Χαίρεται η Ελλάδα! Κυπελλούχες Ελλάδος οι «Αμαζόνες» του Παναθηναϊκού!

Χαίρεται η Ελλάδα! Κυπελλούχες Ελλάδος οι «Αμαζόνες» του Παναθηναϊκού!

Ο Παναθηναϊκός αν και δυσκολεύτηκε, κέρδισε την Ελευθερία Μοσχάτου με σκορ 66-61 και κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας!

Με το τζάμπολ του αγώνα, οι δύο ομάδες πέρασαν τα αναγνωριστικά τους λεπτά με τον Παναθηναϊκό να φτάνει γρήγορα στο 4-0.

Η αμυντική λειτουργία των πράσινων δεν επέτρεψε στις φιλοξενούμενες να σκοράρουν για κάτι παραπάνω από τέσσερα λεπτά στον αγώνα, το οποίο σταμάτησε από μακριά η Στούπα.

Η Πότερ διαμόρφωσε το 6-3 και από εκεί ακολούθησε ένα 0-4 για την Ελευθερία που ολοκληρώθηκε από την Μπρούερ για να δώσει το πρώτο προβάδισμα (6-7 στο 6’).

Το σερί συνεχίστηκε και μετά το τάιμ άουτ… ανασυγκρότησης από την Καπογιάννη με το 6-12 να έρχεται από την Καρακασίδου και την Σωτηρίου να κρατά το σκορ για τον Παναθηναϊκό σε εκείνο το διάστημα.

Η Στούπα σκόραρε από την περιφέρεια για το 8-15 με το δεκάλεπτο να λήγει στο 10-15.

Συούπα και Καρακασίδου διατήρησαν σταθερό τον ρυθμό της ομάδας τους και στο ξεκίνημα της επόμενης περιόδου.

Οι αλλαγές στην πλευρά των γηπεδούχων έφεραν άλλη ενέργεια και η διαφορά μειώθηκε αρχικά από την Πότερ και έπειτα από την Θεοδωρομανωλάκη που… έσπασε το φράγμα από το τόξο μετά από 7 προσπάθειες που δεν είχαν καταλήξει στο διχτάκι.

Οι πράσινες πέρασαν μπροστά μετά από αρκετή ώρα με το τρίποντο της Κάρτερ (20-19), χωρίς αυτό να κρατήσει για πολύ.

Οι παίκτριες του Σίμου αντέδρασαν και με Κάλουγουεϊ και Σταμάτη “έχτισαν” ένα νέο σερί για να περάσουν στο +4 (20-24) στο 15΄.

Οι πράσινες ανακάτευαν την τράπουλα προκειμένου να επαναφέρουν τα ηνία στα χέρια τους, ωστόσο η ομάδα του Μοσχάτου κυρίως με την Καρακασίδου είχε τον έλεγχο και ανέβασε σε 25-31, με την Ελληνίδα γκαρντ να διαμορφώνει το 27-33 του ημιχρόνου.

Στο αρχικό μισό του αγώνα, η στατιτιστική των δύο ομάδων διέφερε αισθητά. Η Ελευθερία βασιζόταν στη δυναμική της περιφέρειας, η οποία αποτελούσε αγκάθι για τον Παναθηναϊκό με 2/11.

Στο δίποντο η αντιστοιχία ήταν 6/19 (ΕΜ) και 9/20 (Π) με τις πράσινες να έχουν 8 ασίστ για 6 λάθη και τις παίκτριες του Μοσχάτου 5 ασίστ για 4 λάθη.

Το 27-35 που διαμόρφωσε η Μπρούερ δευτερόλεπτα μετά την είσοδο των δύο ομάδων για το δεύτερο ημίχρονο, μετατράπηκε σε 33-35 με σερί του Παναθηναϊκού και κλέψιμο της Σωτηρίου που μετουσιώθηκε σε καλάθι από την Παυλοπούλου.

Σε αυτό απάντησαν η Μπρούερ και η…πιστή από τα 6.75μ. Στούπα για να ανεβάσουν σε 33-40 στο 24ο λεπτό. Όσο οι πράσινες επιχειρούσαν να δημιουργήσουν χώρους προς το καλάθι, η Ελευθερία μεγάλωνε την απόστασή της και έφτανε στο +9 (33-42).

Η Σωτηρίου που κάλυπτε πολλούς παράγοντες στο παρκέ ευστόχησε για τρεις και έδωσε μικρή ανασα στις πράσινες, όσο στην άλλη πλευρά η Καρακασίδου έκανε το 40-49 και κρατούσε την απόσταση, με την Κάρτερ να κερδίζει το χρονόμετρο για το 43-49 στο 30′.

Μικρά σερί και από τις δύο ομάδες έφερναν τη συνθήκη του 47-52 στον πίνακα με 6΄39΄΄ να απομένουν για τη λήξη του τελικού.

Η Χριστινάκη που προσπαθούσε να μπει στο κλίμα του παιχνιδιού έκλεψε και ολοκλήρωσε στον αιφνιδιασμό για το 49-52 με τα δεδομένα να παραμένουν ανοιχτά. Η Σωτηρίου μείωσε στον πόντο (51-52) στο 35ο λεπτό προτού η Κάλογουεϊ “γράψει” το 51-55 από το τόξο.

Οι ομάδες κινηθηκαν σε κοντινά επίπεδα με την Κάρτερ να δίνει το προβάδισμα στις πράσινες με σουτ από την περιφέρεια, ωστόσο η Καρακασίδου με προσωπικό 0-4 έφερε ξανά σε θέση οδηγού την Ελευθερία (58-61).

Με τρίποντο και φάουλ η Κάρτερ έκανε το 62-61 στα 52”. Η συνέχεια ανήκε στις πράσινες και η κούπα κατέληξε στα χέρια τους.

Τα δεκάλεπτα: 10-15, 25-31, 43-49, 66-61

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News