Μακαμπι - Ολυμπιακος Live streaming: Δείτε ζωντανά σήμερα (14/11)

Μακαμπι Τελ Αβιβ - Ολυμπιακος Live Streaming

Αντίδραση κόντρα στη Μακάμπι ψάχνει ο Ολυμπιακός στο Βελιγράδι.

Μακαμπι – Oλυμπιακος Live Streaming | Olympiacos Live Streaming:

Επικίνδυνη αποστολή για τον Ολυμπιακό στο Βελιγράδι. Aντιμετωπίζει τη Μακάμπι Τελ Αβίβ (21:05) για την 8η αγωνιστική της Regular Season της Euroleague.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα ψάχνει αντίδραση σε μία αναμέτρηση με εμπόδια και έναν δύσκολο αντίπαλο. Οι Πειραιώτες αντιμετωπίζουν την Μακάμπι Τελ Αβίβ στο ουδέτερο Aleksandar Nikolic Hall του Βελιγραδίου (21:05). Θέλουν ένα μεγάλο διπλό, που θα… σβήσει τις δύο σερί ήττες από τη Φενέρ (79-77 στην Τουρκία) και από την Μπασκόνια (74-75 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας). Ο Ολυμπιακός έπεσε στο 3-4 και γνωρίζει πως δεν έχει περιθώριο για νέα απώλεια. Αφού θα μείνει μακριά από τις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα της Euroleague.

Κόντρα στα προβλήματα

Οι «ερυθρόλευκοι» πρέπει να προσαρμοστούν και στα αγωνιστικά τους προβλήματα και κυρίως στην απουσία του Νίκολα Μιλουτίνοφ. Ο Σέρβος σέντερ θα προσπαθήσει να σφίξει τα δόντια και να παίξει ξανά με σπασμένο δάχτυλο. Όμως η παρουσία του στο πρώτο ματς της «διαβολοβδομάδας» θεωρείται εξαιρετικά αμφίβολη. Το ίδιο ισχύει και για τον Λουκ Σίκμα, ενώ σίγουρα εκτός δράσης είναι ο Σακίλ ΜακΚίσικ. Επίσης, δεν αποκλείεται να υπάρξει ειδική διαχείριση για παίκτες όπως ο Τόμας Γουόκαπ και ο Κώστας Παπανικολάου, οι οποίοι έχουν επιβαρυνθεί αρκετά το προηγούμενο διάστημα.

Στην άλλη πλευρά, η Μακάμπι (4-2) βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση αγωνιστικά. Παρά τα προβλήματα και το γεγονός πως η αποστολής του συλλόγου βρίσκεται μακριά από την βάση της. Η επιστροφή του Γουέιντ Μπάλντγουιν (12 πόντοι) βοήθησε τους Ισραηλινούς να κερδίσουν την Μπάγερν Μονάχου (93-90) πριν λίγες μέρες. Με αυτό το αποτέλεσμα η Μακάμπι έφτασε τις τρεις νίκες στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια της στη διοργάνωση. Νωρίτερα, η ομάδα του Τελ Αβίβ κέρδισε τον Παναθηναϊκό (86-81) και την Ολίμπια Μιλάνο (98-90).

Σε ό,τι αφορά τα πρόσφατα παιχνίδια ανάμεσα στις δύο ομάδες, ο Ολυμπιακός έχει το πάνω χέρι με πέντε νίκες στις τελευταίες εφτά αναμετρήσεις του κόντρα στη Μακάμπι. Μάλιστα, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα κέρδισε και στα δύο ματς που διεξήχθησαν το 2023 με 95-89 για την Euroleague και με 71-68 σε φιλικό προετοιμασίας.

Μακαμπι – Oλυμπιακος Live Streaming: Με ένα σέντερ στο Βελιγράδι για το ματς με τη Μακάμπι

Η ομάδα του Ολυμπιακού θα ταξιδέψει για τη Σερβία χωρίς τον Νίκολα Μιλουτίνοφ, ενώ στην αποστολή θα βρίσκεται ο Λουκ Σίκμα.

