Στοίχημα: Ημέρα τελικών....

Στοίχημα: Ημέρα τελικών....

Στο Γουέμπλεϊ στο Λονδίνο για το κύπελλο Αγγλίας η Άρσεναλ κοντράρεται με την Άστον Βίλλα. Η Άρσεανλ ήθελε να κλείσει τη χρονιά με μία καλή εμφάνιση και το κατάφερε, επικρατώντας της Γουέστ Μπρομ στο Έμιρεϊτς με 4-1. .


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Πρωταγωνιστής ο Γουόλκοτ που σημείωσε χατ-τρικ στο πρώτο ημίχρονο (4’, 14’, 37’) και τον οποίο τον «ζεσταίνει» το τελευταίο διάστημα ο Βενγκέρ, θέλοντας να τον έχει βασικό και ετοιμοπόλεμο για σήμερα. Μαζί με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι η πολυνίκης του θεσμού με 11 κατακτήσεις. Πιο πρόσφατη ήταν η περσινή, όπου λαχτάρησε κόντρα στην ευχάριστη έκπληξη Χαλ, κατακτώντας το τρόπαιο στην παράταση (3-2, 2-2 καν. διάρκεια). Δεν έχει αναμετρηθεί ποτέ ξανά με την Βίλλα στο τελικό. Εκτός ο δεξιός μπακ Ντεμπουσί (10 συμμ./1 γκ.), οι μέσοι Αρτέτα (7 συμμ./1 ασίστ), Ντιαμπί, ενώ μεγάλη απώλεια θα είναι η απουσία του επιθετικού Γουέλμπεκ (25 συμμ./4 γκ./3 ασίστ), που έχασε και το τελευταίο.
Από την άλλη στην Αστον Βίλλα ο Τιμ Σέργουντ με την έλευσή του στην ομάδα, επέτρεψε στους «χωριάτες» να παραμείνουν στην κατηγορία. Κάτι που με τον Λαμπέρτ φαινόταν δύσκολος στόχος. Μετράει αρκετές επιτυχίες στο κύπελλο το οποίο έχει κατακτήσει 7 φορές, αλλά από το 1887 έως το 1957. Τελευταία της συμμετοχή σε τελικό ήταν το 2000. Over τα 10 από τα 11 τελευταία παιχνίδια της με αντίπαλο την Άρσεναλ. Εκτός οι κεντρικός αμυντικός Κλαρκ (25 συμμ./1 γκ./2 ασίστ), ο αμυντικός μέσος Χερντ και ο επιθετικός Κοζάκ. Αμφίβολοι ο κεντρικός αμυντικός Οκορέ (23 συμμ./1 γκ.) και ο αριστερός μπακ Ρίτσαρντσον (22 συμμ./1 ασίστ). Τελευταία στιγμή θα αποφασιστεί η συμμετοχή του κίπερ Γκίβεν (3 συμμ.), που έπαιξε σε όλους τους αγώνες κυπέλλου
Φοβόμαστε λίγο την Άστον Βίλλα. Η Άρσεναλ είναι ανώτερη, αλλά δεν θα ρισκάραμε στον άσο , ούτε καν στην κατάκτησή του, σε ένα θεσμό που φημίζεται για τις εκπλήξεις του. Έχει υλικό για να δημιουργήσει προβλήματα η Βίλλα, οπότε μας κάνει πιο λογικό το γκολ-γκολ στο 1.85 στις εταιρείες στοιχημάτων.
Στο γήπεδο Καμπ Νου της Βαρκελώνης αναμετρώνται για το Copa Del Rey η Αθλέτικο Μπιλμπάο με την Μπαρτσελόνα.
Η Μπιλμπάο έκλεισε με πολύ καλή φόρμα τη σεζόν (4-3-0), συντρίβοντας στο τελευταίο τη Μπιλμπάο με 4-0 στο νέο Σαν Μαμές, τερματίζοντας στην 7η θέση και εξασφαλίζοντας, μέσω της κατάκτησης του Γιουρόπα από τη Σεβίλλη, ένα εισιτήριο για το Γιουρόπα της επόμενης χρονιάς. Στο κύπελλο μετράει 10 αναμετρήσεις με τη Μπαρτσελόνα, οι 8 από αυτές ήταν σε τελικούς! Η πιο πρόσφατη ήταν το 2012, όταν έχασε με 3-0 από τη Μπαρτσελόνα. 1902, 1920, 1932, 1942, 1953, 1984, 2009 οι υπόλοιποι τελικοί, κερδίζοντας σε τρεις από αυτούς (1902, 1932, 2984). Συνολικά είναι πάντως εκ των κορυφαίων στη διοργάνωση, με 23 κατακτήσεις (!), μόλις τρεις λιγότερες από τη Μπαρτσελόνα, ενώ άλλες 13 φορές έχει βρεθεί στον τελικό, κάτι που τη φέρνει στην κορυφή των ομάδων με τις περισσότερες συμμετοχές σε τελικούς του Copa del Rey. Τιμωρημένος ο δεξιός μπακ Ντε Μάρκος (35 συμμ./1 γκ./3 ασίστ). Σταθερά εκτός ο εξτρέμ Μουνιαΐν (25 συμμ./1 γκ./1 ασίστ).
