Είπε αλήθειες... ο Καρεμπέ
Τις προσπάθειες ανθρώπων του Ολυμπιακού να «τσουβαλιάσουν» όλους τους οπαδούς του Παναθηναϊκού, με αφορμή το μεμονωμένο περιστατικό στη Λεωφόρο, «γκρέμισε» ο ίδιος ο Καρεμπέ σε δήλωση του.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Ο Κριστιάν Καρεμπέ τόνισε πως το θέμα δεν έχει να κάνει με τον Παναθηναϊκό, καθώς είναι ένα φαινόμενο που έχει κοινωνικές ρίζες και είναι διεθνές, ενώ της δήλωσης Καρεμπέ, έχει προηγηθεί από την πλευρά των «πρασίνων» ανακοίνωση, που όχι μόνο καταδικάζει το περιστατικό, αλλά τονίζει πως θα βρεθεί ο υπαίτιος και θα αποβληθεί διαπαντός από το «σπίτι» του «τριφυλλιού».
Αναλυτικά η δήλωσή του:
«Ο ρατσισμός δεν είναι ένα θέμα που απασχολεί μόνο την Ελλάδα ή την αντιπαλότητα μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού. Είναι, κατά βάση, ένα διαρκές πρόβλημα της κοινωνίας μας, τη σήμερον ημέρα και ένα πρόβλημα το οποίο πρέπει να καταπολεμήσουμε μέσω της ενότητας και όχι του διαχωρισμού.
Τα θλιβερά γεγονότα της προηγούμενης εβδομάδας, τα οποία έλαβαν χώρα στην Αθήνα, δεν έχουν να κάνουν τόσο πολύ με την ισχυρή αντιπαλότητα. Είναι περισσότερο ένας καθρέφτης των προβλημάτων της διάκρισης και της έλλειψης ανοχής που αντιμετωπίζουμε εν γένει στην Ευρώπη, αλλά και όχι μόνο.
Υπήρξαν και άλλα περιστατικά προσφάτως, σε διάφορους αγώνες ποδοσφαίρου: Στη Ρώμη, στο Παρίσι και το Ρότερνταμ, για να ονομάσουμε μόνο μερικά από αυτά, ώστε μπορούμε να δούμε ότι το πρόβλημα είναι το ίδιο παντού και απασχολεί τους πάντες.
Η καλύτερη απάντησή μας είναι να ενωθούμε και να προάγουμε τα μηνύματα της συμπερίληψης, της εκμάθησης και του σεβασμού. Για παράδειγμα, η UEFA πρόσφατα δημιούργησε νέες καμπάνιες και πήρε νέες πρωτοβουλίες για να βοηθήσει να εξαπλωθεί το θετικό μήνυμα. Για παράδειγμα, οι «Καπετάνιοι της Αλλαγής», ένα πρόγραμμα το οποίο και εγώ πρεσβεύω. Η ιδέα εδώ είναι να επιλέξουμε έναν αριθμό από βασικούς παράγοντες αποφάσεων σε διαφορετικές Ποδοσφαιρικές Ομοσπονδίες ανά την Ευρώπη και να τους βοηθήσουμε να προάγουν τη γνώση για το θέμα του διαχωρισμού, στις εκάστοτε αγορές, μέσω συγκεκριμένων ενεργειών.
Το πιο σημαντικό είναι να κάνουμε την ελίτ να αναγνωρίσει το πρόβλημα. Και μετά μονάχα να συζητήσουμε τις πιθανές λύσεις».
Ειδήσεις για τον Παναθηναϊκό
- Δεν σταμάτησε ούτε μετά τη σύρραξη ο Μπόλντγουιν – Νέα πρόκληση μπροστά στη Θύρα 13 (vid)
- Σάλος στο X για την τελευταία φάση: «Ήταν επιθετικό του Μπόλντγουιν στον Γκραντ;» (pic)
- Παναθηναϊκός: Ώρα Χέιζ-Ντέιβις - Το πιθανό ντεμπούτο σε Ελλάδα, Ευρωλίγκα
- Παναθηναϊκός: Τέσσερις παίκτες έστειλαν «μήνυμα» για ενδεκάδα!
- Μπουρούσης: «Μην περιμένετε... Λεσόρ!» (vid)
