Οι δύο στόχοι του Καρέλη

Οι δύο στόχοι του Καρέλη

Την επομένη της επιστροφής του στα γκολ στο πρωτάθλημα, ο πιο αποτελεσματικός επιθετικός του Παναθηναϊκού φέτος, Νίκος Καρέλης βάζει στόχο του το ματς με τον Ολυμπιακό.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Από την αρχή της σεζόν ο Καρέλης έβαλε στόχο η φετινή χρονιά να αποτελέσει το εισιτήριό του για την καθιέρωση στη συνείδηση όλων των Ελλήνων ποδοσφαιρόφιλων ως ενός πραγματικού σκόρερ. Τα επιτεύγματά του μέχρι στιγμής είναι τέτοια ώστε να μπορεί κανείς με ευκολία να αναφέρει ότι ο στόχος έχει εκπληρωθεί.

Όμως, ο νεαρός Κρητικός δεν είναι μια κλασική περίπτωση Έλληνα ποδοσφαιριστή. Δεν αρέσκεται στα λίγα και καλά, ούτε «παίρνουν αέρα τα μυαλά του» με την επιτυχία. Στην πραγματικότητα διατηρεί απόλυτα την προσοχή του στην καθημερινή δουλειά και θέτει βραχυπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους στόχους. Το κάνει γιατί είναι φιλόδοξος και θέλει να διατηρεί τον εαυτό του σε εγρήγορση!

Αυτή τη στιγμή «τρέχουν» δύο στόχοι για τον Καρέλη. Ένας βραχυπρόθεσμος και ένας μακροπρόθεσμος. Ο βραχυπρόθεσμος αφορά το ντέρμπι «αιωνίων» με τον Ολυμπιακό. Ο επιθετικός του Παναθηναϊκού είναι απόλυτα συγκεντρωμένος σε αυτό το ματς. Το περιμένει πως και πως. Ίσως γιατί ξέρει ότι είναι ένα… πετράδι που λείπει από τη συλλογή του στο διάστημα της παρουσίας του στο Τριφύλλι. Πέτυχε γκολ σε τελικό Κυπέλλου, σε ευρωπαϊκό παιχνίδι, στο πρωτάθλημα σε εντός και εκτός έδρας ματς, σκόραρε στην Τούμπα, μοίρασε ασίστ. Τώρα θέλει και ένα γκολ εναντίον του Ολυμπιακού. Και μάλιστα μπροστά στο κοινό της ομάδας. Πέρυσι στο αντίστοιχο ματς δεν είχε αγωνιστεί. Φέτος έχει αναγκάσει τον Γιάννη Αναστασίου να τον έχει μονίμως στις βασικές επιλογές του και αναμένεται να ξεκινήσει στο ντέρμπι «αιωνίων».

Ο μακροπρόθεσμος στόχος αφορά τα γκολ του στο πρωτάθλημα. Θέλει να γράψει «12» το κοντέρ. Προς το παρόν είναι στα 9. Έχει μπροστά του πολλούς αγώνες για να το καταφέρει. Και μετά θα κάνει ό,τι συνηθίζει: θα βάλει νέο στόχο με τον πήχη ακόμα ψηλότερα.

Το καλοκαίρι δεν είναι μακριά. Η Τορίνο διατηρεί ζωηρό το ενδιαφέρον της και είναι πιθανό να επανέρθει δριμύτερη σε μερικούς μήνες, ελπίζοντας αυτή τη φορά να ακούσουν συγκεκριμένα «θέλω» από τον Παναθηναϊκό προκειμένου να κάνουν και αυτοί την πρότασή τους στο Τριφύλλι.

Όλα αυτά βέβαια είναι πολύ μακρινά για τον ίδιο τον Καρέλη που σκοπεύει να γιορτάσει πρόωρα –δύο μέρες νωρίτερα- τα 23α γενέθλιά του με γκολ και νίκη εναντίον του Ολυμπιακού. Και να ανοίξει τα χέρια του ως άλλα φτερά, πανηγυρίζοντας νέες πτήσεις.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News