Ολυμπιακος – Φερεντσβαρος Live streaming: Δείτε ζωντανά σήμερα (15/02)

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος Live streaming

To πρώτο βήμα πρόκρισης κόντρα στους Ούγγρους θέλει ο Ολυμπιακός.

Ολυμπιακος – Φερεντσβαρος Live streaming | Olympiacos Live Streaming:

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί την Φερεντσβάρος στο «Γ. Καραϊσκάκης» (19:45) στον πρώτο αγώνα για τα Playoffs του Conference League.

Επιστροφή σε ρυθμό Ευρώπης για τον Ολυμπιακό. Αντιμετωπίζει την Φερεντσβάρος στην πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων για τα Playoffs του Conference League, με φόντο την πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης.

Οι «ερυθρόλευκοι» τερματίζοντας στην 3η θέση του ομίλου τους στο Europa League, εξασφάλισαν ευρωπαϊκή συνέχεια και συνεχίζουν το ευρωπαϊκό ταξίδι τους στην τρίτη τη τάξει διοργάνωση της UEFA.

Για να βρουν θέση στη φάση των «16» χρειάζεται να ξεπεράσουν το εμπόδιο της πρωταθλήτριας Ουγγαρίας, Οι Πειραιώτες θέλουν να κάνουν το πρώτο βήμα για την πρόκριση, με τη στήριξη του κόσμου που επιστρέφει για να γεμίσει το «Γ. Καραϊσκάκης» και τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να πραγματοποιεί ντεμπούτο στον πάγκο.

Ντεμπούτο Μεντιλίμπαρ

Ο Ισπανός τεχνικός που κατέκτησε πέρυσι με τη Σεβίλλη το Europa League παρακολούθησε από την εξέδρα τη νέα του ομάδα στη νίκη επί του ΟΦΗ (4-0) για το πρωτάθλημα και θα καθίσει για πρώτη φορά στον πάγκο σε ευρωπαϊκό ματς, όπως είχε γίνει και με τον προκάτοχό του, Κάρλος Καρβαλιάλ, που είχε κάνει ντεμπούτο στο 5-2 επί της Μπάτσκα Τοπόλα, αποτέλεσμα που διασφάλισε την παρουσία του Ολυμπιακού στο Conference League.

Από την πλευρά της η Φερεντσβάρος του Ντέγιαν Στάνκοβιτς συνεχίζει στη διοργάνωση έχοντας αρχίσει το καλοκαίρι την ευρωπαϊκή της πορεία από τα προκριματικά του Champions League. Μετά τον αποκλεισμό της συνέχισε με 3/3 προκρίσεις στα προκριματικά του Conference League. Στον όμιλο τερμάτισε δεύτερη, πίσω από την περσινή φιναλίστ Φιορεντίνα με 10 βαθμούς και χωρίς να γνωρίσει ήττα, με δύο νίκες και τέσσερις ισοπαλίες.

Βαρύ πυροβολικό της ομάδας της Βουδαπέστης, την οποία ο Ολυμπιακός είχε αντιμετωπίσει και το 1996 στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου UEFA και αποκλείστηκε (3-1, 2-2), είναι ο Ούγγρος επιθετικός Μπαρνάμπας Βάργκα με 9 γκολ συνολικά. Στον όμιλο πρώτος σκόρερ ήταν ο Σέρβος μέσος Αλεκσάνταρ Πέσιτς που είχε αγωνιστεί στον ΟΦΗ τη σεζόν 2009/2010 με τρία γκολ.

Ολυμπιακος – Φερεντσβαρος Live streaming: Το ιδιαίτερο ρεκόρ που κυνηγά ο Μεντιλίμπαρ

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ θέλει να συνδυάσει το επίσημο ντεμπούτο του στον Ολυμπιακό με ένα μοναδικό ρεκόρ στην ευρωπαϊκή του ιστορία.

Ντεμπούτο σε ευρωπαϊκό παιχνίδι του Ολυμπιακού θα κάνει  απέναντι στη Φερεντσβάρος ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Όπως άλλωστε έκανε και ο προκάτοχός του Κάρλος Καρβαλιάλ, στο τελευταίο παιχνίδι της φάσης των ομίλων του Europa League, κόντρα στην Μπάτσκα Τόπολα. Ωστόσο, ο Ισπανός κυνηγά ένα μοναδικό ρεκόρ.

Τα τελευταία 14 χρόνια, έξι προπονητές έχουν ξεκινήσει την πορεία τους στους «ερυθρόλευκους» με ευρωπαϊκό παιχνίδι. Αλλά ο Μεντιλίμπαρ θα επιχειρήσει να γίνει ο πρώτος που θα επιδιώξει να πάρει πρόκριση στα νοκ άουτ ματς, μετά από τη φάση των ομίλων, κι αν τα καταφέρει, θα γράψει ιστορία.

Τον Φεβρουάριο του 2013, ο Μίτσελ είχε αντικαταστήσει τον Ζαρντίμ. Ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε από τη Λεβάντε στη φάση των «32» του  Europa League. Το 2015 ο Βίτορ Περέιρα είχε διαδεχτεί τον Μίτσελ. Οι Πειραιώτες αποκλείστηκαν από την Ντνίπρο, πάλι για τους «32» του  Europa League. Τον Μάρτιο του 2017 ο Βασίλης Βούζας αντικατέστησε τον Πάολο Μπέντο. Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να προσπεράσει το εμπόδιο της Μπεσίκτας στους «16» του  Europa League.

