Ολυμπιακος - Ρεαλ Live Streaming: Δείτε ζωντανά σήμερα (21/5)

Ολυμπιακος - Ρεαλ Μ. Live Streaming

Ένα βήμα μακριά από την κατάκτηση του τέταρτου ευρωπαϊκού της ιστορίας του.

Ολυμπιακος – Ρεαλ Live Streaming | Olympiacos – Real Madrid Live Streaming:

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται ένα βήμα μακριά από την τέταρτη Euroleague της ιστορίας του. Η Ρεάλ είναι το τελευταίο εμπόδιο στον τελικό του Final-4 στη «Zalgirio Arena» (20:00).

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα χάρη σε ένα ανεπανάληπτο τρίτο δεκάλεπτο στον ημιτελικό με τη Μονακό ξεπέρασε το εμπόδιο των Μονεγάσκων (76-62) που της είχε βάλει δύσκολα στο πρώτο 20λεπτο (29-41). Πλέον έχει την ευκαιρία να πανηγυρίσει την κούπα στο Κάουνας.

Το 27-2 στο τρίτο δεκάλεπτο με μπροστάρηδες Βεζένκοφ, Παπανικολάου, Γουόκαπ, Φαλ έκανε τη διαφορά στον ημιτελικό κι έδειξε με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο τι μπορεί να κάνουν οι Πειραιώτες όταν βρουν ρυθμό μέσω της άμυνας.

Πλέον καλούνται να κάνουν άλλη μία αντίστοιχη εμφάνιση σε μεγαλύτερη διάρκεια, ώστε να επιβεβαιώσουν την κυριαρχία τους τη φετινή σεζόν στη διοργάνωση.

Euroleague Ελλάδα Live Streaming

Επιβίωσε στο clasico η Ρεάλ

Αντίπαλος στον τελικό του Final-4 είναι η σκληροτράχηλη Ρεάλ. Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος υπέταξε την Μπαρτσελόνα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους στο clasico του ημιτελικού (66-78), χάρη στην κλάση της παλιάς φρουράς (Ροντρίγκεθ, Γιουλ, Ρούντι) αλλά και του «πύργου» Ταβάρες.

Ο τρις πρωταθλητής Ευρώπης Ολυμπιακός διεκδικεί το τέταρτο αστέρι του απέναντι στην πολυνίκη της διοργάνωσης με 10 τρόπαια, με τις δύο ομάδες να τίθενται αντιμέτωπες σε ματς τίτλου για τέταρτη φορά.

Η πρώτη ήταν το 1995 στη Σαραγόσα με νικήτρια τη «βασίλισσα» (73-61). Στη συνέχεια ακολούθησε ο «ερυθρόλευκος» θρίαμβος στο Λονδίνο το 2013 (100-88). Ενώ το 2015 ήταν ξανά σειρά της Ρεάλ να επικρατήσει στη Μαδρίτη (78-59).

Κοινά και… γούρικα στοιχεία για τον Ολυμπιακό είναι το νέο συναπάντημα σε τελικό με τους «μερένχες» απέναντι στους οποίους είχε πανηγυρίσει την τελευταία του κούπα πριν από δέκα χρόνια, ξανά με τον Γιώργο Μπαρτζώκα στον πάγκο και στο παρκέ τον αρχηγό πλέον Κώστα Παπανικολάου και φυσικά τον Κώστα Σλούκα.

Ο Σλούκας ήταν κι αυτός που είχε χαρίσει τη νίκη στους Πειραιώτες στον φετινό αγώνα της κανονικής περιόδου στη Μαδρίτη (87-89), που επικράτησαν και στο ΣΕΦ (73-60) για να κάνουν το 2/2 κόντρα στη Ρεάλ.

Η αναμέτρηση στον τελικό είναι και η… φαρμακερή, με τον Ολυμπιακό να θέλει το 3/3 για να επιστρέψει στην κορυφή της Euroleague, ενώ η ομάδα του Τσους Ματέο ψάχνει το πρώτο της τρόπαιο μετά το 2018, ενώ ήταν φιναλίστ και στον περσινό τελικό με νικήτρια την Εφές.

Η στατιστική σύγκριση των δύο φιναλίστ δείχνει ισορροπία, καθώς η ομάδα του Μπαρτζώκα υπερτερεί σε άμυνα (75.2 – 80.4), ασίστ (21 – 19.2), κλεψίματα (7.5 – 5.7), δίποντα (60.1% – 57.8%), τρίποντα (37.1% – 36.8%), ενώ η Ρεάλ σε αξιολόγηση (100.9 – 100.8), επίθεση (85.5 – 82.9), ριμπάουντ (36.5 – 33.7), κοψίματα (4.1 – 2.2), βολές (80.3% – 76.2).

