Ολυμπιακος – Μπασκονια Live streaming: Δείτε ζωντανά σήμερα (9/11)

Ολυμπιακος – Μπασκονια Live streaming

Να επιστρέψει στις νίκες στη Euroleague θέλει ο Ολυμπιακός κόντρα στη Μπασκόνια.

Ολυμπιακος – Μπασκονια Live streaming | Olympiacos Live Streaming:

O Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Μπασκόνια στο ΣΕΦ (19:15) με μοναδικό στόχο την επιστροφή στις νίκες.

Η 7η στροφή στην Euroleague αρχίζει με εντός έδρας δοκιμασία για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα. Υποδέχεται τους Βάσκους για να επανέλθει σε θετικό ρεκόρ (3-3) και να αρχίσει νέο σερί νικών.

Μετά την εκτός έδρας ήττα από τη Φενέρ (79-77) οι «ερυθρόλευκοι» επιθυμούν να κάνουν νέα αρχή. Θέλουν να εκμεταλλευτούν το πρόγραμμα που αρχίζει με την αναμέτρηση απέναντι στην ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς.

Στις οκτώ αγωνιστικές που ακολουθούν οι έξι είναι στο ΣΕΦ (με Μπασκόνια, Ερυθρό Αστέρα, Ζαλγκίρις, Ρεάλ, Μπάγερν, Βαλένθια. Επίσης, οι εκτός έδρας αποστολές είναι με τη Μακάμπι κεκλεισμένων των θυρών στο ουδέτερο Βελιγράδι και στο Μονακό.

Να ξεκινήσει σερί

Για να γίνει ωστόσο σερί νικών χρειάζεται να γίνει η αρχή απέναντι στην Μπασκόνια. Μετά τα άσχημα αποτελέσματα άλλαξε προπονητή για να έχει νέο ηγέτη τον… παλιό Ντούσκο Ιβάνοβιτς. Επέστρεψε για πολλοστή φορά στη Βιτόρια, αντικαθιστώντας τον Ζοάν Πεναρόγια.

Οι Βάσκοι κατάφεραν να συνδυάσουν το νέο ντεμπούτο του Μαυροβούνιου με δραματική νίκη επί της Παρτιζάν (84-83), την πρώτη εντός έδρας για φέτος. Έτσι, ανέβηκαν στο 2-4 και να αναζητήσουν στο ΣΕΦ το πρώτο «διπλό» από το 2020, που είναι και συλλεκτικό. Από το 2007 το ρεκόρ στο Φάληρο είναι 17-1 υπέρ του Ολυμπιακού, που τρέχει επίσης απόλυτο 4/4 την τελευταία διετία.

Η ομάδα του Μπαρτζώκα προσπαθεί να βρει καλύτερα πατήματα ειδικά στην επίθεση. Με τους 76.5 πόντους που σημειώνει είναι η μόλις 15η στην Euroleague, θέλοντας να εκμεταλλευτεί πολύ περισσότερο τους ψηλούς.

Ο Μιλουτίνοφ πάντως πήρε τις ανάσες του για να επανέλθει δριμύτερος. Έμεινε εκτός στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ στην Πυλαία, με τον Φαλ να παίζει μόνος αλλά κυριαρχικά. Καταγράφοντας ιστορικό triple double, το πρώτο για «ερυθρόλευκο» στο πρωτάθλημα έπειτα από 29 χρόνια και τον Σάσα Βολκόφ.

