Καλά κρατεί...το σκάνδαλο Ολυμπιακού και Βέροιας

Καλά κρατεί...το σκάνδαλο Ολυμπιακού και Βέροιας


Για 4η εβδομάδα η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ …απέφυγε να βγάλει την απόφασή της για τη Βέροια, σχετικά με το περιβόητο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό (6/1/13, 3-0 στο «Καραϊσκάκη»), που θεωρούν στημένο εισαγγελέας και ανακριτής!


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ούτε και αυτήν την εβδομάδα θα μάθουμε την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ για τη Βέροια. Πληροφορίες αναφέρουν πως αιτία είναι η συνεχιζόμενη διαφωνία μεταξύ της εισηγήτριας της υπόθεσης και του προέδρου της Επιτροπής. Αναλυτικά:

Μετά την έφεση που άσκησε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας κατά της απόφασης του πειθαρχικού οργάνου της Super League για απαλλαγή της Βέροιας για τον πολυσυζητημένο αγώνα με τον Ολυμπιακό, η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, παρότι έχει εξετάσει επανειλλημένα επί τέσσερις εβδομάδες την υπόθεση …αρνείται να βγάλει απόφαση. Η εισηγήτρια της υπόθεσης και συνταξιούχος εφέτης, Παναγιώτα Κάτσικα, επιμένει στην αθώωση της Βέροιας, ο πρόεδρος της Επιτροπής, Νικόλαος Λεοντής, επιμένει στην ενοχή της κι έτσι δεν γίνεται να βγει ομόφωνη απόφαση.

Γιατί ομόφωνη; Γιατί τα μέλη όλων των επιτροπών, μετά τις «καμπάνες» που έπεσαν από τον ειδικό ανακριτή διαφθοράς, Γιώργο Ανδρεάδη και τον αρμόδιο εισαγγελέα σε άλλα μέλη πειθαρχικών επιτροπών, στο πλαίσιο της εξέτασης της περίφημης υπόθεσης της «εγκληματικής οργάνωσης» στο ποδόσφαιρο, έχουν αποφασίσει να βγάζουν ομόφωνες αποφάσεις, προφανώς για λόγους …κάλυψης!

Εδώ, βέβαια, πρόκειται για μια υπόθεση που είναι οφθαλμοφανώς ξεκάθαρη, καθώς ανακριτής και εισαγγελέας έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως το παιχνίδι Ολυμπιακού – Βέροιας 3-0 (6/1/13) ήταν στημένο. Το κατηγορητήριο αναφέρει χαρακτηριστικά: «Οι πρόεδροι των δύο ομάδων συμφώνησαν με αθέμιτες ενέργειες να διαμορφώσουν το τελικό σκορ του αγώνα, ο οποίος περιλαμβανόταν σε στοιχηματικές διοργανώσεις και με τις πράξεις τους πέτυχαν τον σκοπό που επεδίωκαν»!

Σε κάθε περίπτωση, το σκάνδαλο συντηρείται, η απόφαση δεν βγαίνει και οι εξελίξεις σε όλα τα μέτωπα αναμένονται με αγωνία, καθώς δεν αποκλείεται από την έκβαση αυτής της υπόθεσης να κριθεί μέχρι και η θέση στο Champions League της επόμενης χρονιάς!


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News