Europa League: Ζήτησε αναβολή η Μακάμπι Χάιφα - Τι ισχύει με Παναθηναϊκό

Europa League: Ζήτησε αναβολή η Μακάμπι Χάιφα - Τι ισχύει με Παναθηναϊκό

Η Μακάμπι Χάιφα κατέθεσε επίσημο αίτημα προς την UEFA για το ματς της 3ης αγωνιστικής με τη Βιγιαρεάλ λόγω του πολέμου που είναι σε εξέλιξη.

Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή μεταξύ του Ισραήλ και της Παλαιστίνης έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό και το ποδόσφαιρο, το οποίο στην παρούσα φάση περνάει σε δεύτερη μοίρα για τις εκεί ομάδες.

Παρ’ όλα αυτά οι εξελίξεις του πολέμου επηρεάζουν και τον Παναθηναϊκό, ο οποίος στον όμιλό του στο Europa League έχει τη Μακάμπι Χάιφα, η οποία αυτή τη στιγμή δε γνωρίζει κανείς πως θα αγωνίζεται στη διοργάνωση.

Μάλιστα η ομάδα από το Ισραήλ ζήτησε μέσω επιστολής προς την UEFA την αναβολή του αγώνα με τη Βιγιαρεάλ για την τρίτη αγωνιστική του ομίλου λόγω της κατάστασης που επικρατεί στη συγκεκριμένη χώρα.

Αναλυτικά το αίτημά τους:

«Σε μία εποχή που ολόκληρη η χώρα θρηνεί και κινητοποιείται για την προστασία του κράτους του Ισραήλ από τους εχθρούς είναι, είναι σαφώς σε όποιον γνωρίζει, πως ο αθλητισμός μπαίνει σε δεύτερη μοίρα. Ελπίζουμε ότι η UEFA θα εξετάσει το αίτημα και θα αναβάλει τον επερχόμενο αγώνα σε μεταγενέστερη ημερομηνία… Είναι δύσκολο ως αδύνατο να συγκεντρωθούμε στο ποδόσφαιρο ενώ θρηνούμε νεκρούς».

Όσον αφορά τον Παναθηναϊκό, υπάρχει ακόμα δρόμος μέχρι να παίξουν ξανά οι δύο ομάδες μεταξύ τους, καθώς το παιχνίδι του δεύτερου γύρου στον όμιλο είναι την τελευταία αγωνιστική (14/12) και πρέπει να περιμένουμε να δούμε πως θα είναι η κατάσταση τότε στη Μέση Ανατολή.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή όμως το κλίμα είναι ιδιαίτερα τεταμένο, ο πόλεμος σε πλήρη εξέλιξη και γίνεται εύκολα κατανοητό πως είναι σχεδόν αδύνατο η Μακάμπι Χάιφα να μπορεί ν’ ανταποκριθεί με επιτυχία στις αγωνιστικές της υποχρεώσεις.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Δημόπουλος
Ο Παναθηναϊκός αποτελεί βασικό μέρος της ζωής του. Πιστός σ' εκείνον από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Μεγάλη του αγάπη και το ποδόσφαιρο. Μεγαλώνοντας συνδύασε αυτά τα δύο μέσω της αθλητικής δημοσιογραφίας που από χόμπι έγινε επάγγελμα. Μεγάλο του όνειρο να δει από κοντά τον Παναθηναϊκό σε ευρωπαϊκό τελικό. Επικοινωνία: dimitris.dimopoulos@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News