Βέργης: «Αρχίζει να θυμίζει ομάδα Αταμάν ο Παναθηναϊκός»

Βέργης: «Έλεος και ήμαρτον για τη μεταγραφή του Παναθηναϊκού»

Ο Βασίλης Βέργης συγκρίνει τα παιχνίδια ανάμεσα σε Άλμπα και Άρη για τον Παναθηναϊκό και αναλύει την εικόνα της ομάδας του Εργκίν Αταμάν.

Ο Βασίλης Βέργης μέσω της εφημέριδας «Live Sport» αναλύει την εικόνα του Παναθηναϊκού στα δύο τελευταία παιχνίδια που έπαιξε (Άλμπα, Άρης) και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι πράσινοι αρχίζουν και θυμίζουν για πρώτη φορά ομάδα Αταμάν.

Αναλυτικά όσα έγραψε ο δημοσιογράφος:

Κόντρα στον Άρη ήταν ένα παιχνίδι εντελώς διαφορετικό από εκείνο απέναντι στην Άλμπα για τον Παναθηναϊκό του Αταμάν. Στο Βερολίνο έβγαλε το επιθετικό ταλέντο του και σταμάτησε στους 99 πόντους. Προχθές, στο “καυτό” Αλεξάνδρειο (που θύμισε υπέροχες μνήμες από τα παλιά με τις εικόνες στις εξέδρες), ο Εξάστερος προσαρμόστηκε σε άλλες συνθήκες. Βρήκε μία ομάδα που παίζει άμυνα στα όρια του φάουλ, που μάχεται για κάθε μπάλα σαν να μην υπάρχει αύριο, ένα σύνολο που ο Καστρίτης έχει μετατρέψει σε μαχητές που δεν φοβούνται τον αντίπαλο. Ο Παναθηναϊκός έπρεπε να βρει αντίδοτο και αυτό τον “σκλήρυνε”. Μία συνθήκη κουραστική μεν, αλλά ταυτόχρονα εξόχως διδακτική.

Η ομάδα του Αταμάν, αυτή τη φορά κέρδισε από την άμυνα, όχι από την επίθεση… Σιγά σιγά ο Παναθηναϊκός αρχίζει να θυμίζει ομάδα Αταμάν. Ο Τούρκος περνάει τη φιλοσοφία και την προσωπικότητά του. Όποιοι παίκτες μπορούν να πορευτούν σε αυτήν την περπατησιά θα βγουν κερδισμένοι. Όπως συμβαίνει ήδη με τον Γκριγκόνις. Αλλά και τον Βιλντόζα των τελευταίων δύο αγώνων, όπου είναι ο… κανονικός. Πήρε το μήνυμα του Αταμάν και το έδειξε στο γήπεδο. Οι Πράσινοι σμιλεύουν τον χαρακτήρα τους, “Δένουν” και μέσα από τα αποτελέσματα, ανεβάζουν την ψυχολογία τους.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Δημόπουλος
Ο Παναθηναϊκός αποτελεί βασικό μέρος της ζωής του. Πιστός σ' εκείνον από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Μεγάλη του αγάπη και το ποδόσφαιρο. Μεγαλώνοντας συνδύασε αυτά τα δύο μέσω της αθλητικής δημοσιογραφίας που από χόμπι έγινε επάγγελμα. Μεγάλο του όνειρο να δει από κοντά τον Παναθηναϊκό σε ευρωπαϊκό τελικό. Επικοινωνία: dimitris.dimopoulos@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News