Για ένα ακόμα παιχνίδι ο Γιώργος Μαρτζώκας έχει να αντιμετωπίσει σοβαρά αγωνιστικά προβλήματα. Η ομάδα του Ολυμπιακού αναχωρεί για το αυριανό ματς στο Βελιγράδι με την Μακάμπι, με τον Νίκολα Μιλουτίνοφ να μένει εκτός και τους ερυθρόλευκους να ταξιδεύουν με έναν μόνο σέντερ.

Αντίθετα, στην αποστολή θα βρίσκεται ο Λουκ Σίκμα, ο οποίος προέρχεται από τραυματισμό και μεγάλη απουσία, με τον Σακίλ Μακίσκ να συνεχίζει να είναι στα πιτς. Ο Αμερικανός  ξεκίνησε προπονήσεις με την ομαδα χωρίς επαφή και είναι στο τελικό στάδιο της επανένταξής του σε κανονικούς ρυθμούς.

Βραδιά καριέρας του Ουόκαπ

Ο Τόμας Ουόκαπ ηγήθηκε του Ολυμπιακού στη νίκη επί του Προμηθέα. Χωρίς να αρκεστεί στη συνηθισμένη δουλειά του στους τομείς πέραν του σκοραρίσματος. Ο γκαρντ των «ερυθρόλευκων» σημείωσε την πρώτη επίδοση 20+ πόντων στην 68η εμφάνιση του στη Stoiximan Basket League. Έκανε, στατιστικά την καλύτερη εμφάνιση του στην κατηγορία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο 31χρονος γκαρντ δεν είχε ξεπεράσει τους 14 στις προηγούμενες εμφανίσεις του στο Πρωτάθλημα. Τόσους είχε στον 2ο τελικό των πλέι οφ της περασμένης σεζόν. Με τους 20 πόντους που σημείωσε χθες μάλιστα, ο Ουόκαπ έγινε ο 61ος στην ιστορία του Ολυμπιακού που έφτασε τους 400+ στη Stoiximan Basket League.

Ο Ουόκαπ όμως δεν περιορίστηκε στους 20 πόντους του. Μέσα από τη συνολική στατιστική του, έφτασε σε μία επίδοση ranking που αποτελεί επίσης ρεκόρ καριέρας. Είχε 27 κι αυτό καθιστά τη χθεσινή εμφάνιση του την καλύτερη στο ελληνικό Πρωτάθλημα. Η προηγούμενη καλύτερη ήταν εκείνη του εκτός έδρας αγώνα με τον Κολοσσό H Hotels, της περιόδου 2021-22, στον οποίο είχε 21 ranking.

Παράλληλα ο διεθνής γκαρντ σημείωσε τη μεγαλύτερη επίδοση σκοραρίσματος μεταξύ των παικτών του Ολυμπιακού που έμειναν χωρίς στατιστικό λάθος (20 πόντοι / 0 λάθη). Ήταν η 10η επίδοση 20+ πόντων της σεζόν από παίκτη που δεν υπέπεσε σε λάθος.

Ο Ουόκαπ εκτέλεσε με 80% στα τρίποντα (4/5) ισοφαρίζοντας τη δεύτερη μεγαλύτερη επίδοση μεταξύ των παικτών που δεν έκαναν λάθος. Την ίδια είχε απέναντι στον Ολυμπιακό ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας της ΑΕΚ Betsson (4/5). Ενώ το ρεκόρ έχει ο Μπεν ΜάκΛεμορ της «Ένωσης» από το ματς με τον Απόλλωνα Carna (5/5).

Ακόμη ο Ουόκαπ κλέβοντας δύο φορές την μπάλα, μπήκε στην 20άδα της ιστορικής λίστας του Ολυμπιακού στη Stoiximan Basket League. Έφτασε τα 85 και ανέβηκε στην 20ή θέση. Αφού ξεπέρασε τον Χρήστο Χαρίση (2002-04 και 2006-07) και τον Γιοτάμ Χαλπερίν (2008-11) που είχαν από 84.

Μακαμπι – Oλυμπιακος Live Streaming: Η ιστορική προσπέραση του «Παπ», τα 7/7 του Φαλ και οι 1.000 του Λούντζη

*Ο Κώστας Παπανικολάου «σκαρφάλωσε» μία ακόμη θέση στη λίστα των παικτών του Ολυμπιακού με τα περισσότερα εύστοχα δίποντα στη Stoiximan Basket League. Έχοντας χθες 4/5, έφτασε τα 528 και ανέβηκε στην 4η θέση. Ξεπέρασε τον Βασίλη Σπανούλη που είχε 526 εύστοχα δίποντα από το 2010 ως το 2019.

