Καμπανάκι για Ιβάνοβιτς!

Καμπανάκι για Ιβάνοβιτς!

Δηλώσεις που αφήνουν πολλά να εννοηθούν έκανε ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Μάνος Παπαδόπουλος. Φήμες για Ιβάνοβιτς.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Αμέσως μετά την ήττα από την ΤΣΣΚΑ που σήμανε και το φινάλε του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα, οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς.

Μπορεί βέβαια, ο Μάνος Παπαδόπουλος να διαχώρισε τη θέση του προπονητή από τις δηλώσεις που έκανε, αλλά είναι εμφανές ότι πρόκειται μόνο για μία ευγενική προσπάθεια χωρίς αποτέλεσμα.

“Οχι δεν είμαστε ικανοποιημένοι από το πλάνο μας καθώς δεν έχει προχωρήσει όπως θα θέλαμε. Κι αυτό το λέω με βεβαιότητα. Πιστεύουμε σε κάτι παραπάνω” είπε ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού.

Είναι καμπανάκι αυτές οι δηλώσεις για τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς; Προφανώς και είναι…Δεν είναι μόνο οι δηλώσεις που έκανε προ εβδομάδων ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και μάλιστα έπειτα από μία νίκη στην Ευρωλίγκα, είναι και το γεγονός ότι το πλάνο της ελληνοποίησης και της ανανέσως πράγματι δεν προχώρησε. Πέραν του Χαραλαμπόπουλου, που στο τελευταίο ματς με την ΤΣΣΚΑ αγωνίστηκε 6 λεπτά, ουδείς άλλος από τους νεαρούς παίκτες έχουν αναδειχθεί και δεν έχουν κάν πάρει ευκαιρίες. Ο Παππάς και ο Γιάνκοβιτς, ναι μεν έκαναν πολλά βήματα μπροστά φέτος, αλλά ανήκουν σε μία άλλη κατηγορία παικτών, αυτών που είχαν φτάσει στο όριό τους και είτε θα έπαιζαν, είτε θα έχαναν ακόμα μία χρονιά. Επαιξαν και δικαίωσαν απόλυτα αυτούς που τους εμπιστεύτηκαν, αλλά το πλάνο δεν περιελάμβανε μόνο αυτούς. Για αυτό και ο Μάνος Παπαδόπουλος μίλησε για ένα πλάνο που δεν προχωράει όπως πρέπει.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μάνου Παπαδόπουλου:

Για την σειρά με την ΤΣΣΚΑ: «Μετά από δύο κακές εμφανίσεις στη Μόσχα η ομάδα έδειξε πως αντέδρασε με έναν εκπληκτικό κόσμο. Θέλω να το τονίσω αυτό. Αυτός είναι ο κόσμος που θέλουμε να βλέπουμε στο γήπεδο. Ηταν καταπληκτικός, έδωσε ώθηση και μας μας βοήθησε να δείξουμε πως είμαστε ομάδα. Οι στόχοι που είχαμε θέσει από την αρχή της σεζόν και που τους ξέρετε όλοι και τους έχει αναφέρει ο Δημήτρης Διαμαντίδης είναι να δημιουργηθεί μία βάση Ελλήνων ταλαντούχων παικτών, οι οποίοι θα ξαναναφέρουν τον Παναθηναϊκό στην κορυφή της Ευρώπης. Δεν λέω της Ελλάδας, γιατί όπως ξέρετε τα τελευταία πολλά χρόνια είμαστε. Θεωρώ ότι νέοι παίκτες παίζουν κι έρχονται περισσότεροι. Σιγά – σιγά ανταποκρίνονται κι άλλοι σε αυτό που θέλουμε να πετύχουμε».

