Η αποκάλυψη των πλέι οφ

Η αποκάλυψη των πλέι οφ

Από την πόρτα της εξόδου, ο Γιώργος Κουτρουμπής βρέθηκε να είναι η ευχάριστη έκπληξη των play off και να κερδίζει την παραμονή του στον Παναθηναϊκό.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Το όνομα του σίγουρα δεν είναι εμπορικό… Για την ακρίβεια, ανήκει στην κατηγορία των παικτών που δεν κάνουν… κλικ στον κόσμο. Ο Γιώργος Κουτρουμπής όμως κατάφερε να είναι ο MVP των play off, παίζοντας ως αμυντικός χαφ και αν για κάποιους ο τίτλος αυτός είναι υπερβολικός, τότε σίγουρα αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη των «πράσινων» στην έξτρα διαδικασία του Πρωταθλήματος.

Μάλιστα, οι εμφανίσεις του αυτές αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη σημασία από τη στιγμή, που πριν από λίγους μήνες όλα έδειχναν οτι το καλοκαίρι θα αποτελέσει παρελθόν από τον Παναθηναϊκό. Η έλευση του Στάθη Ταυλαρίδη και η καθιέρωσή του στο πλάι του Γκόρντον Σίλντενφελντ του… έκοψαν τις συμμετοχές που είχε, με αποτέλεσμα από τις 22 Δεκεμβρίου και το ματς με την Κέρκυρα στην Λεωφόρο (2-0), ο 24χρονος αμυντικός να ξαναπαίξει βασικός 2,5 μήνες αργότερα και συγκεκριμένα στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Εργοτέλη (0-2).

Στο διάστημα που μεσολάβησε έμπαινε ως αλλαγή στις αναμετρήσεις με Εργοτέλη, ΟΦΗ, ΠΑΟΚ για ελάχιστο χρόνο: Συνολικά για 26 λεπτά. Βλέποντας λοιπόν οτι δεν χωράει στο κέντρο της άμυνας, άρχισε να κάνει τις πρώτες σκέψεις φυγής, προκειμένου να πάει σε μία ομάδα που να παίζει. Το μέλλον του όμως στο «τριφύλλι» ήταν εντελώς διαφορετικό, καθώς η παρουσία του στα play off έφερε τα πάνω-κάτω.

Η προετοιμασία του Γιάννη Αναστασίου για τον ρόλο του αμυντικού χαφ που θα αναλάμβανε, είχε εντυπωσιακά αποτελέσματα. Άλλωστε ο «Κούτρου» είχε κληθεί να φέρει εις πέρας ανάλογη αποστολή και στο παρελθόν για λίγα λεπτά, όπως για παράδειγμα στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον ΟΦΗ, ενώ για υψηλόσωμος αμυντικός η τεχνική του κατάρτιση ήταν καλή. Κάτι που σίγουρα τον βοήθησε στο να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις. Απλά πολλές φορές «έπεφτε» σε κάποια λάθη, τα οποία κάποιες από αυτές ήταν αβίαστα…

Με αφετηρία τo ματς στην Τρίπολη, αλλά και τα άλλα τέσσερα που ακολούθησαν, τα περιόρισε σημαντικά, παίζοντας στο πλευρό του Τάσου Λαγού. Σημαντικό ρόλο σε αυτό έπαιξε και η… χημεία που απέκτησε με τον αρχηγό του Παναθηναϊκού. Κόντρα στον Αστέρα χρειάστηκαν περίπου 20-25 λεπτά και κάποιες φωνές από τον Γιάννη Αναστασίου, προκειμένου να βρουν τα πατήματά τους και για παράδειγμα να μην ανεβαίνουν και οι δύο ψηλά. Έκτοτε όμως ήταν απροσπέλαστοι…

Ο Τάσος Λαγός ήταν αυτός που έτρεχε, πίεζε και έβγαζε την μπάλα μπροστά, ενώ ο Γιώργος Κουτρουμπής ήταν αυτός που έδινε στηρίγματα στους Ταυλαρίδη, Σίλντενφελντ (και Τριανταφυλλόπουλο την Τετάρτη), διώχνοντας κάθε κίνδυνο που θα μπορούσε να δημιουργηθεί για την εστία του Λουκ Στιλ (και του Στέφανου Κουτσόλη την Τετάρτη), παίρνοντας πολλές φορές την πρώτη μπάλα από την άμυνα. Ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Ο Παναθηναϊκός όχι απλά έκανε το 4 στα 4 που του χάρισε την πρωτιά στα play off, αλλά διατήρησε το μηδέν παθητικό για 5 συνεχόμενα ματς.

Μάλιστα, έχοντας αποκτήσει αυτοπεποίθηση στο νέο του ρόλο, δεν ήταν λίγες οι φορές που έκανε επίδειξη της τεχνικής του κατάρτισης, ειδικά στα ματς με τον ΠΑΟΚ και με τον Αστέρα στην Λεωφόρο, κερδίζοντας τα… επιφωνήματα έκπληξης και θαυμασμού από τον κόσμο.

Κάπως έτσι λοιπόν, οι όποιες σκέψεις αποχώρησης από τον Παναθηναϊκό δείχνουν να αποτελούν παρελθόν. Τόσο από τον ίδιο, όσο και από τους «πράσινους». Και αυτό γιατί μπορεί ο Παναθηναϊκός να έχει στο σχεδιασμό του την απόκτηση δύο κεντρικών αμυντικών, ενώ στα χαφ πλέον υπάρχει και ο Μίκαελ Εσιέν, αλλά με δεδομένα οτι οι «πράσινοι» τη νέα σεζόν έχουν ψηλά τον πήχη σε Ελλάδα και Ευρώπη, παίκτες όπως ο Γιώργος Κουτρουμπής που μπορεί να αναλάβει δύο ρόλους, σίγουρα θα χρειαστούν σε κάποια φάση…




(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News