Ολυμπιακος – Ερυθρος Αστερας Live Streaming: Δείτε ζωντανά σήμερα (16/11)

Επιστρέφει στο ΣΕΦ με στόχο να συνεχίσει με νίκες ο Ολυμπιακός.

Ολυμπιακος – Ερυθρος Αστερας Live Streaming | Olympiacos Live Streaming:

Επιστρέφει στο ΣΕΦ με στόχο να συνεχίσει με νίκες ο Ολυμπιακός.

O Oλυμπιακός επιστρέφει στο ΣΕΦ και ψάχνει το απόλυτο στη «διαβολοβδομάδα» αντιμετωπίζοντας τον Ερυθρό Αστέρα (21:15).

Παρά τα προβλήματα και τις σημαντικές απουσίες των Νίκολα Μιλουτίνοφ και Σακίλ ΜακΚίσικ, ο Ολυμπιακός έδειξε μέταλλο και χαρακτήρα στο Βελιγράδι. Οι Πειραιώτες έπαιξαν καταπληκτικά στο πρώτο ημίχρονο (51-36). Στο δεύτερο μέρος διαχειρίστηκαν άψογα την προσπάθεια ανατροπής της Μακάμπι, κερδίζοντας τους Ισραηλινούς με 79-74.

Οι Τόμας Γουόκαπ (13 πόντοι, 6 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Άλεκ Πίτερς (13 πόντοι, 8 ριμπάουντ) τράβηξαν το μεγαλύτερο «κουπί» επιθετικά. Επίσης,  ήταν συγκινητική η προσπάθεια του Μουσταφά Φαλ, που σε 35 λεπτά συμμετοχής μέτρησε 10 πόντους, 6 ριμπάουντ και 4 ασίστ. Επιπλέον, η επανεμφάνιση του Λουκ Σίκμα (8 πόντοι, 4 ριμπάουντ) έδωσε μεγάλες βοήθειες. Τώρα ο Ολυμπιακός επιστρέφει στην έδρα του για να κάνει το 2/2 στη «διαβολοβδομάδα» και να ανέβει στο 5-4.

Ανανεωμένος με Σφαιρόπουλο

Βέβαια, το έργο του δεν θα είναι εύκολο. Απέναντί του θα βρει μία εξαιρετική ομάδα με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία. Ο Ερυθρός Αστέρας μοιάζει ανανεωμένος μετά την έλευση του Γιάννη Σφαιρόπουλου. Αυτό φάνηκε ξεκάθαρα στο ματς με τη Φενέρ. Οι Σέρβοι κυριάρχησαν απόλυτα και κέρδισαν τους Τούρκους με 87-56. Είχαν σε μεγάλη βραδιά τον αγέραστο Μίλος Τεόντοσιτς (18 πόντοι, 6/7 σουτ, 3 ασίστ) και ακόμα πέντε παίκτες (Λαζάρεβιτς, Μπολομπόι, Γκιεντράιτις, Ντος Σάντος, Νέντοβιτς) με διψήφιο αριθμό πόντων.

Το μοναδικό αρνητικό για τον Ερυθρό Αστέρα αφορά τον Σαμπάζ Νέιπιερ. Δείχνει πως ακόμα δεν έχει προσαρμοστεί στα δεδομένα και στις απαιτήσεις. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Αμερικανός γκαρντ αγωνίστηκε μόλις ένα λεπτό στο ματς με τη Φενέρμπαχτσε. Μάλιστα, ήδη υπάρχουν φήμες για άμεση αντικατάστασή του.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ερυθρός Αστέρας κέρδισε στα τελευταία δύο παιχνίδια του με τον Ολυμπιακό (90-86 στο ΣΕΦ, 87-79 στο Βελιγράδι), ενώ στα τελευταία πέντε ματς των δύο ομάδων στο Φάληρο μετρά τρεις νίκες. Κάπως έτσι… γύρισε και η παράδοση μετά από μία πολυετή κυριαρχία της ελληνικής ομάδες σε αυτές τις αναμετρήσεις.

Ολυμπιακος – Ερυθρος Αστερας Live Streaming: «Είμαστε σε δύσκολη περίοδο – Η προετοιμασία μας για τα παιχνίδια είναι προβληματική»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε στην συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος της αναμέτρησης με την Μακάμπι, λέγοντας ότι η νίκη αυτή είναι πολύ σημαντική, ενώ τόνισε την σημαντική παρουσία του Λουκ Σίκμα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

 

«Δεν περιμέναμε τίποτα λιγότερο από ένα δύσκολο παιχνίδι. Βρισκόμαστε σε μια δύσκολη περίοδο, έχουμε πολύ ‘κοντό’ ροτέισον λόγω των τραυματισμών μας, οπότε η προετοιμασία μας για τα παιχνίδια είναι προβληματική. Κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης χάσαμε τον Γκος λόγω τραυματισμού και τον Πίτερς (φάουλ), οπότε το ροτέισόν μας περιορίστηκε ακόμη περισσότερο. Ήμασταν, όμως, τυχεροί που επέστρεψε ο Σίκμα. Μας έδωσε έντεκα λεπτά σημαντικά σε αυτή την αναμέτρηση και ελπίζω πως σύντομα θα έχουμε όλους τους παίκτες στην διάθεσή μας για να δείξουμε τι μπορούμε να κάνουμε.