*Σε ένα πολύ ξεχωριστό milestone έφτασε ο Μιχάλης Λούντζης παίζοντας απέναντι στην πρώην ομάδα του. Σημειώνοντας τέσσερις πόντους, έσπασε το «φράγμα» των 1.000 πόντων μέσα από την 167η εμφάνιση του στη Stoiximan Basket League.

*Ο Μουσταφά Φαλ, λίγες μέρες μετά το triple-double του στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ mateco, το πρώτο από σέντερ στην ιστορία της Stoiximan Basket League με πόντους, ριμπάουντ και ασίστ, έφτασε σε ένα ρεκόρ καριέρας στο ελληνικό Πρωτάθλημα έχοντας 7/7 δίποντα.

Ο Γάλλος ξεπέρασε την επίδοση των 6/6 διπόντων που είχε στον 1ο τελικό των πλέι οφ του 2022 απέναντι στον Παναθηναϊκό και ενώ είχε σε τέσσερα παιχνίδια από 5/5. Με τα 7/7 που «έγραψε» χθες, ο Φαλ συνέχισε ένα τρομερό σερί εύστοχων σουτ δύο πόντων αφού στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια είχε 17/17.

Παράλληλα αυτή είναι η κορυφαία φετινή επίδοση απόλυτης ευστοχίας στα δίποντα. Από μία επίδοση 5/5 σουτ είχαν ο Νέιτ Ρένφρο (Κολοσσός-Περιστέρι), ο Τζερικόουλ Χέλεμς (ΑΕΚ-Λαύριο) και ο Μουσταφά Φαλ (Κολοσσός-Ολυμπιακός).

Με τα επτά εύστοχα δίποντα του σε αυτό το παιχνίδι, ο Φαλ ανέβηκε στην 11η θέση της λίστας των ξένων του Ολυμπιακού. Έφτασε τα 308 εύστοχα δίποντα και ξεπέρασε τον Ντέιβιντ Ρίβερς που είχε 302 στη διετία 1995-97 και στη σεζόν 2000-01.

Ακόμη ο σέντερ του Ολυμπιακού έχοντας έξι αμυντικά ριμπάουντ έγινε συνολικά ο 31ος στην ιστορία της ομάδας και ο 12ος ξένος της που έφτασε τα 200.

Μοναδικό ψεγάδι στη χθεσινή εμφάνιση του Μουσταφά Φαλ ήταν τα έξι λάθη με τα οποία ισοφάρισε το αρνητικό ρεκόρ της σεζόν. Στην ίδια επίδοση έφτασαν ακόμη δύο φορές ο Μάρεκ Κλάσεν και από μία οι Σακ Μπιουκάναν και Τόμας Ουόκαπ.

Σε ομαδικό επίπεδο…

*Ο Ολυμπιακός είχε 26 εύστοχα δίποντα. Αυτή ήταν η 6η επίδοση 26+ εύστοχων προσπαθειών από μέση και κοντινή απόσταση στο φετινό Πρωτάθλημα. Το ρεκόρ έχει από την 4η αγωνιστική η Καρδίτσα Ιαπωνική με 30 δίποντα.

*Οι «ερυθρόλευκοι» σημείωσαν την τρίτη διψήφια διαφορά επιθετικών ριμπάουντ της φετινής σεζόν, έχοντας 11 περισσότερα από τον Προμηθέα (14-3).

*Η διαφορά των 24 ριμπάουντ (44-20) είναι η τρίτη μεγαλύτερη που σημειώθηκε ως τώρα στη σεζόν.

*Ο Ολυμπιακός σημείωσε και την τρίτη μεγαλύτερη επίδοση πόντων από επιθετικά ριμπάουντ, έχοντας 22. Παράλληλα σημείωσε και την τρίτη μεγαλύτερη διαφορά πόντων από δεύτερες επιθέσεις (22-5).

Μακαμπι – Oλυμπιακος Live Streaming| Links:

Μπείτε στο Live του αγώνα

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News