Ο λογαριασμός του Ιβάνοβιτς

Ο λογαριασμός του Ιβάνοβιτς

Η προχθεσινή ήττα από τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ ήταν απλά η σταγόνα που έκανε το ποτήρι της σχέσης του Ντούσκο Ιβάνοβιτς με τον Παναθηναϊκό να ξεχειλίσει. Το ποτήρι ήταν ήδη γεμάτο και όσο για το γυαλί είχε αρχίσει να σπάει εδώ και καιρό.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ο Μαυροβούνιος, βέβαια, έχει κάθε λόγο να λέει ότι ανέλαβε το περασμένο καλοκαίρι μια αποστολή που έμοιαζε με αποστολή αυτοκτονίας. Κλήθηκε να αναλάβει μια ομάδα που χτιζόταν από την αρχή, πάνω σε νέες ελληνικές βάσεις και είχε το βλέμμα της όχι στο σήμερα, αλλά στο αύριο.

Από την άλλη, όμως, ήξερε καλά ότι ο Παναθηναϊκός είναι Παναθηναϊκός και οι πάγκοι τόσο μεγάλων ομάδων είναι ηλεκτρικές καρέκλες και σε καίνε σε δευτερόλεπτα αν κάτι δεν πάει καλά. Και η αλήθεια είναι ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.

Δεν τηρήθηκε το πλάνο

Η πρώτη διαφωνία με τη διοίκηση είχε να κάνει με τη μη τήρηση του πλάνου του καλοκαιριού. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είχε ξεκαθαρίσει ότι στόχος είναι να παίζουν τα νέα παιδιά και πάνω τους να χτιστούν τα όνειρα του μέλλοντος. Ο Ιβάνοβιτς έδωσε κάποιες ευκαιρίες στο νέο ελληνικό αίμα της ομάδας, αλλά όχι τόσες όσες είχαν συμφωνήσει οι δυο πλευρές.

Οι Χαραλαμπόπουλος, Μποχωρίδης πήραν ευκαιρίες, αλλά το ίδιο δεν ισχύει για τα άλλα μέλη της «πράσινης Generation X», με πρώτο τον Παπαγιάννη, που είχε ξεχαστεί από τον Μαυροβούνιο. Τα πρώτα σημάδια φάνηκαν αρχικά όταν ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έριξε καρφιά κατά του Ιβάνοβιτς για το θέμα αυτό και ολοκληρώθηκαν πριν από λίγο καιρό όταν και ο Μάνος Παπαδόπουλος έκανε το ίδιο.

Οι σχέσεις με τους παίκτες

Η στάση του Ιβάνοβιτς απέναντι σε πολλούς παίκτες είχε δημιουργήσει πολλές τριβές στην ομάδα. Οταν ο Μαυροβούνιος έκρινε ότι κάτι δεν του αρέσει σε έναν παίκτη, τότε τον έβαζε στο… ψυγείο. Ο Μπλουμς έπαιζε στην αρχή, αλλά μπήκε στην… κατάψυξη μετά, ο Λαουάλ έπαιζε από ελάχιστα έως καθόλου.

Οταν κάποιοι παίκτες έκαναν λάθη ή δεν πήγαιναν καλά σε κάποιο ματς, τους έτρωγε ο πάγκος. Ετσι ο Ιβάνοβιτς έχασε σιγά σιγά την επαφή που έπρεπε να έχει με τους παίκτες του. Βέβαια, οι «πράσινοι» ήξεραν ποιος είναι ο Ιβάνοβιτς και ότι αυτά τα έκανε πάντα στις ομάδες του, αλλά πίστευαν ότι στο «τριφύλλι» θα λειτουργούσε αλλιώς.

Επιλογές

Από τους ξένους που επέλεξε ο Μαυροβούνιος μόνο ο Μπατίστα ξεχώρισε, αλλά κι αυτός έδειξε ότι έχει τεράστια κενά στην άμυνα.

Η εικόνα της ομάδας

Οι «πράσινοι» στο ξεκίνημα έπαιζαν μεν το γρήγορο και επιθετικό μπάσκετ που ήθελε και η διοίκηση και ο κόσμος και η άμυνα ήταν το καλό τους χαρτί, αλλά σταδιακά αυτό χάθηκε. Μάλιστα η ομάδα σε πολλά ματς έδειχνε να πηγαίνει με αυτόματο πιλότο στην επίθεση, δεν υπήρχε αγωνιστικό πλάνο και ο καθένας έκανε ό,τι ήθελε, ενώ η άμυνά της έμοιαζε ξέφραγο αμπέλι.

Η… κληρονομιά του

Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς, πάντως, άφησε και πολλά θετικά πίσω του. Οι Παππάς, Γιάνκοβιτς εδραιώθηκαν στην 5άδα. Η ομάδα έδειξε ότι μπορεί να παίξει γρήγορο μπάσκετ. Οι μικροί «δουλεύτηκαν».


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News