Απίστευτες δηλώσεις από Αναστασίου!

Απίστευτες δηλώσεις από Αναστασίου!

Ατάκες που προκαλούν αίσθηση και θα συζητηθούν από τον Γιάννη Αναστασίου, ο οποίος έδωσε συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για την κατάκτηση του τίτλου, αλλά στάθηκε ιδιαίτερα στη… συμπάθεια που του έχει ο αθλητικός δικαστής και στο ελληνικό ποδόσφαιρο που: «χάνει πάρα πολύ»…


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Μιλώντας στην κάμερα της Nova ο τεχνικός του Παναθηναϊκού δεν έκρυψε τα λόγια του, αυτή τη φορά όμως… κρατήθηκε και εξήγησε πως υπάρχουν πράγματα που θα ήθελε να πει για το παιχνίδι στο Περιστέρι τα οποία δεν μπορεί αφού θα κινδυνεύσει με… ισόβιο αποκλεισμό από το ποδόσφαιρο, ενώ τόνισε πως ο αθλητικός δικαστής του έχει μια ιδιαίτερη συμπάθεια!

Αναλυτικά όσα δήλωσε στη Nova:

Για την ήττα στο Περιστέρι και για το αν θέλει να κάνει κάποιο σχόλιο για το ματς: «Θα έπρεπε; Ήταν ένα παιχνίδι απέναντι σε μια καλή ομάδα. Ήταν ένα ανοιχτό παιχνίδι. Δεν μπήκαμε καλά ειδικά στο πρώτο τέταρτο, δεχθήκαμε το γκολ, από εκεί και πέρα ελέγξαμε το παιχνίδι, βγάζαμε ελεύθερους παίκτες και φτάναμε με ευκολία στην περιοχή του Ατρόμητου αλλά δεν τελειώναμε τις φάσεις όπως έπρεπε. Είχαμε πει πριν το παιχνίδι ότι σε αυτά τα ματς δεν γίνεται να έχεις 15-20 ευκαιρίες. Θα πρέπει κάθε ευκαιρία που θα δημιουργήσεις να την τελειώσεις. Με τη λήξη του ημιχρόνου μιλήσαμε και είπαμε τι πρέπει να κάνουμε για να ανακάμψουμε. Θα έλεγα ότι μια κακή απόφαση του διαιτητή ουσιαστικά τελείωσε το παιχνίδι. Όταν γίνεται το 2-0 και παίζεις με μια καλή ομάδα ειδικά εντός έδρας που δέχεται δύσκολα γκολ η αποστολή σου γίνεται ακόμη πιο δύσκολη. Μπορούμε να πούμε πολλά, να πούμε τι φταίει. Γνωρίζουμε τι φταίει, δεχόμαστε την κριτική, ξέρουμε ότι κάνουμε κάποια πράγματα λάθος, απλά υπάρχουν και άλλα πράγματα που ξέρω ότι δεν μπορώ να τα πω γιατί αν τα πω μπορεί ο αθλητικός δικαστής να με αποβάλει διαπαντός από το Πρωτάθλημα επειδή ξέρω πως έχει μια ιδιαίτερη συμπάθεια στο πρόσωπό μου ούτως ή άλλως».

Για το αν φοβάται μήπως επηρεαστεί η ομάδα ψυχολογικά ενόψει της συνέχειας: «Καταρχήν θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος, σαν φίλαθλος».

Για το αν θεωρεί δεδομένη την κατάκτηση του Ολυμπιακού: «Εσείς δεν τη θεωρείται; Ζούμε στην Ελλάδα. Με την αφαίρεση των βαθμών και την ήττα μείναμε πολύ πίσω. Αυτό που βλέπω εγώ είναι το ποδόσφαιρο χάνει και αρχίζει και χάνει πολύ. Με δεδομένο ότι στο γήπεδο της Τούμπας υπήρχαν 1.500 άτομα, στο Περιστέρι δεν πρέπει να ήταν παραπάνω. Κάτι πάει λάθος με το ποδόσφαιρο και σίγουρα ο καθένας θέλει να δει την ομάδα του να κερδίζει το Πρωτάθλημα, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι το παιχνίδι και το προϊόν. Στα προηγμένα Πρωταθλήματα δεν πρέπει να ξέρει κανείς ποιος θα πάρει το Πρωτάθλημα, ποιος θα βγει δεύτερος, τρίτος ή τέταρτος. Αυτή τη στιγμή είναι δύσκολη η κατάσταση γιατί πρέπει να βρούμε ένα κίνητρο για τους ποδοσφαιριστές μας για τη συνέχεια του Πρωταθλήματος. Αυτό που είπα στα παιδιά είναι ότι μπορώ να καταλάβω την απογοήτευση και τη στεναχώρια για την εξέλιξη αυτή, αλλά από την άλλη θα μπορέσω να καταλάβω αν κάποιος παίκτης μου πει ότι είναι άδειος και δεν μπορεί να δώσει κάτι παραπάνω γιατί αισθάνεται απογοητευμένος από την εξέλιξη των πραγμάτων. Θα το αποδεχτώ και θα το σεβαστώ. Αυτοί που θα μείνουν πίσω θα παλέψουν μέχρι τέλους για να πετύχουμε νίκες μέχρι το τέλος του Πρωταθλήματος».