Ολυμπιακος – Ρεαλ Live Streaming: Περήφανος ο Μπαρτζώκας

«Υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον για τον αυριανό τελικό. Είμαστε περήφανοι που είμαστε εδώ. Και είναι τιμή μας. Ξέρουμε πολύ καλά πόσο δύσκολος ήταν ο δρόμος όλης της χρονιάς για να φτάσουμε μέχρι εδώ. Ειδικά φέτος που η Ευρωλίγκα είναι η πιο δύσκολη απ’ όλες. Πιστεύω ότι δεν υπάρχει καμία αποτυχία για καμία από τις 4 ομάδες που είναι εδώ. Αλλά αν έχεις κάνει ένα ακόμα βήμα είναι σημαντικό. Αυτό που θέλουμε είναι να κάνουμε ότι μπορούμε για την ομάδα μας και τον κόσμο μας. Η Ρεάλ είναι φανταστικός αντίπαλος με μεγάλες δυνατότητες και θα κάνουμε ότι μπορούμε.

Δε χρειάζεται καμπανάκι για να είμαστε συγκεντρωμένοι. Η Ρεάλ παρά τα προβλήματα και τις απουσίες είναι στον τελικό. Αυτό τα λέει όλα. Το έδειξαν χθες και το έδειξαν  και στη σειρά με την Παρτιζάν. Ξέρουμε τι ομάδα είναι. Με δυνατότητες, ταλέντο και εμπειρία. Πρέπει να περάσουμε μέσα από μια δύσκολη κατάσταση. Πιστοί στις αρχές μας. Και να ανταγωνιστούμε για κάθε φάση, ελέγχοντας τα συναισθήματά μας. Είναι πολύ σημαντικό. Κάποιος μου είπε χθες από την κερκίδα. Ευτυχώς ξύπνησα στο ημίχρονο και κερδίσαμε».

Όσο για τα παιχνίδια της μοίρας είπε: «Δεν έχει να κάνει με τη μοίρα. Το μπάσκετ αλλάζει συνεχώς. Σλούκας και Παπανικολάου είναι οι μόνοι που έπαιζαν από εκείνον τον τελικό που είχαμε ξαναπάει. Και 2 ή 3 από τη Ρεάλ. Τα κλαμπ είναι ίδια, αλλά όλα τα άλλα έχουν αλλάξει. Ξέρουμε τι σημαίνει ο Ολυμπιακός για το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Έχω μεγάλο σεβασμό για τη Ρεάλ και τον Τσους Ματέο. Έχουμε όμως και πίστη στις δυνατότητές μας και στην ομάδα μας».

. Ολυμπιακος Live Streaming

Μπαρτζώκας: «Θυμάμαι ομάδες που έπαιξαν καταπληκτικά και δεν κέρδισαν τίποτα»

Για την τακτική της ομάδας του είπε: «Για να είμαι ειλικρινείς για το πως ετοιμαζόμαστε δε μπορώ να πω. Έχουμε meeting μετά το φαγητό με την ομάδα και προπόνηση το απόγευμα. Έχουμε κάνει μια πρώτη προετοιμασία για τη Ρέαλ. Ο Ταβάρες προετοιμάζει πάρα πολύ το παιχνίδι της. Έχουν ψηλά φοργουορντ αλλά και ψηλά γκαρντ που δίνουν δύναμη. Θα ετοιμάσουμε πλάνο και θα το παρουσιάσουμε το απόγευμα και αύριο στους παίκτες. Πρέπει να βασιστούμε σε αυτά που κάνουμε εμείς καλά. Η Ρεάλ αξίζει τον σεβασμό μας».

Για τα καλά λόγια που λέγονται για τη δουλειά του: «Είναι τιμητικά αυτά που λέγονται, αλλά έχουν δόση υπερβολής. Στη χώρα μας λέγονται όλα σε υπερθετικό βαθμό. Και τα καλά και τα κακά. Πιστεύω ότι το ποδόσφαιρο με το μπάσκετ δεν έχει καμία σχέση. Στο μπάσκετ επικρατεί η ταχύτητα στην απόφαση και στην εκτέλεση. Και αυτό γίνεται κάθε μέρα πιο δύσκολο. Και χρειάζεσαι τύχη για να πετύχεις. Αλλά και τα κατάλληλα πρόσωπα. Εμείς ήμασταν τυχεροί. Εδώ και 3,5 χρόνια σιγά-σιγά προσθέταμε κομμάτια για να παίξουμε το μπάσκετ που θέλαμε. Δεν είχε συμβόλαιο ο Σλούκας όταν τον πήραμε. Κάτι ανάλογο έγινε με Παπανικολάου και Φαλ, πήραμε ξένους όπως ο Ουόκαπ. Ο τρόπος που παίζουν οι παίκτες μας είναι αλτρουιστικός και άπαντες έχουν αποδεχθεί τον ρόλο τους. Είμαι κι εγώ φαν του ποδοσφαίρου και θυμάμαι ομάδες που έπαιξαν καταπληκτικά και δεν κέρδισαν τίποτα».

Ολυμπιακος – Ρεαλ Live Streaming | Links:

Μπείτε στο Live του αγώνα

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News