"Τελειώνουν" Βοτανικό και (μεγάλη) Λεωφόρο!

"Τελειώνουν" Βοτανικό και (μεγάλη) Λεωφόρο!

Σε μια κίνηση με πολλές προεκτάσεις προχώρησε ο Δήμος Αθηναίων με εντολή του Δημάρχου Γιώργου Καμίνη. Με απόφαση της πλειοψηφίας ορίστηκε νέα διοίκηση στην Εταιρεία Ειδικού Σκοπού, η οποία “τρέχει” το πρότζεκτ της Διπλής Ανάπλασης.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Μπορεί πριν από τις εκλογές ο Γιώργος Καμίνης να δήλωνε ότι είναι υπέρμαχος της Διπλής Ανάπλασης, ρίχνοντας το μπαλάκι της… διχόνοιας στον Παναθηναϊκό, αλλά πλέον φαίνεται ότι άλλαξε ρότα! Για άγνωστους προς το παρόν λόγους…

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του SPORTIT ο Δήμαρχος Αθηναίων έχει δώσει εντολή να εκκαθαριστεί η εταιρεία, κάτι που με απλά λόγια σημαίνει ότι θα δρομολογηθούν όλες οι κινήσεις για να απενεργοποιηθούν οι συμβάσεις που έχει υπογράψει με όλες τους ενδιαφερόμενους!

Εάν συμβεί αυτό θα αποδεσμευτεί και ο Παναθηναϊκός από τον Δήμο Αθηναίων, ο οποίος πάντως θα χάσει την ευκαιρία να “κυνηγήσει” τον Δήμο, αφού στα γραφεία της ΠΑΕ παραμένει (αραχνιασμένο) εκείνο το εξώδικο ύψους 10 εκατ. ευρώ κατά της δημοτικής αρχής που είχαν εγκρίνει οι μέτοχοι το 2010 και δεν υλοποίησαν ποτέ οι μετέπειτα διοικήσεις Γόντικα και Αλαφούζου.

Η έκπληξη με Αβραμίδη

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο συμβούλιο της Εταιρείας Ειδικού Σκοπού του Δήμου Αθηναίων μπήκαν τέσσερα άτομα της απολύτου εμπιστοσύνης του Γιώργου Καμίνη (Αβραντίνης, Καστανάκης, Μπάτσου και Λυμπερόπουλος), ενώ η έκπληξη έγινε από την πλευρά της αντιπολίτευσης, καθώς ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης πρότεινε το Νίκο Αβραμίδη, τον εκλεγμένο δημοτικό σύμβουλο με το Παναθηναϊκό Κίνημα, ο οποίος εν τέλει μπήκε στο συμβούλιο της Εταιρείας Ειδικού Σκοπού.

Συμπτωματικά μετά τον έλεγχο του Ερασιτέχνη

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι αυτή η εξέλιξη με την Εταιρεία Ειδικού Σκοπού έρχεται λίγες μόλις ημέρες μετά την απόφαση της συνέλευσης του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού να ζητήσει το φάκελο με όλα τα έγγραφα (συμβάσεις-υποχρεώσεις) της ΓΗΠΕΛ από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός! Συμπτωματικό…

“Παγώνουν” τα έργα στη Λεωφόρο…

Οι εξελίξεις στο πρότζεκτ της Διπλής Ανάπλασης θα μπορούσαν να ήταν μεγάλο όπλο για τον Παναθηναϊκό στη διεκδίκηση των χρημάτων για την ανακατασκευή της Λεωφόρου, αλλά και στο συγκεκριμένο θέμα φαίνεται ότι έχουν γίνει μεγάλα λάθη από τον άνθρωπο (;) που έφτιαξε τον φάκελο που ελέχθηκε από το Ελεγκτικό συνέδριο!

Η υπόθεση πλέον βρίσκεται στο τριτοβάθμιο όργανο του Ελεγκτικού συνεδρίου, το οποίο θα αποφασίσει τελεσίδικα, εάν ο Παναθηναϊκός δικαιούτε ή όχι τα χρήματα (7 εκατ. ευρώ) από την Περιφέρεια.

Πάντως για πρώτη φορά (μετά τη συνάντηση με τον υφυπουργό Σταύρο Κοντονή) ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Γιάννης Αλαφούζος άφησε να εννοηθεί ότι δεν θα γίνουν τα έργα ανάπλασης στη Λεωφόρο, παρουσιάζοντας ως επιχείρημα ότι δεν γεμίζει το “Απόστολος Νικολαΐδης” στη παρούσα μορφή, οπότε δεν υπάρχει λόγος να αυξηθεί η χωρητικότητα!

Ωστόσο στο συγκεκριμένο θέμα καλό θα είναι να περιμένουμε την τελεσίδικη απόφαση του ελεγκτικού συμβουλίου και τότε θα επανέλθουμε…

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News