Για το αν σκέφτεται ήδη τα πλέι-οφ: «Στόχος είναι στα επόμενα έξι παιχνίδια να κάνουμε όσο περισσότερες νίκες γίνεται και να προετοιμαστούμε για τα πλέι-οφ».

Για το ματς με τη Βέροια και τα ψυχικά αποθέματα που θα έχουν οι παίκτες του: «Αυτοί που θα μείνουν, θα μείνουν για να παλέψουν και να κερδίσουμε όσο πιο πολλά ματς γίνεται μέχρι το τέλος. Ξέρω ότι τα παιδιά που θα μπουν, θα μπουν για να παλέψουν για τη νίκη».

Για το που πιστεύει πως θα κριθεί το παιχνίδι: «Η Βέροια γενικά είχε εντυπωσιακό ξεκίνημα, έδειχνε η πιο βελτιωμένη ομάδα του Πρωταθλήματος σε σχέση με πέρσι. Το τελευταίο διάστημα η απόδοσή της έχει πέσει αλλά τα παιχνίδια εναντίον του Παναθηναϊκού είναι τελείως διαφορετικά και διαθέτει αρκετά ποιοτικούς παίκτες επιθετικά. Θα πρέπει να περιορίσουμε τα ατού τους και σίγουρα να χτυπήσουμε στα αδύνατα σημεία τους. Έχουμε τους παίκτες, την ποιότητα και την ικανότητα. Πρέπει να έχουμε μεγάλη αυτοσυγκέντρωση, αυτό είναι το μεγαλύτερό μας θέμα. Όταν είμαστε συγκεντρωμένοι, μπορούμε να κερδίσουμε τον οποιονδήποτε».

Για τον Καλτσά: «Ο Καλτσάς έχει μια σταδιακή εξέλιξη. Είναι ένας παίκτης που τον παρακολουθούμε τα τελευταία τρία χρόνια. Βλέπουμε ότι χρόνο με τον χρόνο βελτιώνεται. Δεν είναι μικρό πράγμα σε μια μικρομεσαία ομάδα να έχει σημειώσει τόσα γκολ με διαφορετικούς τρόπους. Είναι παίκτης ποιοτικός και επικίνδυνος που έχει πολλές δυνατότητες. Αν θα παίξει, θα παίξει για την ομάδα του όμως τώρα».

Για την εθνική Ελλάδας και τις κλήσεις Λαγού και Καρέλη: «Καταρχήν θέλω να πω για τον Τάσο όπως και ο Καρέλης είναι παιδιά που δουλεύουν δυο χρόνια μαζί. Προσπαθούν καθημερινά να γίνουν καλύτεροι. Γνωρίζουν ότι έχουν κάποιες αδυναμίες όπως όλοι αλλά στην καθημερινότητά τους προσπαθούν να βελτιωθούν όπως και πολλά άλλα παιδιά που πιστεύω ότι σύντομα θα ακολουθήσουν. Βασικά είναι μια επιβράβευση για τα ίδια τα παιδιά γιατί βλέπουν ότι όσο προσπαθούν, επιβραβεύονται. Πάντα υπάρχουν στόχοι και δίνουν κίνητρο στον εαυτό τους. Πάντα θα τους παρουσιάζονται ευκαιρίες για να κάνουν το βήμα προς τα εμπρός. Είναι επιβράβευση για όλο το staffγιατί όλοι τους δουλεύουν αρκετές ώρες για να κάνουμε καλύτερα αυτά τα παιδιά και η βελτίωση τους είναι ένα μάθημα και για κάποιους άλλους. Δεν γίνεται παίζοντας 4-5 παιχνίδια με τη φανέλα του Παναθηναϊκού να νομίζεις ότι αυτό φτάνει. Το να γίνεσαι καλύτερος δεν σταματάει ποτέ και όποιος το δείχνει επιβραβεύεται».


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News