Παναθηναϊκός: Αυτοκτονία, ήττα και «δύσκολα» πρωτάθλημα!

Παναθηναϊκός: Αυτοκτονία, ήττα και «δύσκολα» πρωτάθλημα!

Ο Παναθηναϊκός δεν τα κατάφερε απέναντι στον Ολυμπιακό (60-66) και το πρωτάθλημα απομακρύνεται!

Ο Παναθηναϊκός χωρίς τη Ριντ ήταν καλύτερος για τρία δεκάλεπτα, όμως η κλάση της Γκούσταφσον και η φθορά από τα φάουλ των πράσινων έδωσαν τη νίκη στον Ολυμπιακό με 60-66 που έκανε το 3-1 στη σειρά και απέχει μια ακόμα από τον τίτλο του πρωταθλητή. Σημαντική διαφορά στις βολές (4-14).

Το επόμενο ραντεβού των δύο ομάδων έχει προγραμματιστεί για την προσεχή Κυριακή (02/04, 14.00), στην Αίθουσα 5 του ΣΕΦ, με πρωταθλήτρια να αναδεικνύεται η ομάδα που θα συμπληρώσει τέσσερις νίκες.

Έφτασε στο +13 ο Παναθηναϊκός, επέστρεψε ο Ολυμπιακός

Μετά από ένα πολύ κακό και νευρικό ξεκίνημα και από τις δύο ομάδες που είχαν συνολικά 4/22 σουτ (6-3) στα πρώτα έξι λεπτά, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να ξεφύγει χάρη στα τρίποντα των Κάρτερ και Αλεξανδρή (12-5), αλλά και στην καλή λειτουργία της Πότερ και στις δύο μεριές του παρκέ. Η δυστοκία των φιλοξενούμενων μαζί με την καλή άμυνα των «πρασίνων» έφεραν μάλιστα το σκορ γρήγορα σε διψήφια διαφορά στο τέλος της πρώτης περιόδου (16-5).

Με την Αλεξανδρή «ζεστή» ο Παναθηναϊκός πήγε έως το +13 (20-7) έχοντας τις απαντήσεις στην Γκούσταφσον, που προσπαθούσε να κρατήσει κοντά τον Ολυμπιακό. Η ψηλή των «ερυθρόλευκων», όμως, μαζί με την Αγιούσο έφτασαν τους 10 πόντους έκαστη  και χτυπώντας στη ρακέτα μείωσαν με σερί 0-8 σε 29-27. Ωστόσο, οι γηπεδούχες με την Αλεξανδρή να πετυχαίνει ακόμα ένα καλάθι (12π.) έκλεισαν το ημίχρονο στο 33-27.

Μπλακ άουτ ο Παναθηναϊκός και «ερυθρόλευκη» προσπέραση

Μπαίνοντας με αποφασιστικότητα, οι «πράσινες» έκαναν το 41-29 χάρη στο δίδυμο Πότερ-Κάρτερ και τις συνεργασίες τους, αλλά άμεσα η εικόνα του αγώνα άλλαξε. Ο Ολυμπιακός γύρισε σε άμυνα ζώνη, Πότερ και Σωτηρίου φορτώθηκαν από τρία φάουλ, και η διαφορά έπεσε εκ νέου στο καλάθι (41-39). Τις επιθετικές λύσεις τις έδωσε η Χαιριστανίδου που με έξι δικούς της πόντους οι γηπεδούχες ανάσαναν επιθετικά και διαμόρφωσαν το 49-43 της τρίτης περιόδου.

Η Γκούσταφσον σκόραρε και από τα 6,75μ. (21π.) και με τη συνδρομή της Νικολοπούλου, ο Ολυμπιακός προσπέρασε ξανά για πρώτη φορά μετά το 0-3 με 49-50, ενώ επέκτεινε το σερί του στο 0-11 (49-54) εκμεταλλευόμενος το γεγονός πως οι παίκτριες της Ελένης Καπογιάννη έμειναν άποντες για 5 λεπτά. Η Αλεξανδρή ξύπνησε ξανά την ομάδα της και η Παυλοπούλου με τρίποντο στο 38′ μείωσε σε 56-59, ξσηκώνοντας και τον κόσμο. Το νέο τρίποντο της Χριστινάκη (60-61) στα 46” έδωσε περισσότερες ελπίδες στις γηπεδούχες, όμως οι Σουκ και Γκούσταφσον κράτησαν το προβάδισμα για την ομάδα τους (60-64) στα 12” για το φινάλε, με τις Αλεξανδρή και Χριστινάκη να μη βρίσκουν στόχο.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News