Για το πλάνο αξιοποίησης των νεαρών παικτών: «Οχι δεν είμαστε ικανοποιημένοι από το πλάνο μας καθώς δεν έχει προχωρήσει όπως θα θέλαμε. Κι αυτό το λέω με βεβαιότητα. Πιστεύουμε σε κάτι παραπάνω Οσον αφορά τους στόχους, οι ευρωπαϊκοί μας στόχοι ήταν συγκεκριμένοι. Προκριθήκαμε μετά τον όμιλο στο Top με σχετική ευκολία. Μετά είπαμε να προκριθούμε στα στα πλέι όφ. Αυτό θα ήταν κι αυτό σχετικά εύκολα, αλλά τα χαλάσαμε λίγο στο τέλος. Επηρέασαν και οι πολλοί τραυματισμοί στη σεζόν. Δεν είμαι ικανοποιημένος, όμως, γιατί ο Παναθηναϊκός πρέπει να διεκδικεί όλους τους τίτλους. Ποτέ δεν είμαι ικανοποιημένος, όταν χάνουμε. Ακόμα κι απόψε, μπορούσαμε να κερδίσουμε, παρόλ που παίζαμε με μία καλύτερη ομάδα. Ακόμα κι όταν χάνεις, πρέπει να μάχεσαι στο γήπεδο και να δίνεις συγχαρητήρια στον αντίπαλο, γιατί ήταν καλύτερος. Πρέπει να ξέρεις γιατί έχασες.

Δεν είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι. Θέλουμε να δούμε ακόμη περισσότερους Ελληνες παίκτες να παίζουν. Δεν μας ήρθε ξαφνικά. Είναι μία ανάγκη γιατί στην δύσκολη στιγμή που βρίσκεται η Ελλάδα, δεν μπορούν να δαπανηθούν εκατομμύρια για παίκτες όπως π.χ ο Ντε Κολό. Ολοι ξέρουμε ποιοι είναι οι παίκτες. Αυτή την δουλειά την έχουμε κάνει τα προηγούμενα χρόνια και την ξέρουμε πολύ καλά. Αν θέλεις να χαλάσεις λεφτά ξέρεις ποιους παίκτες θα πάρεις. Το ξέρουμε, δεν χρειάζεται να μας πουν ποιους παίκτες θα πάρουμε. Δεν θέλω να πω ονόματα (σ.σ. νεαρών παικτών. Πρέπει να παίζεις το καλύτερο δυνατό. Θέλουμε να δούμε τα νέα παιδιά να παίζουν, όχι απλά για να παίξουν, αλλά για να πάρουν εμπειρίες για κάτι καλύτερο».

Για αν όσα είπε αποτελούν μομφή για τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς: «Oχι δεν είναι αυτό. Ο προπονητής και ο εκάστοτε προπονητής του Παναθηναϊκού προσπαθεί για το καλύτερο. Αλλωστε ο Παναθηναϊκός πρέπει να κερδίζει. Δεν είναι ερώτηση. Σε παρακαλώ πολύ δεν θέλω…»

Για το πρωτάθλημα: «Εμείς θέλουμε να είμαστε έτοιμοι για να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα. Δεν συμφωνώ με αυτούς που λένε πως πρέπει οπωσδήποτε να πάρεις το πρώταθλημα. Το παίρνεις, όταν είσαι καλύτερος στο γήπεδο. Αυτό έχω μάθει όλα αυτά τα χρόνια κι αυτό φαίνεται όλα αυτά τα χρόνια. Δεν έχεις πάρει έξι ευρωπαϊκά, γιατί είχες κάποια βοήθεια. Ούτε είναι δικαιολογία, όταν χάνεις να λες πως έχασες γιατί υπήρχε ένα σφύριγμα, η μπασκέτα ήταν ομάδα ή γιατί με επηρέασε ο κόσμος. Πάντα παίζουμε στην Ελλάδα με θερμό κοινό σε οποιδήποτε γήπεδο. Και στη Θεσσαλονίκη το κοινό είναι θερμό. Δεν μπορούμε να πούμε πως δεν ξέρουμε τι αντιμετωπίζουμε. Θεωρώ ότι αν είμαστε καλύτεροι, θα πάρουμε το πρωτάθλημα. Αν δεν είμαστε καλύτεροι, δεν πρέπει να το πάρουμε».


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News