Παναθηναϊκός: Το τρικ του Αταμάν που άλλαξε τα δεδομένα στο ΣΕΦ και στο πρωτάθλημα

Αταμάν: «Δεν παίξαμε και σπουδαίο μπάσκετ...» - Οι δηλώσεις μετά το διπλό στο ΣΕΦ

Ο Εργκίν Αταμάν κέρδισε κατά κράτος τον Γιώργο Μπαρτζώκα στη σκακιέρα των προπονητών και πήρε μια τεράστια νίκη μέσα στο ΣΕΦ.

Ο Εργκίν Αταμάν έδειξε στο χθεσινό παιχνίδι στο ΣΕΦ πόσο σπουδαίος προπονητής, καθώς με την τακτική του έδεσε κόμπο τον Γιώργο Μπαρτζώκα και κατάφερε να δώσει μια σπουδαία νίκη στην ομάδα του.

Ο Παναθηναϊκός φάνηκε πως κατέβηκε στο Φάληρο όντας απόλυτα προσηλωμένος σ’ αυτό που ήθελε να πετύχει και στο τέλος της ημέρας τα κατάφερε. Με μπροστάρη τον μαέστρο του στον πάγκο ο έξι φορές πρωταθλητής Ευρώπης άλωσε μετά από 22 μήνες το ΣΕΦ!

Ουσιαστικά ο Τούρκος τεχνικός χτύπησε τον Ολυμπιακό στο θεωρητικά δυνατό του σημείο και αιφνιδίασε πλήρως τον Μπαρτζώκα.

Η επιστροφή του Ντίνου Μήτογλου άλλαξε σε πρώτο βαθμό την ιστορία του αγώνα, ενώ από εκεί και πέρα η χρησιμοποίηση του Χουάντσο Ερνάνγκομεζ στο «3», έδωσε στον Παναθηναϊκό μέγεθος και τη δυνατότητα να προχωρήσει σε συνεχόμενες αλλαγές μετά τα σκριν.

Έτσι, ο Αταμάν βάζοντας τον ψηλό επάνω στον κοντό, προσπάθησε να περιορίσει τη δημιουργία του Ολυμπιακού μέσω pick and roll και όπως αποδείχθηκε τα κατάφερε περίφημα, παίρνοντας στο τέλος το μάξιμουμ.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι Φαλ, Μιλουτίνοφ είχαν συνολικά 8 πόντους κι αυτό μαρτυράει την εξαιρετική δουλειά που έκανε ο Παναθηναϊκός στο κομμάτι της τακτικής με τον Μήτογλου μόνο να προσθέτει 20!

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News