Αρης – Νικη Βολου Live Streaming: Δείτε ζωντανά σήμερα (24/01)

Αρης – Νικη Βολου Live Streaming

To πρώτο βήμα για την πρόκριση στους «4» του Κυπέλλου θέλει να κάνει ο Άρης.

ΑρηςΝικη Βολου Live Streaming | Aris Live Streaming:

Ο Άρης υποδέχεται τη Νίκη Βόλου στο «Κλεάνθης Βικελίδης» (18:00) στον πρώτο μεταξύ τους προημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ένα ζευγάρι που εκπληρώνει το… κλισέ «Δαυίδ εναντίον Γολιάθ» τίθεται αντιμέτωπο στη Θεσσαλονίκη, με τον Άρη να περιμένει τη μοναδική εκπρόσωπο της Super League 2, Νίκη Βόλου.

Κόντρα στην κούραση

Οι «κίτρινοι» αφού κατάφεραν να αφήσουν εκτός κυπέλλου την κάτοχο του τροπαίου ΑΕΚ, την οποία απέκλεισαν στη διαδικασία των πέναλτι (4-2) στους «16», ονειρεύονται να φτάσουν ως τον τελικό και να διεκδικήσουν την κούπα για πρώτη φορά μετά το 2010.

Όμως για να φτάσουν στο τέλος του δρόμου καλούνται να ξεπεράσουν το εμπόδιο της Νίκης, η οποία ζει το δικό της όνειρο στον θεσμό.

Στόχος της ομάδας του Άκη Μάντζιου είναι να επιβεβαιώσει τον ρόλο του φαβορί και να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα ημιτελικά, ξεπερνώντας και την ήττα από τον Ολυμπιακό (1-2) για το πρωτάθλημα, όπου συνεχίζει την κούρσα για την είσοδο στα Playoffs.

Η Νίκη Βόλου από την πλευρά της παρατάσσεται χωρίς άγχος σε αυτό το προημιτελικό ζευγάρι, ενώ βρίσκεται στην 4η θέση στον βόρειο όμιλο της Super League 2, έχοντας ξεπεράσει το εμπόδιο του Παμβουπρασιακού στην 4η φάση (1-3) και του Λεβαδειακού στους «16».

Μετά το 1-1 στη Λιβαδειά, οι Θεσσαλοί πήραν τη νίκη στο Πανθεσσαλικό (1-0) με το γκολ του Λίταινα και μαζί το εισιτήριο για τα προημιτελικά για πρώτη φορά μετά το 2006, στοχεύοντας στην τρίτη παρουσία της στα ημιτελικά, μετά το 1947 και το 1965.

Την επόμενη σεζόν (2006/2007) οι δύο ομάδες είχαν τεθεί αντιμέτωπες στον 3ο γύρο σε νοκ-άουτ αγώνα στον Βόλο, με τη Νίκη να παίρνει την πρόκριση με 2-0 στην παράταση.

Άρης και Νίκη έχουν αναμετρηθεί συνολικά έξι φορές στο Κύπελλο Ελλάδας, με τις προκρίσεις να είναι μοιρασμένες, καθώς οι «κίτρινοι» έχουν περάσει το 1955, το 1961 και το 1982 και η ομάδα του Βόλου εκτός του 2006, το 1959 και το 1965.

ΑρηςΝικη Βολου Live Streaming: Δεν υπάρχει πέναλτι για την ΚΕΔ στο Άρης – Ολυμπιακός

Η φάση που συζητήθηκε περισσότερο στη 19η αγωνιστική της Super League είναι ο καταλογισμός του πέναλτι σε βάρος του Άρη στον αγώνα με τον Ολυμπιακό.

Η φάση αυτή συζητήθηκε και εντός της ΚΕΔ. Σύμφωνα με πληροφορίες η κυρίαρχη άποψη είναι ότι το μαρκάρισμα του αμυνόμενου του Άρη δεν ήταν τέτοιο που να δικαιολογεί την απόφαση του διαιτητή. Ήταν από τα μαρκαρίσματα που συνήθως συμβαίνουν στην περιοχή κατά τη διεκδίκηση της μπάλας.

Με το πέναλτι αυτό, που εκτέλεσε εύστοχα ο Ροντινέι, ο Ολυμπιακός έκανε το 0-2 στο 21′ και τελικά έφτασε στην κατάκτηση της νίκης, καθώς οι γηπεδούχοι αρκέστηκαν να μειώσουν με αυτογκόλ στο 90′.

Ωστόσο η από 11/12/2023 απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ περί «επαναφοράς του σχολιασμού των επίμαχων φάσεων από την ΚΕΔ με τη δημοσιοποίηση του βίντεο» παραμένει ανεφάρμοστη.

Στην ΚΕΔ η επιστολή για Έλληνες διαιτητές

Επίσημη μορφή πήραν οι αντιδράσεις του Άρη μετά τη διαιτησία του Δανού Κρογκ στην ήττα από τον Ολυμπιακό. Απέστειλε επιστολή στην ΚΕΔ ζητώντας από εδώ και στο εξής τον ορισμό Ελλήνων διαιτητών.

