Γράφει ιστορία ο Αναστασίου!

Γράφει ιστορία ο Αναστασίου!

Η κοινή διαδρομή του Γιάννη Αναστασίου με τον Παναθηναϊκό θα συνεχιστεί (τουλάχιστον) έως το 2018, μετά την προ ολίγων ημερών προφορική συμφωνία του με τον Γιάννη Αλαφούζο για επέκταση του συμβολαίου του για άλλα δύο χρόνια (με αύξηση των απολαβών του κατά 67%, ήτοι από 180.000 σε περίπου 300.000 ευρώ) κι εφόσον ο 42χρονος τεχνικός το εξαντλήσει (κλείνοντας σερί πενταετία), θα γράψει το όνομά του με «χρυσά» γράμματα στην ιστορία του «τριφυλλιού», όντας ο μακροβιότερος στον πάγκο του συλλόγου!


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Κι αν το εν λόγω ρεκόρ που κυνηγάει ο Αναστασίου μπορεί σε πολλούς να φαντάζει ακόμη… μακρινό, η δουλειά που έχει καταθέσει από τον Μάιο του 2013 όταν κι ανέλαβε τα ηνία του Παναθηναϊκού στην πιο δύσκολη καμπή του και με το μικρότερο μπάτζετ της σύγχρονης ιστορίας του «μιλάει» από μόνη της. Και δικαιώνει απόλυτα (και) τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού, ο οποίος πήρε το ρίσκο πριν από δύο χρόνια να δώσει τα «κλειδιά» σ’ έναν ανερχόμενο τεχνικό, αλλά δίχως παραστάσεις σε επίπεδο πρώτου προπονητή. Με τα όποια λάθη του κατά καιρούς, ο Αναστασίου όχι μόνο βελτιώνεται και «ωριμάζει» διαρκώς, αλλά κατάφερε μέσα σε λιγότερο από 20 μήνες να κάνει τον Παναθηναϊκό ξανά διεκδικητή, ανεβάζοντάς τον συνεχώς επίπεδο. Κι όλη αυτή η παρουσία του επιβραβεύεται πλέον και από τον Γιάννη Αλαφούζο, που βλέπει στο πρόσωπό του έναν προπονητή που θα μείνει στην ομάδα για πολλά, πολλά χρόνια, αφήνοντας τη σφραγίδα του στον Παναθηναϊκό.

Είναι χαρακτηριστικό πως το προσεχές καλοκαίρι θα είναι το τρίτο συνεχόμενο με τον Αναστασίου στην άκρη του «πράσινου» πάγκου. Για πολλούς μπορεί να μη λέει… πολλά πράγματα αυτό, όμως για να βρούμε αντίστοιχη επίδοση στους «πράσινους» θα πρέπει να ανατρέξουμε 19 χρόνια πίσω και στον μεγάλο Χουάν Ραμόν Ρότσα. Επιπλέον ο 42χρονος τεχνικός κατάφερε μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια να εδραιωθεί στην πρώτη δεκάδα των προπονητών του Παναθηναϊκού με τις περισσότερες συμμετοχές στην Α’ Κατηγορία. Ηδη είναι στην 9η θέση με 65 ματς έχοντας ξεπεράσει εδώ και λίγες εβδομάδες τον τεράστιο «δάσκαλο» Ιβιτσα Οσιμ και το προσεχές Σάββατο κόντρα στον Εργοτέλη θα ισοφαρίσει στην πρώτη οκτάδα έναν άλλον πολύ μεγάλο προπονητή, τον «παππού» Κάζιμιρ Γκόρσκι. Κι αν, δε, συνεχίσει σε αυτούς τους… ρυθμούς, είναι δεδομένο πως μέχρι να λήξει το νέο συμβόλαιό του -τον Ιούνιο του ’18- θα έχει ξεπεράσει και τον πρώτο των πρώτων, Βασίλη Δανιήλ, που έχει «γράψει» 161 αγώνες πρωταθλήματος, αλλά σε τρεις διαφορετικές θητείες στον «πράσινο» πάγκο.

Από εκεί και πέρα, όπως προαναφέραμε, ο τεχνικός του Παναθηναϊκού έχει μπροστά του ακόμη έναν μεγάλο στόχο: να γίνει ο μακροβιότερος προπονητής στην ιστορία του Παναθηναϊκού σε συνεχόμενα χρόνια. Ξεπερνώντας έτσι «ιερά τέρατα» του «τριφυλλιού», όπως τον ιδρυτή του συλλόγου Γιώργο Καλαφάτη (1908-12), τον ανεπανάληπτο Φέρεντς Πούσκας (1970-74), τον Χάρι Γκέιμ (με δύο θητείες, 1951-53, 1960-63). Διόλου απίθανο πλέον…

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Πηγή: Goal

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News