Η Μπαρτσελόνα με την πρώτη χρονιά του Λουίς Ενρίκε στον πάγκο έχει πάει εξαιρετικά μέχρι τώρα και η Μπαρτσελόνα είναι πολύ κοντά στο να πετύχει ένα πολύ μεγάλο ρεκόρ και να γίνει η πρώτη ομάδα που θα καταφέρει να κατακτήσει δύο τρεμπλ. Από τη στιγμή που ανέβηκε πρώτη στη Λα Λίγκα, δεν έχασε τη θέση της και δύο αγωνιστικές πριν το τέλος κατέκτησε το πρωτάθλημα στο σπίτι της Ατλέτικο. Έχει περάσει ήδη στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου φαντάζει το μεγάλο φαβορί κόντρα στη Γιουβέντους, αλλά πρώτα πρέπει να κατακτήσει το σημερινό τίτλο. Η Μπαρτσελόνα είναι η πολυνίκης του κυπέλλου, με 26 κατακτήσεις. Πιο πρόσφατες κατακτήσεις της ήταν το 2009 και 2012, όπου και στις δύο είχε αντιμετωπίσει και πάλι τη Μπιλμπάο! Με δύο σημαντικές απουσίες ενδέχεται να είναι σήμερα οι Καταλανοί, αφού πιθανότατα θα λείψουν ο αμυντικός μέσος Μπούσκετς (33 συμμ./1 γκ./2 ασίστ) και ο Σουάρες (27 συμμ./16 γκ./14 ασίστ).
Ακόμα και αν δεν παίξει ο Σουάρες, η Μπαρτσελόνα είναι καλύτερη και οι Βάσκοι δεν δείχνουν ικανοί να της κόψουν το δρόμο για το τρεμπλ. Αν θεωρήσουμε λογικό το over με απόδοση 1.44, περιμένοντας τη Μπιλμπάο να μπορέσει να εκμεταλλευτεί τα αμυντικά κενά της με ψηλό παιχνίδι.
Στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου θα πραγματοποιηθεί ο τελικός ανάμεσα στην Ντόρτμουντ και την Βόλφσμπουργκ, όπου ο Κλοπ θέλει να πει αντίο με μία κούπα.
Η Ντορτμουντ προσπάθησε να κάνει το come back και να καλύψει το χαμένο έδαφος, έχοντας φτάσει σε σημείο να κινδυνεύει στα μέσα της χρονιά, δεν της βγήκε στο απόλυτο, αλλά τουλάχιστον τέλος καλό, όλα καλά, αφού ο βασικός στόχος για έξοδο στην Ευρώπη επετεύχθη, λόγω της συμμετοχής της στο κύπελλο. Αν το κατακτήσει παίρνει αυτή και το τελευταίο εισιτήριο, αν όχι η θέση πάει στον 7ο του πρωταθλήματος, δηλαδή στην ίδια! Συνολικά έχει συμμετάσχει 6 φορές στον τελικό του κυπέλλου, κατακτώντας το τρόπαιο τρεις φορές. Πιο πρόσφατη συμμετοχή της ήταν το 2014, όταν απέκλεισε τη Βόλφσμπουργκ στα ημιτελικά, για να χάσει στον τελικό από τη Μπάγερν. Τελευταία κατάκτηση ήταν το 2012, όταν είχε πανηγυρίσει το νταμπλ. Εκτός ο κεντρικός μέσος Σαχίν (7 συμμ./1 γκ.) και ο επιθετικός Ράμος (18 συμμ./2 γκ./2 ασίστ). Τιμωρημένος ο δεξιός εξτρέμ Καμπλ (13 συμμ./1 ασίστ).