Παρά τη δέσμευση του Θόδωρου Καρυπίδη πως οι «κιτρινόμαυροι» δεν θα προβούν σε ανακοινώσεις τη φετινή αγωνιστική περίοδο για όσα θεωρούν κακώς κείμενα που πλήττουν τον σύλλογο, ο καταλογισμός του πέναλτι στον Ναβάρο από τον Σκανδιναβό ρέφερι αποτέλεσε την αφορμή για την κίνηση αυτή προς την Επιτροπή.

Μάλιστα, ο υπεύθυνος επικοινωνίας των Θεσσαλονικέων, Παντελής Ζουμπούλης προχώρησε και σε δήλωση μετά το παιχνίδι ενάντια στους Πειραιώτες αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι: «Δεν υπάρχει κανένα πέναλτι. Είναι… εφεύρεση του διαιτητή. Θα στείλουμε επιστολή στην ΚΕΔ για να ζητήσουμε Έλληνες διαιτητές»..

Διαμαντόπουλος στη Λεωφόρο, Βεργέτης στο «Βικελίδης»

Στο Παναθηναϊκός-Ατρόμητος ορίστηκε ο Διαμαντόπουλος και ο Χρ. Βεργέτης στο Αρης-Νίκη Βόλου, για τα πρώτα ματς των προημιτελικών του Κυπέλλου Betsson.

Η ΕΠΟ/ΚΕΔ ανακοίνωσε τους διαιτητές για τα πρώτα παιχνίδια της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson. Στη Λεωφόρο και το Παναθηναϊκός-Ατρόμητος θα διαιτητεύσει ο Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος και στο VAR ορίστηκε ο Κουμπαράκης. Ο διαιτητής από την Αρκαδία ήταν και στο παιχνίδι πρωταθλήματος ανάμεσα στις δύο ομάδες στο Περιστέρι.

Στο Άρης-Νίκη Βόλου ορίστηκε ο Χρήστος Βεργέτης με VAR τον Γκάμαρη. Στο ΟΦΗ-Παναιτωλικός που θα διεξαχθεί την Τρίτη, διαιτητής θα είναι ο Κατοίκος και VAR ο Τσακαλίδης.

Αναλυτικά οι ορισμοί:

Τρίτη 23/1

18:00 ΟΦΗ-Παναιτωλικός: Κατοίκος (Απτόσογλου, Φωτόπουλος, Βάτσιος – VAR: Τσακαλίδης, Μεϊντάνας)

Τετάρτη 24/1

18:00 Αρης-Νίκη Βόλου: Βεργέτης Χρ. (Χριστάκογλου, Νίκζας, Τσέτσιλας – VAR: Γκάμαρης, Βεργέτης Δ.

21:00 Παναθηναϊκός-Ατρόμητος: Διαμαντόπουλος (Πετρόπουλος, Τριανταφύλλου, Περράκης – VAR: Κουμπαράκης, Σαμοΐλης).

Ο Φαμπιάνο έπιασε τα… 100

Τις 100 συμμετοχές με τη φανέλα του Άρη έπιασε ο Φαμπιάνο Λέισμαν στο χθεσινοβραδινό παιχνίδι με αντίπαλο τον Ολυμπιακό.

Στις 29 Ιουλίου 2021 ο Φαμπιάνο Λέισμαν έκανε την πρώτη του συμμετοχή με τα χρώματα του Άρη. Στην αναμέτρηση με την Αστάνα στο “Κλεάνθης Βικελίδης”. Ο Άρης επικράτησε με 2-1, αλλά αποκλείστηκε από τη συνέχεια των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Αγωνίστηκε τότε για 120 λεπτά. Σχεδόν ενάμιση μήνα μετά ήταν η πρώτη του παρουσία με τα χρώματα του Άρη για το πρωτάθλημα της Super League. Στη εντός έδρας λευκή ισοπαλία με τον ΟΦΗ.

Συνολικά εκείνη τη σεζόν (2020-21) αγωνίστηκε σε 37 αναμετρήσεις. Σημείωσε ένα γκολ στην εκτός έδρας νίκη των Κίτρινων με 3-0 επί του ΠΑΣ Γιάννινα για τα Playoffs του πρωταθλήματος.

Την επόμενη σεζόν προσέθεσε 40 αγώνες και τρία γκολ στη συγκομιδή του. Στη σεζόν που διανύουμε έχει ήδη 23 αγώνες και 5 γκολ. Συνολικά έχει πλέον 100 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις με τον Άρη. Μετράει 9 τέρματα, με τα οκτώ από αυτά να είναι για το πρωτάθλημα της Super League.

Έχει αντιμετωπίσει 21 διαφορετικές ομάδες με τα χρώματα του Άρη σε όλες τις διοργανώσεις. Τα περισσότερα από τα παιχνίδια του είναι με αντίπαλο τον Ολυμπιακό (12), ενώ ακολουθούν ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ με δέκα. Ο Αστέρας Τρίπολης και ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι οι ομάδες απέναντι στις οποίες έχει βρει δίχτυα δύο φορές.

ΑρηςΝικη Βολου Live Streaming| Links:

Μπείτε στο Live του αγώνα

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News