Ολυμπιακος – Μπασκονια Live streaming: Έγραψε ιστορία ο Φαλ

Ο Μουσταφά Φαλ ήταν το πρόσωπο του αγώνα του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ mateco. Έβαλε το όνομα του στην, όχι μεγάλη, λίστα εκείνων που σημείωσαν triple-double figure –διψήφιο αριθμό σε τρεις διαφορετικές στατιστικές κατηγορίες- στα χρόνια της Stoiximan Basket League. Αυτό που κάνει την επίδοση του Γάλλου ακόμη πιο ξεχωριστή, είναι το ότι έγινε ο πρώτος σέντερ που έφτασε στο triple-double με πόντους, ριμπάουντ και ασίστ.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει ο ΕΣΑΚΕ:

Ο παίκτης του Ολυμπιακού είχε 10 πόντους, 10 ριμπάουντ και 11 ασίστ σημειώνοντας το πρώτο triple-double μετά τις 14 Μαΐου 2022. Όταν έφτασε σε τέτοια επίδοση ο Ντάνιελ Χάμιλτον με τον Ιωνικό, στο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Λάρισα, έχοντας 21 πόντους, 11 ριμπάουντ και 10 ασίστ.

Ο Φαλ έγινε ο πρώτος παίκτης του Ολυμπιακού που έφτασε σε τέτοια επίδοση μετά τις 19 Νοεμβρίου 1994. Τότε ο Σάσα Βολκόφ είχε 31 πόντους, 13 ριμπάουντ και 10 ασίστ στο εντός έδρας παιχνίδι με τους Αμπελόκηπους.

Αυτό ήταν το 9ο triple-double στην ιστορία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος (από το 1992-93) αλλά το πρώτο από σέντερ με πόντους, ριμπάουντ και ασίστ. Οι προηγούμενοι παίκτες που αγωνίζονταν στο «5», όπως και ο Φαλ, έφτασαν σε τέτοια επίδοση με πόντους, ριμπάουντ και κοψίματα. Ήταν…

*Ο Μάικ Σμρεκ στις 10 Οκτωβρίου 1992 με τη Δάφνη κόντρα στη Λάρισα, έχοντας 17 πόντους, 15 ριμπάουντ και 10 τάπες.

* Στις 14 Φεβρουαρίου 1993 ο Στόγιαν Βράνκοβιτς στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη, έχοντας 13 πόντους, 14 ριμπάουντ και 10 τάπες.

*Ο Στόγιαν Βράνκοβιτς στις 6 Μαρτίου 1993 στο εντός έδρας παιχνίδι του Παναθηναϊκού με το Περιστέρι, έχοντας 12 πόντους, 24 ριμπάουντ και 10 τάπες.

Υπάρχει όμως και συνέχεια για τον Γάλλο…

*Ο Φαλ με τις 11 ασίστ που μοίρασε στο παιχνίδι της Πυλαίας, δεν σημείωσε απλά νέο ρεκόρ καριέρας στη Stoiximan Basket League. Διέλυσε το προηγούμενο του που ήταν εκείνο των έξι που μοίρασε στο ματς της 13ης αγωνιστικής με το Περιστέρι bwin.

*Πρόκειται παράλληλα για την τέταρτη μεγαλύτερη, φετινή επίδοση της Stoiximan Basket League. Πίσω από τις δύο του Λόντον Περάντες (14 και 12 με το Περιστέρι και το Λαύριο) και μία του Τζόε Ράγκλαντ (12 το Σάββατο στο Μαρούσι).

*Ήταν η 18η επίδοση 11+ ασίστ στην ιστορία του Ολυμπιακού στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα (από το 1992-93). Σε αυτή τη λίστα βέβαια δεν έχει θέση κανένας άλλος σέντερ.

*Ο Γάλλος σέντερ σημείωσε την κορυφαία φετινή επίδοση, μεταξύ των παικτών του Ολυμπιακού, στον συντελεστή ασίστ/λαθών έχοντας 8 (11 ασίστ / 3 λάθη). Ισοφάρισε παράλληλα την τρίτη μεγαλύτερη επίδοση των πρώτων πέντε αγωνιστικών.

Μέσα και από αυτές τις επιδόσεις, σημείωσε την έκτη φετινή, διψήφια επίδοση στην «οικονομία» έχοντας συντελεστή 10 (11 ασίστ + 1 κλέψιμο +1 τάπα – 3 λάθη).