Σε άλλες περιπτώσεις ευρωπαϊκών ντεμπούτων προπονητών στην ομάδα του Πειραιά σημειώθηκαν νίκες, αλλά αφορούσαν είτε παιχνίδια το καλοκαίρι, είτε της φάσης των ομίλων.

Σε δύο περιπτώσεις ο Ολυμπιακός πέρασε τους αντιπάλους του στην Ευρώπη ενώ είχε αλλάξει προπονητή. Τον Αύγουστο του 2016 ο Μπέντο πήρε τη θέση του Βίκτορ Σάντσεθ. Πήρε την πρόκριση στα προκριματικά του Europa League, αποκλείοντας στην παράταση την πορτογαλική Αρούκα. Τον Αύγουστο του 2022, ο Κάρλος Κορμπεράν αντικατέστησε τον Πέδρο Μαρτίνς και ο Ολυμπιακός πέρασε στα πέναλτι τη Σλόβαν Μπρατισλάβας.

Ο Φερνάντο Σάντος πήρε με 11 εκατ. ευρώ παίκτη που ήθελε ο Ολυμπιακός!

Η Μπεσίκτας του Σάντος αγόρασε με 11 εκατ. ευρώ ο Αλ-Μουσράτι που απασχόλησε τον Ολυμπιακό!

Ο Φερνάντο Σάντος πήρε στην Μπεσίκτας ποδοσφαιριστή που ήθελαν πολύ οι διοικούντες τον Ολυμπιακό.

Ο λόγος για τον Λίβυο χαφ, Αλ-Μουσράτι που αγωνιζόταν στην Μπράγκα και μετακόμισε στην Μπεσίκτας. Ο Αφρικανός χαφ πωλήθηκε στην Μπεσίκτας με το ποσό των 11 εκατ. ευρώ. Με τους Τούρκους να ανακοινώνουν το deal και να αναφέρουν μεταξύ άλλων πως ο ποδοσφαιριστής υπέγραψε συμβόλαιο ως το καλοκαίρι του 2027. Μάλιστα, η Μπεσίκτας είχε ανακοινώσει προ 24ωρων τον δανεισμό του, αλλά σήμερα γνωστοποίησε την αγορά του!

Ο Αλ-Μουσράτι δε, αγωνίστηκε για πρώτη φορά με τη νέα του ομάδα στον εκτός έδρας αγώνα πρωταθλήματος με την Καϊσέρισπορ που έληξε χωρίς σκορ (0-0).

Ολυμπιακος – Φερεντσβαρος Live streaming: «Ξέρουμε τα πάντα για εκείνον, θα έχει κίνητρο εναντίον μας»

Το προσεχές ματς με τον Ολυμπιακό βρέθηκε στο επίκεντρο των δηλώσεων του άσου της Φερεντσβάρος, Κρίστοφερ Ζαχάριασεν.

Αντίστροφα μετρούν Ολυμπιακός και Φερεντσβάρος για το μεταξύ τους παιχνίδι την Πέμπτη (15/02, 19:45) στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Έτσι μετά τη νίκη κόντρα στην Ντεμπρετσέν ο Κρίστοφερ Ζαχάριασεν μίλησε για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Τόνισε πως οι Πειραιώτες θα έχουν κίνητρο εναντίον τους μετά τις νέες αλλαγές τους.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Δεν έχει καμία απολύτως σημασία τι διάθεση έχουμε για τη μονομαχία με τον Ολυμπιακό. Μπορούμε να πούμε ότι ξεκινήσαμε καλά στο πρωτάθλημα, κερδίσαμε και τα τρία ματς. Ένιωσα στην προετοιμασία ότι όλα ήταν στη θέση τους. Τώρα μόνο τα δύο ματς με τον Ολυμπιακό έχουν σημασία, θέλουμε να είμαστε στους «16» του Conference League».

Για τις αλλαγές στον Ολυμπιακό: «Ο Ολυμπιακός κέρδισε τον ΟΦΗ με 4-0. Είμαι σίγουρος ότι θα έχει ακόμα μεγαλύτερο κίνητρο εναντίον μας. Αλλά εμείς θα είμαστε προσεκτικοί, το επιτελείο ξέρει τα πάντα για τον αντίπαλο. Έχουμε αναλύσει πολλά, δεν είναι τυχαίο που ο Στάνκοβιτς λέει ότι είμαστε έτοιμοι για την επόμενη μάχη. Από την πλευρά μου, δεν με πειράζει να ξεκινήσουμε τη μονομαχία στην Αθήνα και η πρόκριση να αποφασιστεί στο γήπεδό μας. Είναι πάντα μια εμπειρία να παίζεις μπροστά στο δικό μας κοινό. Η ενθάρρυνση τους είναι ιδιαίτερα πολύτιμη σε τέτοιες έντονες καταστάσεις».

Ολυμπιακος – Φερεντσβαρος Live streaming | Links:

Μπείτε στο Live του αγώνα

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News