέο. Κάτι νέο, βέβαια, μπορεί να πάει και άσχημα, αλλά από την πρώτη στιγμή που πατήσαμε το πόδι μας στην Ελλάδα όλα ήταν θετικά”.

– Δεν είχατε προβλήματα προσαρμογής;

“Προσαρμοστήκαμε πολύ γρήγορα. Είχαμε το μωρό μαζί μας και δεν ήταν εύκολο, όμως κάναμε γρήγορα φίλους. Και οι Έλληνες είναι άνθρωποι πολύ ανοιχτοί που σε κάνουν να νιώθεις σαν στο σπίτι σου. Είναι και ο καιρός πολύ καλός. Γενικά νιώσαμε γρήγορα ότι ήταν το σπίτι μας. Ζει εδώ και ο Μίκαελ Νίλσον, ο παλιός ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, και είναι πολύ καλή φίλη μου η σύζυγός του. Μας έδειξαν τα πάντα”.

– Η Σουηδία, βέβαια, είναι πιο οργανωμένη χώρα…

“Αυτό είναι αλήθεια. Αλλά καμιά φορά, όχι πάντα, είναι καλό να είσαι χαλαρός. Μερικά πράγματα στη Σουηδία παραείναι αυστηρά. Όχι μόνο στη δουλειά, αλλά στην καθημερινή ζωή πρέπει να κάνεις τα πράγματα με συγκεκριμένο τρόπο. Εδώ είναι σαν να απολαμβάνετε περισσότερο τη ζωή. Σαν να σας επιτρέπεται να το κάνετε”.

"Σαν τον Παναθηναϊκό... πουθενά" (pics)

– Έχεις δείξει ότι αγαπάς την Ελλάδα. Παντρεύτηκες, άλλωστε, στην Ελλάδα…

“Την αγαπώ. Λέγαμε ότι θα παντρευόμασταν στη Σουηδία, είχαμε βρει και το μέρος. Μετά ήρθαμε εδώ και αρχίσαμε να το σκεφτόμαστε, αλλά ήταν ότι είχαμε βρει και το μέρος. Τελικά είπαμε ότι δεν γινόταν να μην παντρευτούμε εδώ. Όταν έχεις την ευκαιρία να κάνεις τον γάμο σου στην Ελλάδα, απλά δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Μιλήσαμε με τους πιο κοντινούς μας ανθρώπους και τους ρωτήσαμε αν θα μπορούσαν να έρθουν και όλοι είπαν ότι εννοείται. Αυτό που λέω στους φίλους μου είναι ότι στην Ελλάδα δεν νιώθεις τη ζέστη μόνο εξωτερικά, αλλά και μέσα σου νιώθεις ζεστά. Είναι σπίτι”.

– Πώς αισθάνεσαι μετά την υπογραφή του νέου συμβολαίου του Μάρκους;

“Φυσικά είμαι πολύ χαρούμενη, μου αρέσει πολύ εδώ, αρέσει και στα παιδιά μας. Η Ελλάδα είναι φανταστική χώρα, το ίδιο και ο Παναθηναϊκός και οι οπαδοί του. Δεν μπορώ να περιγράψω πόσο ευγνώμων είμαι που η ομάδα και οι φαν δείχνουν τόση πολλή αγάπη και υποστήριξη στον σύζυγό μου. Έχω μείνει άφωνη και είμαι πολύ περήφανη…”.

– Είχες άγχος για το θέμα;

“Άγχος όχι. Απλά ήλπιζα ότι θα πάνε καλά τα πράγματα, όπως και έγινε!”.

– Είπες τίποτα εσύ για να τον βοηθήσεις να πάρει την απόφαση;

“Εννοείται ότι το συζητήσαμε ως οικογένεια, όμως η τελική απόφαση ανήκει πάντα στον Μάρκους, αφού εκείνος παίζει ποδόσφαιρο. Δεν ήταν, όμως, δύσκολη απόφαση για την οικογένεια ή τον Μάρκους. Ενώνονται όλα τα κομμάτια του παζλ, είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα παραμείνουμε στην Ελλάδα!”.

– Θα μπορούσες, δηλαδή, να φανταστείς τον εαυτό σου να ζεις για πολλά χρόνια εδώ;

“Ναι, σίγουρα… Για μένα όλα είναι τέλεια εδώ”.

– Τι είναι αυτό που τον κρατάει στον Παναθηναϊκό, από τη στιγμή θα μπορούσε να βρει ένα καλύτερο συμβόλαιο;

“Νομίζω ότι είναι συνδυασμός πραγμάτων. Ο κόσμος, η ομάδα, η χώρα. Του αρέσει η ατμόσφαιρα στο γήπεδο. Είναι σαν ενα παζλ… Και φυσικά μας αρέσει εδώ, αρέσει στα παιδιά. Το σημαντικό πράγμα, βέβαια, είναι το ποδόσφαιρο. Φυσικά και τα χρήματα μετρούν στην απόφαση”.

