Ομπράντοβιτς: «Δεν μίλησα με τον ΠΑΟ»

Ομπράντοβιτς: «Δεν μίλησα με τον ΠΑΟ»

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της παραμονής του στην Άλμπα Βερολίνου ο Σάσα Ομπράντοβιτς «ανοίγει τα χαρτιά του» σε ελληνική ιστοσελίδα. Τι συνέβη με την γερμανική ομάδα και τι έγινε με τον Παναθηναϊκό, όλο αυτό το διάστημα που τα σενάρια τον ήθελαν ως Νο. 1 υποψήφιο για τον «πράσινο» πάγκο.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ο Σέρβος κόουτς πραγματοποίησε πολύ καλή σεζόν με την Άλμπα στην Euroleague, όμως δεν κατάφερε να μπει στους τελικούς του γερμανικού πρωταθλήματος. Η παραμονή του στην ομάδα του Βερολίνου ήταν αμφίβολη, αλλά ύστερα από συζητήσεις και συναντήσεις, οι δύο πλευρές «έδωσαν τα χέρια» και θα συνεχίσουν μαζί και την νέα σεζόν.

Ο 46χρονος τεχνικός θεωρούταν ως το φαβορί για την τεχνική ηγεσία του «τριφυλλιού», ωστόσο, όπως ο ίδιος αποκάλυψε, από τους «πράσινους» δεν έγινε ουδέποτε επίσημη πρόταση…

«Αποφάσισα να μείνω στην Άλμπα. Δεν ήθελα να περιμένω άλλο, επιθυμούσα να τελειώνω με αυτό το θέμα. Νιώθω καλά στο Βερολίνο και πιστεύω πως η Άλμπα είναι η σωστότερη απόφαση για εμένα. Για την ακρίβεια, πάντα ήταν η προτεραιτότητά μου, η πρώτη μου επιλογή. Αλλά είναι βασικό πως δεν ήθελα να περιμένω άλλο», δήλωσε στο SDNA ο προπονητής που βρίσκεται στο «τιμόνι» της Άλμπα από το 2012 και μετά.

Αναφορικά με το φημολογούμενο ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού, ο Ομπράντοβιτς είπε: «Δεν μίλησα επίσημα με τον Παναθηναϊκό. Έχω ξαναπεί πως ό,τι πληροφόρηση είχα ήταν από τα media. Δεν έμαθα κάτι επίσημα από την πλευρά του Παναθηναϊκού. Ξέρω πως στην λίστα του υπήρξαν πολλοί, είναι κάτι που καταλαβαίνει κανείς μέσω του ίντερνετ και των δημοσιευμάτων. Εγώ είτε θα είμαι ο μόνος υποψήφιος, είτε δεν θα είμαι στις επιλογές μίας ομάδας. Επίσημη πρόταση δεν είχα». 

Σχετικά με τις φιλοδοξίες του για το μέλλον και το πρότζεκτ της νέας σεζόν, ανέφερε: «Πρώτα απ’ όλα θέλω να δω ποιοι θα μείνουν στην ομάδα και τι θα γίνει. Επιθυμώ να μείνουν οι περισσότεροι στο Βερολίνο και να κρατήσουμε την καλή ομάδα που διαθέτουμε. Στόχος μας είναι να έχουμε έναν σταθερό κορμό και σιγά-σιγά να εδραιωθούμε στην Ευρώπη. Φυσικά, το πλάνο μας είναι να δίνουμε ευκαιρία σε νέους παίκτες να βγουν “μπροστά” και να κάνουν τη διαφορά» και συμπλήρωσε:

«Θα δούμε τι θα γίνει την νέα σεζόν. Θέλουμε να τα πάμε ακόμα καλύτερα. Έχουμε θετικά στοιχεία και καλούς παίκτες, αλλά δεν ξέρουμε τι θα γίνει με μερικούς από αυτούς. Φιλοσοφία μας είναι να “παράγουμε” νέους παίκτες. Και την επόμενη χρονιά δεν θα κινηθούμε για έμπειρους και γνωστούς αθλητές, αλλά θα κοιτάξουμε να φέρουμε νέους παίκτες στο προσκήνιο».


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News