Βρούτσης: «Θα είμαι κοντά στον Παναθηναϊκό σε ότι χρειαστεί» - Τι συμβαίνει με ΟΑΚΑ

Βρούτσης: «Θα είμαι κοντά στον Παναθηναϊκό σε ότι χρειαστεί» - Τι συμβαίνει με ΟΑΚΑ

Ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, αναφέρθηκε στο πρόβλημα με τη στατικότητα του ΟΑΚΑ αποφεύγοντας να ορίσει χρονικά πότε θα γίνει αυτό. Τι είπε για τον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά όσα είπε ο Βρούτσης στην ΕΡΤ:

Για το πρόβλημα με τη στατικότατα του ΟΑΚΑ και πότε θα επαναλειτουργήσει:   «Θα μου επιτρέψετε να ξεκινήσω με δύο παρατηρήσεις. Δεν πρόκειται για λουκέτο στο ΟΑΚΑ. Εμείς μιλάμε για προσωρινή αναστολή λειτουργίας. Η δεύτερη αφορά την διαδικασία με ταχύτατο τρόπο. Είμαστε σε συνεχή επαφή με τους αθλητικούς φορείς. Έχουμε  μεταφέρει στο Τεχνικό Επιμελητήριο όλη την μελέτη για να δούμε όλες τις λεπτομέρειες. Για τον χρόνο δεν μπορεί να μιλήσει κανείς. Θα κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να επαναλειτουργήσει το συντομότερο δυνατό με την προϋπόθεση ότι θα είναι ασφαλής»

Για την μελέτη: «Η μελέτη είναι μεγάλη. Σε κάθε περίπτωση αυτό που αφορά τον κόσμο και είναι το σημαντικό είναι η ακαριαία παρέμβαση της κυβέρνησης. Τα υπόλοιπα αφορούν την μελέτη».

Για τον λόγο που δεν έγινε μελέτη για την στατικότατα του γηπέδου το 2019 όταν υπήρχε το περιστατικό στο ΑΕΚ – Μπάγερν:  «Η ταλάντωση του γηπέδου δεν έχει σχέση με τα στέγαστρο. Τότε έγινε μελέτη πάνω στη συγκεκριμένη κερκίδα και βρέθηκε ότι είναι επαρκής η στατικότητα. Εχει κλείσει το θέμα . Για το παρελθόν δεν μπορώ να σας πω αλλά ιστορικά επί Σαμαρά είχαν εξασφαλιστεί 8 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση του ΟΑΚΑ, τα οποία όμως όταν άλλαξε η κυβέρνηση δεν προχώρησε το έργο. Τώρα έχουν διατεθεί 57 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης. Είναι η πρώτη κυβέρνηση στα 20 χρόνια και διέθεσε 57 εκατ. Εύρω για το ΟΑΚΑ. Όλο αυτό τον καιρό «τρέχει» η διαδικασία αυτή και σε  μιια μελέτη από αυτές έβγαλε το πρόβλημα αυτό. Η αντίδραση ήταν άμεση δείχνοντας ότι δεν είναι τίποτε άλλο από την ασφάλεια. Το κομμάτι της αναβάθμισης των υπόλοιπων τμημάτων θα συνεχιστεί. Για το στάδιο και το ποδηλατοδρόμιο θα περιμένουμε την μελέτη από το Τεχνικό Επιμελητήριο και θα προχωρήσει μετά. Τα λεφτά δεν θα φύγουν εκεί θα είναι για το σκοπό αυτό»

Για το ποιες κινήσεις έχουν κάνει «Σήμερα στείλαμε όλο το φάκελο στο Τεχνικό Επιμελητήριο που θα δημιουργήσει μια ομάδα εμπειρογνωμόνων από το Πολυτεχνείο, οι οποίοι θα κάνουν την μελέτη για να λυθεί»

Για το αν έχει μιλήσει με τον Παναθηναϊκό: «Τα προβλήματα είναι η αθλητική κοινότητα, ο Παναθηναϊκός και οι αθλητές που προπονούνται εντός των εγκαστάσεων. Ο Παναθηναϊκός δέχεται την επίπτωση της συγκεκριμένης απόφασης. Διάβασα την ανακοίνωση του Παναθηναϊκού και θέλω να πω ότι κανείς από μας δεν θέλει να κάνει κακό σε αυτό τον εμβληματικό σύλλογο. Το μετέφερα και ο ίδιος αυτό στη διοίκηση της ομάδας. Θα είμαι κοντά στον Παναθηναϊκό σε ότι χρειαστεί. Δεν μπορούσα να κλείσω τα μάτια σε θέματα ασφάλειας. Από την άλλη μεριά ο Παναθηναϊκός ψάχνει για να βρει λύση . Θα στηρίξουμε την προσπάθεια του και θα είμαστε δίπλα του. Ο Παναθηναϊκός θα βρει την λύση, αλλά υπάρχουν αθλητές που δεν είναι εύκολο να τους βρούμε λύση. Εχουν γίνει πολλές συναντήσεις εδώ με σκοπό να βρούμε διεξόδους και τρόπους. Δύο Πανελλήνια πρωταθλήματα που γινόντουσαν στο ΟΑΚΑ μεταφέρθηκαν στο ΣΕΦ και βρέθηκε λύση. Θα προσπαθήσουμε να βρούμε λύσεις στα προβλήματα που υπάρχουν»

Για το πότε θα είναι έτοιμο: «Περιμένουμε την μελέτη. Πρώτη προτεραιότητα είναι να ξεκινήσει να λειτουργεί το ΟΑΚΑ όσο πιο σύντομα γίνεται. Η καρδιά του αθλητισμού χτυπάει στο ΟΑΚΑ και θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για να λυθεί το θέμα σύντομα. Το πότε ακριβώς θα γίνει δεν το ξέρουμε περιμένουμε από το Τεχνικό Επιμελητήριο να βγάλει το πόρισμά του»

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Σπύρος Φλώρος
Η μεγάλη του αγάπη είναι ο Παναθηναϊκός. Ο Σπύρος Φλώρος σπούδασε δημοσιογραφία με σκοπό να υπηρετεί την αγαπημένη του ομάδα. Από μικρός ασχολείται με την αγαπημένο του Παναθηναϊκό. Γνωρίζει Αγγλικά. Επικοινωνία: spyros.floros@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News