– Πιστεύεις ότι θα πήγαινε ποτέ στον Ολυμπιακό;

– “Δεν νομίζω… Οι τελικές ποδοσφαιρικές αποφάσεις παίρνονται από τον Μάρκους, αλλά θα μου φαινόταν πολύ περίεργο. Όπου πάει, πάω κι εγώ. Είμαι στο εξωτερικό για εκείνον και στηρίζω κάθε του απόφαση. Ακόμα και αν δεν ήταν η δική μου επιλογή. Αλλά δεν νομίζω ότι κάτι τέτοιο θα ήταν πιθανό!”.

"Σαν τον Παναθηναϊκό... πουθενά" (pics)

– Ήσουν φαν του αθλήματος πριν γνωρίσεις τον Μάρκους;

“Έπαιζα χάντμπολ, οπότε ασχολούμουν με τον αθλητισμό. Ήμουν συνέχεια στα γήπεδα και πολλοί φίλοι μου ήταν ποδοσφαιριστές. Τώρα, βέβαια, ξέρω περισσότερο το παιχνίδι. Παλαιότερα έβλεπα μόνο τους φίλους μου. Τώρα μπορεί να είμαι μόνη στο σπίτι και να βάλω να δω ποδοσφαιρο.

– Άρα το διασκεδάζεις…

“Ναι, βέβαια”.

– Και πώς νιώθεις όταν βλέπεις τον Μάρκους; Πόσο νευρική είσαι;

“Είμαι πάρα πολύ αγχωμένη! Δεν τρώω πριν τα ματς, έναν καφέ πίνω. Και τρελαίνομαι αν κάποιος αγγίξει τον Μάρκους! Νιώθω ένταση σε όλο μου το σώμα. Δεν θέλω να πάθει τίποτα”.

– Πώς είναι ο Μάρκους πριν από τα παιχνίδια; Έχει άγχος;

“Μπορώ να πω ότι είναι συγκεντρωμένος. Όχι αγχωμένος. Δεν τον βλεπω επειδή είναι στο ξενοδοχείο, αλλά αυτό νιώθω”.

– Είναι προληπτικός;

“Όχι…”

– Και μετά από ήττες τι γίνεται; Είναι δύσκολο για σένα;

“Πλέον ξέρω πώς είναι. Προσπαθώ να μιλάω λιγότερο, ξέρω ότι θέλει τον χώρο του. Δεν είναι τόσο δύσκολο για μένα. Καμιά φορά, όταν είναι νευριασμένος θέλει να κάνει κάτι άλλο, άλλες φορές θέλει να μιλήσει και μου λέει ‘το είδες αυτό; Έπρεπε να είχα σκοράρει’. Αν θέλει να μιλήσει, το κάνει. Αν δεν το κάνει, δεν το κάνω ούτε και εγώ”.

– Με τους διαιτητές νευριάζει;

“Όχι, από όσο μου λέει εμένα. Συνήθως δεν τα ρίχνει σε κανέναν άλλο, τα βάζει με τον εαυτό του”.

"Σαν τον Παναθηναϊκό... πουθενά" (pics)

– Εχεις καταλάβει πόση μεγάλη είναι η αντιπαλότητα Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού;

“Είναι δύσκολο να μην το καταλάβεις. Οι οπαδοί του Ολυμπιακού, πάντως, δείχνουν μεγάλο σεβασμό στον Μάρκους. Δεν το περίμενα. Και όταν ήταν τραυματίας, του έλεγαν να γίνει γρήγορα καλά κλπ. Κατά η διάρκεια των ματς, βέβαια, τα πράγματα είναι διαφορετικά, είναι φυσικό. Πιστεύω ότι και οι αντίπαλοι εκτιμούν την προσωπικότητα του Μάρκους. Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού, από την άλλη, είναι πολύ χαρούμενοι όταν τον βλέπουν και αυτό για μένα είναι πολύ σημαντικό”.

– Νιώθει την αγάπη των οπαδών;

“Ναι, φυσικά… Και είναι από τους λόγους που είναι δεμένος με την ομάδα. Όταν παίρνεις τόση αγάπη, τόση υποστήριξη, ειδικά όταν είσαι τραυματίας, γίνεσαι πιο δυνατός”.

– Θα ήθελες να τον δεις να γίνεται αρχηγός της ομάδας;

“Για μένα θα μπορούσε να είναι ο βασιλιάς της Σουηδίας, είναι ο σύζυγός μου. Αλλά αυτό το θέμα το αφήνω στην ομάδα!”.

– Ελληνικά θα μάθεις;

“Ναι, σκοπεύω να το κάνω. Είναι δύσκολο, το ξέρω… Αλλά η σύζυγος του Νίλσον μιλάει και σκέφτομαι ότι αφού εκείνη το κάνει, μπορώ να το κάνω κι εγώ!. Ξέρω κάποιες λέξεις, αλλά όταν κάποιος μιλάει κανονικά χάνομαι… Η κόρη μου ξέρει καλύτερα. Ξέρει να απαντήσει αν την ρωτήσουν πώς τη λένε, μετράει ως το δέκα. Ίσως μου μάθει εκείνη! Ξέρω, πάντως, να αναγνωρίζω τη λέξη Παναθηναϊκός”.