*Με τα 10 ριμπάουντ του, ο Φαλ έγινε ο 30ός συνολικά παίκτης του Ολυμπιακού και 12ος ξένος παίκτης του στη Stoiximan Basket League, που έφτασε τα 300. Με αυτά μπήκε στην 30άδα των ριμπάουντερ των «ερυθρόλευκων» στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος αφού ξεπέρασε τον Θοδωρή Παπαλουκά που είχε 293.

*Τέσσερα από τα 10 ριμπάουντ του ήταν επιθετικά. Με αυτά «σκαρφάλωσε» μία θέση στη λίστα των ξένων του Ολυμπιακού. Είναι πια στην 11η αφού φτάνοντας τα 106, ξεπέρασε τον Τζόνι Ρότζερς που είχε 104 στη διετία 1997-99.

*Έχοντας 4/4 δίποντα, ο σέντερ του Ολυμπιακού ισοφάρισε τη δεύτερη μεγαλύτερη φετινή επίδοση. Είχε 5/5 στο ματς της Ρόδου και μοιράζεται το ρεκόρ με τους Νέιτ Ρένφρο και Τζέρικοουλ Χέλεμς.

Ολυμπιακος – Μπασκονια Live streaming: Η Φενέρμπαχτσε απάντησε στον Ολυμπιακό

Ο General Manager της Φενέρμπαχτσε Ντέρια Γιανιέρ, σχολίασε τα όσα υποστήριξε ο Ολυμπιακός για την διαιτησία του αγώνα. Έκανε λόγο για την ύπαρξη κι άλλων φάσεων, που θα μπορούσαν να αξιολογηθούν διαφορετικά από την τριπλέτα των ρέφερι. Επιπλέον, θυμήθηκε και την περσινή σειρά των πλέι οφ.

«Πρώτα από όλα, δεν νομίζω ότι είναι σωστό να επικεντρωνόμαστε σε παράγοντες εκτός γηπέδου. Νομίζω ότι υπάρχει καλή κόντρα ανάμεσα στον Ολυμπιακό και εμάς. Τόσο η σειρά Playoff της περασμένης σεζόν όσο και οι αγώνες της κανονικής περιόδου υπήρξαμε μάρτυρες καλών αναμετρήσεων. Νομίζω ότι υπήρχε ένα παράδειγμα αυτού του ανταγωνισμού στο χθεσινό παιχνίδι. Στο τέλος του αγώνα, η Φενέρμπαχτσε ήταν η νικήτρια ενώ, έχει κερδίσει και αγώνες στο παρελθόν.

Για την διαιτησία του αγώνα: «Πιστεύω ότι θα ήταν ωφέλιμο να μείνω στο μπάσκετ. Ο αντίπαλός μας άσκησε κριτική σε κάποιες αποφάσεις στο τέλος του αγώνα. Ωστόσο, λίγο πριν από τη θέση που επέκριναν, υπήρξαν αποφάσεις που μπορούσαν να αξιολογηθούν και να επικριθούν διαφορετικά και από τα δύο μέρη. Επίσης, αν θυμάστε, υπήρχαν αποφάσεις που θα μπορούσαν να συζητηθούν στο τέλος των αγώνων της περσινής σειράς Playoff.

Όπως είπα, δεν το βρίσκω σωστό να διαβάζω όλα αυτά τα παιχνίδια μέσω μιας θέσης ή τοποθέτησης. Φυσικά, οι διαιτητές είναι μέρος του μπάσκετ, ο καθένας μπορεί να αναζητήσει τα δικαιώματά του όταν δεν του αρέσουν οι αποφάσεις. Οι αρχές θα προβούν στις απαραίτητες αξιολογήσεις για το θέμα. Πέρα από αυτό, συγχαίρω την ομάδα μας και τον Ολυμπιακό αγωνιστικά, ήταν μια καλή μάχη. Νομίζω ότι θα δούμε καλά ματς σε αυτή την κόντρα Φενέρμπαχτσε – Ολυμπιακός από εδώ και πέρα, όπου θα προκύψουν νέες ιστορίες».

Ολυμπιακος – Μπασκονια Live streaming| Links:

Μπείτε στο Live του αγώνα

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News