Ο αφανής "ήρωας" του Παναθηναϊκού!

Ο αφανής "ήρωας" του Παναθηναϊκού!

Στο Ηράκλειο έβαλε ως… παράσημο τα ράμματα στην δεκαετή και αθόρυβη δουλειά που κάνει στον Παναθηναϊκό και εμείς σας παρουσιάζουμε τον Γρηγόρη Παπαβασιλείου.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Στο ποδόσφαιρο, τα φώτα της δημοσιότητας πέφτουν αποκλειστικά πάνω στους ποδοσφαιριστές, τους προπονητές, τους τεχνικούς διευθυντές, άντε και τους προέδρους, αν μιλάμε για την Ελλάδα. Μία ομάδα, όμως, για να λειτουργήσει σωστά χρειάζεται και εκείνους τους ανθρώπους, τους αφανείς «ήρωες» της καθημερινότητας που είναι υπεύθυνοι για όλες αυτές τις λεπτομέρειες που συνθέτουν το παζλ μίας επαγγελματικής ομάδας. Στον Παναθηναϊκό ο άνθρωπος αυτός δεν είναι άλλος από τον Γρηγόρη Παπαβασιλείου.

Τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή του «τριφυλλιού» και του ΟΦΗ, ο οποίος ως επιμελητής φροντίζει για κάθε πιθανή και απίθανη παράμετρο στην λειτουργία του ποδοσφαιρικού τμήματος.Στο Ηράκλειο, οι ανεγκέφαλοι της κερκίδας στο «Γεντί Κουλέ» του άνοιξαν το κεφάλι με ένα κομμάτι τσιμέντο. Τα ράμματα που έκανε στο κεφάλι είναι τα… παράσημα στην δεκαετή και πλέον προσφορά του στον Παναθηναϊκό και εμείς σας παρουσιάζουμε τον αγαπημένο «Γκρέγκορι» των αποδυτηρίων.

Ο αφανής "ήρωας" του Παναθηναϊκού!

Με το τριφύλλι στην καρδιά

Ο Γρηγόρης Παπαβασιλείου γεννήθηκε στην Καστοριά το 1955 και ξεκίνησε την καριέρα του στον τοπικό Κέλετρο. Ξεχώρισε για την παρουσία του στην μεσαία γραμμή, μεταγράφηκε στην Καστοριά και από το 1982 έως το 1984 φόρεσε την φανέλα του Παναθηναϊκού.
Συνέχισε στον ΟΦΗ μέχρι το 1990 και μάλιστα κατέκτησε το Κύπελλο με την ομάδα της Κρήτης(κάτι που προφανώς δεν γνώριζαν οι κάφροι που του άνοιξαν το κεφάλι) το 1987. Έχει μία συμμετοχή με την Εθνική Ελλάδος.

Η επιστροφή στον Παναθηναϊκό

Τον Ιανουάριο του 2004 και ενώ μέχρι τότε είχε ενεργο ρόλο στην σχολή ποδοσφαίρου του Χουάν Ραμόν Ρότσα, ο Παπαβασιλείου επιστρέφει στον Παναθηναϊκό ως επιμελητής, φέρνοντας μάλιστα και… γούρι, καθώς λίγους μήνες αργότερα οι «πράσινοι» κατακτούν το νταμπλ.

Υπεύθυνος για τα πάντα!

Ποια είναι η δουλειά ενός επιμελητή; Τα πάντα που μπορούν να απασχολήσουν ένα ποδοσφαιρικό τμήμα. Τα εισιτήρια σε ένα ταξίδι, το ξενοδοχείο, η προσαρμογή των νέων ποδοσφαιριστών ή προπονητών στην ομάδα, η καλοκαιρινή προετοιμασία, η εύρυθμη λειτουργία μίας ομάδας σε ότι αφορά το εξωαγωνιστικό κομμάτι με λίγα λόγια. Όποιος έχει το παραμικρό πρόβλημα εκτός γηπέδου, η λύση ακούει στο όνομα «Γρηγόρης».

Ο αφανής "ήρωας" του Παναθηναϊκού!


Στάζουν… μέλι

Χαρακτηριστικό της… δημοφιλίας του που ξεκινά από την προσφορά του όλα αυτά τα χρόνια, είναι το γεγονός πως αρκετοί από τους παίκτες ή τους τεχνικούς που έχουν αποχωρήσει από τον Παναθηναϊκό, έχουν εκφραστεί δημόσια με τα καλύτερα λόγια για τον Παπαβασιλείου. Εξάλλου, ο «Γκρέγκορι» αυτά τα έντεκα χρόνια σε Παιανία και Κορωπί, ζει 24 ώρες το 24ώρο για τον σύλλογο…

«Αντέχει ακόμη το κεφάλι μου»

Μετά το χθεσινό περιστατικό ο Παπαβασιλείου ήταν το κεντρικό πρόσωπο της αποστολής του Παναθηναϊκού. Ο ίδιος πάντως και αφού ξεπέρασε το αρχικό σοκ, το πήρε στην… πλάκα. «Αντέχει ακόμη το κεφάλι μου» έλεγε ο παλαίμαχος άσος του «τριφυλλιού» που την γλίτωσε φτηνά στην «ζούγκλα» του Ηρακλείου…

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Πηγή: Gazzetta

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News