"Σαν τον Παναθηναϊκό... πουθενά" (pics)

– Πώς είναι ο Μάρκους ως σύζυγος, ως πατέρας;

“Παρόλο που δίνει μεγάλη ενέργεια στο γήπεδο, έχει και στο σπίτι, με βοηθάει. Η κόρη μας είναι μέσα στην ένταση και λατρεύει τον μπαμπά της. Και όταν είναι στο σπίτι θέλει να χορεύει μαζί του, να παίζει ποδοσφαιρο μαζί του. Όσο πάθος έχει στο γήπεδο, έχει και για τα παιδιά του. Δεν μπορείς να το περιγράψεις, δεν το καταλαβαίνεις αν δεν το δεις. Όταν έγινε πατέρας άλλαξε τελείως. Και νομίζω ότι έγινε και πιο ώριμος παίκτης. Είναι πραγματικός οικογενειάρχης”.

– Παίρνεις τη μικρή στο γήπεδο;

“Λατρεύει τον Παναθηναϊκό και βλέπει τα ματς αν είναι ξύπνια. Ή βλέπει κάποια βίντεο. Όμως δεν την παίρνω συχνά μαζί μου γιατί συνήθως είναι αργά τα ματς. Αλλά φοβάται και τις φωτοβολίδες”

– Καταλαβαίνει τι γίνεται;

“Καταλαβαίνει με τι ασχολείται ο μπαμπάς της, αλλά δεν καταλαβαίνει γιατί δεν την παίρνω στο γήπεδο. Έχει έρθει μαζί μου μερικές φορές και θέλει να μπει στο γήπεδο! Και δεν καταλαβαίνει γιατί δεν την βλέπει ο Μάρκους όταν τον χαιρετάει. Είναι περήφανη, παιδί του μπαμπά. Και του μοιάζει πάρα πολύ. Όταν βλέπει γκράφιτι με τον Παναθηναϊκό το αναγνωρίζει και το λέει στον Μάρκους. Έχει και ένα παιχνίδι του Παναθηναϊκού που παίζει με τον μπαμπά”.

– Ο Λίονελ;

“Ο Λίονελ έκανε το ντεμπούτο του στο ματς με την Καλλονή! Φαινόταν πολύ χαρούμενος, αν και ακόμα δεν είναι φανατικός οπαδός, όπως η Τζόλι. Μπαίνει, όμως, σιγά σιγά στο κλίμα, έχει αρχίσει να αναγνωρίζει το σήμα του Παναθηναϊκού. Και προσπαθεί να κλέψει τα παπούτσια του μπαμπά!”.

– Είστε, δηλαδή, όλοι φαν της ομάδας…

“Το ποδόσφαιρο είναι η ζωή μας. Οι Έλληνες είναι παθιασμένοι και είναι εύκολο να νιώσεις αγάπη για την ομάδα. Είναι κάτι πολύ μεγάλο για μένα η αγάπη που του δείχνουν οι φίλαθλοι, δεν είναι το ίδιο με προηγούμενες ομάδες του. Ήρθε μετά από μια δύσκολη περίοδο, με τραυματισμούς. Όταν ήρθε εδώ βρήκε τη χαρά για την μπάλα. Και έχουν παίξει μεγάλο ρόλο οι φίλαθλοι, που τον στηρίζουν. Τον ανεβάζουν”.

"Σαν τον Παναθηναϊκό... πουθενά" (pics)

– Σου λείπει καθόλου η Σουηδία;

“Πιο παλιά μου έλειπε περισσότερο. Σίγουρα θα ήθελα να φέρω τους δικούς μου ανθρώπους εδώ. Όμως, πλέον όταν πηγαίνω πίσω νιώθω ένα κενό γιατί δεν είναι εκεί η μητέρα μου, που ήταν σημαντικό κομμάτι της ζωής μου. Και όταν επιστρέφω θυμάμαι ότι εκείνη έχει φύγει. Ήταν τα πάντα για μένα. Θα λάτρευε την Ελλάδα, ήταν περισσότερο σαν Ελληνίδα μαμά, παρά Σουηδέζα. Και ήταν περήφανη για τον Μάρκους, τον παρακολουθούσε με πάθος. Μου έστελνε μήνυμα για οτιδήποτε συνέβαινε στα παιχνίδια του”.

– Παρακολουθείς άλλα σπορ;

“Θα ήθελα να δω μπάσκετ, αλλά παίζουν συχνά την ίδια μέρα και είναι δύσκολο. Είναι φίλη μας η μητέρα του Βλάντο Γιάνκοβιτς”.

– Άρα οι περισσότερες γνωριμίες σου είναι από τον χώρο του αθλητισμού…

“Και της μόδας! Μου αρέσει να εξερευνώ την ελληνική μόδα. Υπάρχουν ταλαντούχοι σχεδιαστές. Μπορεί στο μέλλον να αρχίσω να σχεδιάζω. Και έχω συμφωνήσει με πρακτορείο μοντέλων, οπότε θα δούμε τι θα γίνει. Θα ήταν ωραίο”.
*Η συνέντευξη δόθηκε στο SDNA.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News