Απόλυτα επιτυχημένη η χρονιά για τους «λύκους», που τερμάτισαν δεύτεροι πίσω από τη Μπάγερν, έφτασαν μέχρι τον τελικό του κυπέλλου και στους «8» του Γιουρόπα Λιγκ, όπου αποκλείστηκαν από τη Νάπολι. Αυτή είναι μόλις η δεύτερη συμμετοχή της σε τελικό κυπέλλου. Η πρώτη και μοναδική ήταν ακριβώς 20 χρόνια πριν, την περίοδο 1994/95, όπου είχε χάσει από τη Γκλάντμπαχ. Εκτός ο κίπερ Μπενάλιο (31 συμμ.), οι κεντρικοί αμυντικοί Νάλντο (32 συμμ./7 γκ./2 ασίστ), Φελίπε, ο αριστερός μπακ Ρικάρντο Ροντρίγκεζ (26 συμμ./6 γκ./4 ασίστ) και ο μεσοεπιθετικός Χουντ (15 συμμ./2 γκ.).
Η Βόλφσμπουργκ ήταν καλύτερη στα μεταξύ τους παιχνίδια από τη Ντόρτμουντ, αλλά ο Κλοπ έχει ένα τεράστιο κίνητρο απόψε. Θα θέλαμε να τον δούμε να φεύγει με ένα τίτλο, οπότε ποντάρουμε στην κατάκτησή του κυπέλλου από τους Βεστφαλλούς, που πληρώνει στο 1.70 στις εταιρείες στοιχημάτων.
Τελειώνουμε με τον Γαλλικό τελικό που θα γίνει στο Σταντ ντε Φρανς στο Παρίσι, ανάμεσα στην Οσερ και την Παρί Σεν Ζερμέν.
Η Οσέρ μπορεί να μην κατάφερε για ακόμη μία χρονιά να πάρει την άνοδο στα μεγάλα σαλόνια, αλλά η χρονιά θεωρείται ιδιαίτερη, μιας και παρότι στη Β’ Γαλλίας, έφτασε στον τελικό του κυπέλλου. Από το 1994 έως το 2005 κατέκτησε 4 φορές το κύπελλο, σε ισάριθμους τελικούς που συμμετείχε. Μοναδική φορά που το έχασε ήταν το 1979, στην πρώτη της συμμετοχή στον τελικό. Under τα 5 από τα 7 τελευταία κόντρα στην Παρί. Εκτός ο δεξιός μπακ Καστελετό (29 συμμ./1 γκ./1 ασίστ), ο κεντρικός μέσος Λεφέμπρ (18 συμμ./1 ασίστ) και ο μεσοεπιθετικός Γκρανίκ (15 συμμ./8 γκ.).
Η Παρί απόψε είναι μπροστά σε μία ιστορική πρόκληση, αφού θέλει να γίνει η πρώτη ομάδα που θα κατακτήσει και τους τρεις εγχώριους θεσμούς. Αρχές Απριλίου κατέκτησε εύκολα το Λιγκ Καπ (4-0 τη Μπαστιά), έκανε ντεμαράζ από τον Μάρτιο και μετά στο πρωτάθλημα και με 9 σερί νίκες και κατέκτησε εύκολα –στο τέλος- τον τίτλο για 3η σερί χρονιά και 5η φορά στην ιστορία της και πλέον της έμεινε το κύπελλο. Είναι η δεύτερη ομάδα σε τίτλους στο κύπελλο Γαλλίας, έχοντας 8 κατακτήσεις, δύο λιγότερες από την πολυνίκη Μαρσέιγ. Τελευταία φορά το κατέκτησε το 2010, ενώ τελευταίος τελικός που συμμετείχε ήταν την επόμενη χρονιά. Αμφίβολοι ο Τιάγκο Μότα (26 συμμ./2 ασίστ) και ο Ιμπραΐμοβιτς (24 συμμ./19 γκ./4 ασίστ).
Η Παρί το τελευταίο δίμηνο είναι πολύ σοβαρή, τα εκατομμύρια φαίνονται και στο χορτάρι και δε θα έχει πρόβλημα να κατακτήσει το κύπελλο. Θαύματα γίνονται, αλλά με Ιμπραΐμοβιτς, Καβάνι και ΣΙΑ, τι να πούμε; Προβλεπόμενα χαμηλές οι τιμές του διπλού, το οποίο μπορεί πάντως να στηριχθεί με χάντικαπ  σε αποδόσεις 1.57.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News