Βαγιάκος: «Ορθή διακοπή, έχουμε επιβεβαιωμένο τραυματισμό - Ο παίκτης δεν αγωνίζεται ακόμα»

Παναθηναϊκός: Ο Χουάνκαρ θα περάσει τη νύχτα στο νοσοκομείο

Ο δικηγόρος του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Βογιάκος, στην αγόρευση που πραγματοποίησε στάθηκε στην ορθή διακοπή του ντέρμπι, καθώς υπάρχει τραυματισμός παίκτη.

Ο δικηγόρος του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Βαγιάκος, στην αγόρευση που πραγματοποίησε πριν από λίγο στάθηκε στο γεγονός ότι ο Χουάνκαρ είχε όντως υποστεί τραυματισμό από την κροτίδα που έπεσε στον αγωνιστικό χώρο. Συνεπώς ολόσωστα διακόπηκε οριστικά και το παιχνίδι.

Μάλιστα ο δικηγόρος των πράσινων στάθηκε και στο γεγονός πως ο Ισπανός μπακ δεν μπορεί να παίξει ακόμα και για τον ίδιο αυτό το στοιχείο αποτελεί ακόμη μια απόδειξη για το αν έχει τραυματιστεί ή όχι.

Αναλυτικά όσα ανέφερε στην αγόρευσή του:

«Υπήρξε ρίψη κροτίδας και τραυματισμός του ποδοσφαιριστή. Εφόσον δόθηκε εντολή ο παίκτης να πάει στο ιατρείο, έχουμε τραυματισμό, κάνει ο γιατρός εκτίμηση της κατάστασης και διαπιστώνει ότι τη στιγμή του τραυματισμού ο παίκτης δεν μπορεί να αγωνιστεί. Εχουμε λοιπόν, αυτόματα διακοπή του αγώνα.

Για ποιό λόγο έχουμε διακοπή, γιατί τραυματίστηκε πρόσωπο που νόμιμα είναι στον αγωνιστικό χώρο. Στα αποδυτήρια μετά από 6-7 λεπτά έγινε ξανά η εξέταση. Εξετάζεται και βρίσκει το ίδιο πράγμα. Ο παίκτης είχε αστάθεια και απώλεια ακοής. Ο λόγος της προσωρινης διακοπής εξακολουθεί να υφίσταται. Εδώ για κάποιους ιδιαίτερους λόγους ειπώθηκε ότι ο διαιτητής είπε “παιδιά κοιτάχτε μηπως ο παικτης μπορέσει να παίξει”

Στην επόμενη εξέταση ο παίκτης είδε τα ίδια συμπτώματα παρά τη βελτίωση. Αρα δεν μπορούσε να αγωνιστεί. Ο διαιτητής ζητάει συνεχόμενα αν μπορεί ο παίκτης ο παίκτης να παίξει. Δεν μπορεί όμως και γιαυτό είχε διακοπεί προσωρινά ο αγώνας. Αν ο παίκτης ήταν ικανός να παίξει θα έπρεπε ο διαιτητής να πει μέσα και να παίξει. Ο διαιτητής για κάποιους λόγους δικούς του δεν λέει στον παικτη να μπει μέσα να παίξει.

Αν ο λόγος διακοπής ήταν η παρέλευση 2.5 ωρών ο διαιτητής δεν θα επέμενε να του πει ο γιατρός αν ο παίκτης μπορεί να παίξει. Αν του έλεγε ότι μπορεί το παιχνίδι θα συνεχίζονταν. Ο διαιτητής έχει 2 αποφάσεις μετά, ή ο παίκτης είναι ικανός και συνεχίζεται ο αγώνας ή όχι. Αυτός είναι ο μοναδικός λόγος της διακοπής. Η ρίψη της κροτίδας, ο τραυματισμός και η αδυναμία του να συνεχίσει έπειτα και από 2.5 ώρες, αν και η απόφαση έπρεπε να παρθεί άμεσα.

Η διακοπή λοιπόν έγινε οριστική γιατί δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά. Ο τραυματισμός επιβεβαιώθηκε από όλες τις εξετάσεις και από το γεγονός ότι δεν μπορεί να παίξει ακόμη και σήμερα».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News