Αυτή η νίκη είναι πολύ σημαντική. Είναι πάντα περίεργο το ματς όταν παίζεις χωρίς φιλάθλους και αυτό ισχύει και για τις δύο ομάδες, όχι μόνο για εμάς. Είχαμε το προβάδισμα καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα και τελικά καταφέρουμε να πάρουμε τη νίκη, παρότι όλες οι 50-50 κατοχές, όλα τα αμφίβολα σφυρίγματα ήταν εναντίον μας. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου για τη μεγάλη νίκη. Εύχομαι καλή συνέχεια στην Μακάμπι.

Είναι πολύ σημαντικό ότι δείξαμε τι δουλεύαμε όλη την εβδομάδα. Έχουμε ένα πολύ μικρό ροτέισιον λόγω των τραυματισμών. Δεν έχουμε τον Μιλουτίνοφ και τον ΜακΚίσικ, χάσαμε τον Ουίλιαμς – Γκος με τραυματισμό και τον Πίτερς με φάουλ. Μίκρυνε το ροτέισιόν μας. Η Μακάμπι είναι πολύ καλή ομάδα, μπόρεσε να επιστρέψει. Όμως, πήραμε μια σημαντική νίκη και αυτό κρατάμε. Είχαμε δύο επώδυνες ήττες, αλλά ανακάμψαμε. Η Μακάμπι είναι δυνατή και έμπειρη ομάδα. Έχει αλλάξει πολλά μετά την αλλαγή προπονητή. Εμείς πρέπει να σκεφτόμαστε ένα παιχνίδι τη φορά και να πάμε στο επόμενο ματς».

Κάταγμα στη μύτη ο Νέιπιερ, εκτός με τον Ολυμπιακό

Ο Ερυθρός Αστέρας ήταν εντυπωσιακός κόντρα στη Φενέρμπαχτσε, όμως έχασε τον Σαμπάζ Νέιπερ.

Ο Ερυθρός Αστέρας του Γιάννη Σφαιρόπουλου πήρε σπουδαία νίκη με 87-56 επί της Φενέρμπαχτσε, όμως έχασε τον Σαμπάζ Νέιπερ. Ο Ντόρσεϊ χτύπησε άθελά του τον Αμερικανό γκαρντ που αποχώρησε στο 1.08′ για το νοσοκομείο.

Όπως αναφέρουν από τη Σερβίας ο Νέιπερ υπέστη κάταγμα στη μύτη και θα χάσει το ματς με τον Ολυμπιακό, ενώ ο Σφαιρόπουλος δε θα έχει στη διάθεσή του και τους Γιάγκο Ντος Σάντος, Χάνγκα και Λάζιτς.

Ολυμπιακος – Ερυθρος Αστερας Live Streaming: «Βγάλαμε σκληράδα, μείναμε ενωμένοι»

Στις δηλώσεις του μετά τη νίκη επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Βελιγράδι, ο Τόμας Ουόκαπ στάθηκε στην προσφορά όλων όσων αγωνίστηκαν και ξεχώρισε τα στοιχεία που είχε ο Ολυμπιακός.

Όσα δήλωσε μετά το ματς ο Αμερικανός γκαρντ:

«Η σκληράδα, η εκτέλεση και το ότι μείναμε ενωμένοι ήταν τα τρία πράγματα που μας έδωσαν αυτή τη νίκη απόψε. Ακόμη και με μικρότερο ροτέισον απόψε, βγήκαν ένα βήμα μπροστά διαφορετικά παιδιά, έπαιξαν καλά.

Ο Σίκμα έπαιξε εξίσου καλά στην επιστροφή του μετά τον τραυματισμό. Το προσεχές ματς με τον Ερυθρό Αστέρα θα είναι σίγουρα ένα δύσκολο ματς. Θα είναι ένα physical παιχνίδι. Έχουν ταλαντούχα παιδιά και πρέπει από νωρίς να κάνουμε το παιχνίδι μας για να πάρουμε τη νίκη».

Ολυμπιακος – Ερυθρος Αστερας Live Streaming| Links:

Μπείτε στο Live του αγώνα

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News