Τα καλύτερα γκολ του Παναθηναϊκού στην Ευρώπη (vid)

Τα καλύτερα γκολ του Παναθηναϊκού στην Ευρώπη (vid)

Μιας και βρισκόμαστε σε εορταστικές μέρες είπαμε να θυμηθούμε και εμείς τις εποχές που ο Παναθηναϊκός ήταν από τις κλασσικές δυνάμεις της Ευρώπης. Το Newspao.gr σας παρουσιάζει τα καλύτερα «Πράσινα» γκολ στην Ευρώπη.

[ads2]

Ας ξεκινήσουμε με το πολύ όμορφο γκολ του Αριστείδη Καμάρα, στην νίκη το Πρασίνων με 3-0 επί του Ερυθρού Αστέρα.

Ένα από τα καλύτερα γκολ που έχουν μπει ποτέ στην Ευρώπη, είναι αναμφίβολα αυτό του Γιώργου Καραγκούνη. Ο Τυπάρας έκανε ένα πανέμορφο σουτ από αρκετά δύσκολο σημεία βάζοντας τρομερά φάλτσα στην μπάλα, στην επικράτηση του Παναθηναϊκού επί της Βέρντερ Βρέμης με 0-3 μέσα στην Γερμανία.

Ο Πάολο Σόουζα είναι ένας ακόμα παίκτης που μπορεί να μπει χωρίς κανένα δισταγμό στην συγκεκριμένη κατηγορία. Στο παιχνίδι με την Γιουβέντους, όπου ο Παναθηναϊκός έφυγε νικητής με 3-1, ο Πορτογάλος πέτυχε ένα απίστευτο γκολ από μεγάλη απόσταση με απευθείας εκτέλεση φάουλ, χωρίς να πάρει φόρα, αφήνοντας άγαλμα τον Βαν Ντε Σάαρ.

Και πάλι στην λίστα θα βρεθεί ο συνήθης ύποπτος Γιώργος Καραγκούνης. Ο Πράσινος Αρχηγός έπιασε άλλο ένα πανέμορφο σουτ έξω από την περιοχή και αυτή την φορά θύμα του ήταν ο Ντιέγκο Λόπεθ, της Βιγιαρεάλ. Ο Τυπάρας πήρε την μπάλα στόχευσε και πέτυχε το «Γ» του αντίπαλου πορτιέρο στην ισοπαλία με 1-1, στην Ισπανία.

Η επόμενη γκολάρα ανήκει εξ’ ολοκλήρου στον Γιάννη Γκούμα, ο οποίος πέτυχε ένα τρομερό γκολ που σίγουρα θα μείνει στην ιστορία της διοργάνωσης. Ο Αμυντικός του Παναθηναϊκού έπιασε ένα απίστευτο γυριστό σουτ (που θα ζήλευαν και οι καλύτεροι επιθετικοί), επί των Ρέιντζερς τινάζοντας τα δίχτυα στον αέρα.

Ο νυν τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού, Νίκος Λυμπερόπουλος, είναι ο επόμενος στην λίστα. Ο Έλληνας επιθετικός, στην ισοπαλία του Παναθηναϊκού με την Ρεάλ Μαδρίτης με 2-2, είδε την μπάλα να έρχεται προς το μέρος του, μετά την απομάκρυνση της από του αμυντικούς της Ρεάλ. Ο «Λύμπε» το μόνο που σκέφτηκε ήταν να γράψει με χρυσά γράμματα το όνομα του στην Ευρώπη και έτσι με ένα μονοκόμματο σουτ στον αέρα έδωσε προβάδισμα στο «Τριφύλλι».

Άλλος ένας παίκτης που πρόσφερε πάρα πολλά στον Παναθηναϊκό ήταν ο Γιούρκας Σεϊταρίδης. Ο Αμυντικός των Πρασίνων πέτυχε ένα πολύ όμορφο γκολ με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, στην ισοπαλία του Παναθηναϊκού με 1-1 με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τινάζοντας τα δίχτυα του Φαμπιάν Μπαρτέζ. Σε αυτό το ματς ο Σερ Άλεξ Φέργκιουνσον είπε την ατάκα “who is this Giourkas”.

Ο Μιχάλης Κωνσταντίνου πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ από πολύ μεγάλη απόσταση στην ήττα του Παναθηναϊκού από την Μπαρτσελόνα με 3-1. Μόλις η μπάλα ήρθε στα πόδια του ήξερε τι έπρεπε να κάνει, αφού πέρασε τον αντίπαλό του και με ένα υπέροχο μακρινό σουτ έδωσε το προβάδισμα στο «Τριφύλλι».

Άλλη μία φορά ο Καραγκούνης δηλώνει παρών στην συγκεκριμένη λίστα. Θύμα του αυτή την φορά η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οι Πράσινοι κέρδισαν ένα φάουλ αρκετά έξω από την περιοχή και ο ο Καραγκούνης όπως πάντα πήγε να το εκτελέσει, με την κατάληξη να την ξέρουμε όλοι, αφού πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ. Βέβαια, ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να φύγει νικητής από το Μάντσεστερ, αφού ηττήθηκε με 3-1, αλλά ο Τυπάρας με αυτό το γκολ άφησε μία ωραία εικόνα, όπου όλοι θα θυμόμαστε για πάντα.

Ο Γιάννης Γκούμας «ξαναχτύπησε» στο παιχνίδι με την Γιουνέντους. Ο Αμυντικός των Πρασίνων έπιασε ένα υπέροχο δυνατό σουτ στο «Γ» της εστίας του Βάν Ντε Σάαρ ( η κίνηση της μπάλας θύμιζε απογείωση αεροπλάνου), στην ήττα του Παναθηναϊκού με 2-1 στην Ιταλία.

Τέλος, ποιος μπορεί να αφήσει έξω το απίστευτο γκολ του Κριστόφ Βαζέχα στην νίκη του Παναθηναϊκού επί του Άγιαξ με 1-0 στο Άμστερνταμ. Ο Δώνης έβγαλε πολύ ωραία ασσίστ στον Πολωνό, με το τελείωμα του Βαζέχα να είναι απίστευτο και αντάξιο της κλάσης του.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Γιώργος Μπαλαχάμης
Είμαι Παναθηναϊκός από όταν θυμάμαι τον εαυτό μου. Πάντα ήθελα να μαθαίνω πρώτος τι γίνεται στον Παναθηναϊκό και κάπως έτσι ήρθε στην ζωή μου η αθλητική δημοσιογραφία. Όνειρά μου; Ο Παναθηναϊός... συνέχεια πρωταθλητής και ευρωπαϊκός τελικός στο ποδόσφαιρο. Επικοινωνία: giorgos.balahamis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News