Βαλενθια - Ολυμπιακος Live Streaming: Δείτε ζωντανά σήμερα (24/2)

Βαλενθια - Ολυμπιακος

Η αναμέτρηση με τη Βαλένθια είναι η νέα πρόκληση για τον Ολυμπιακό, που δοκιμάζεται στη «Fonteta» (21:30).

Βαλενθια – Ολυμπιακος Live Streaming | Valencia – Olympiacos Live Streaming: Η αναμέτρηση με τη Βαλένθια είναι η νέα πρόκληση για τον Ολυμπιακό, που δοκιμάζεται στη «Fonteta» (21:30), στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής της Euroleague.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα εντυπωσιάζει και βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση.

Μετά την ήττα από τη Μονακό στις 10/1 (64-60) ο Ολυμπιακός είναι «τρένο» που δεν κάνει… στάσεις, με σερί 6 νικών, εκ των οποίων οι 3 είναι εκτός ΣΕΦ (με Βίρτους, Φενέρ, Άλμπα) με επιβλητικές εμφανίσεις.

Η φόρμα των Πειραιωτών επιβεβαιώθηκε περίτρανα και στο Ηράκλειο, καθώς στο Final-8 του Κυπέλλου κατέκτησαν το δεύτερο συνεχόμενο τρόπαιο στον θεσμό, με τον τίτλο ασφαλώς να τους δίνει ακόμα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

Το 6/6 στην Euroleague έχει βοηθήσει τους «ερυθρόλευκους» να φιγουράρουν στην πρώτη θέση της κατάταξης (17-7), θέση που τους δίνει πλεονέκτημα έδρας στα Playoffs, την οποία θέλουν να διατηρήσουν, όπως και το αήττητο επί ισπανικού εδάφους.

Ήδη έχουν επικρατήσει στις εκτός έδρας αναμετρήσεις με Μπαρτσελόνα (70-80), Ρεάλ (87-89) και Μπασκόνια (92-97) και στόχος πλέον είναι το επίζηλο «καρέ» στη Βαλένθια.Euroleague Live Streaming

Χαρούμενοι οι Αγγελόπουλοι μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου

Αναλυτικά οι δηλώσεις τους:

Παναγιώτης Αγγελόπουλος: «Το μέχρι τέλους δεν ξεκίνησε πέρυσι. Ξεκίνησε από όταν πήραμε την ιστορική απόφαση να αποχωρήσουμε από εκείνον τον αγώνα στο ΟΑΚΑ. Και ακολούθησε η στήριξη του κόσμου και ο αγώνας που κάναμε για να επανέλθουμε στο top επίπεδο. Είναι απολαυστικό όταν ακούμε το μέχρι τέλους και μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε»!

Γιώργος Αγγελόπουλος: «Πέρυσι ξεκίνησε η αλλαγή, αλλά όπως είπε ο Παναγιώτης οι αποφάσεις που πάρθηκαν ήταν πιο πριν. Σε αυτό το γήπεδο πέρυσι έγινε η αρχή για κάτι σημαντικό και σπουδαίο και συνεχίζουμε πολύ καλά. Βλέπετε πως η ομάδα παίζει απολαυστικό μπάσκετ, την θαυμάζει όλη η Ευρώπη και το γήπεδο είναι γεμάτο σε κάθε παιχνίδι».

Για τον λόγο που το «μέχρι τέλους» έγινε σύνθημα στα χείλη των ερυθρόλευκων φιλάθλων: «Έχει γίνει σύνθημα γιατί ο κόσμος είδε τι σημαίνει αυτό. Το “μέχρι τέλους” είναι στάση ζωής. Αποφασίσαμε να το λύσουμε μόνοι μας το θέμα, αυτό που δεν μπορούσαν να λύσουν οι άλλοι. Το λύσαμε, βλέπετε τα αποτελέσματα και θα πάμε μέχρι τέλους».

Στην ομιλία του στους παίκτες στα αποδυτήρια, ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος πρόσθεσε: «Συγχαρητήρια σε όλους, μας κάνατε περήφανους. Εσείς γράφετε τώρα την ιστορία του Ολυμπιακού. Εχουμε μπει σε μομέντουμ για να κερδίζουμε τίτλους. Έχετε χημεία, είστε μια γροθιά, συνεχίστε μέχρι το Κάουνας και μέχρι τους τελικούς».

Βαλενθια – Ολυμπιακος Live Streaming: Το βάρος σε πρωτάθλημα και Euroleague από Βεζένκοφ

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στο επίσημο κανάλι του Ολυμπιακού: «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος για την ομάδα. Δείξαμε πολύ σοβαρό πρόσωπο και στις τρεις μέρες, με πολύ λίγα σκαμπανεβάσματα. Με πολύ σκληρή δουλειά καταφέραμε να κερδίσουμε δίκαια το Κύπελλο και συνεχίζουμε. Έχουμε άλλους δύο στόχους, τώρα μπαίνουμε στην πιο κρίσιμη καμπή της σεζόν και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, ταπεινοί και ακόμη πιο διψασμένοι.

Πέρσι όλα ξεκίνησαν από εδώ, το Ηράκλειο, σε έναν τελικό με πάρα πολύ άγχος. Φέτος τα πράγματα ήταν πολύ πιο απλά, παίξαμε καλύτερα από πέρσι. Σίγουρα δίκαια πήραμε αυτόν τον τίτλο και προχωράμε για τη συνέχεια». Olympiacos Live Streaming

Τρέχει για τα Playoffs η Βαλένθια

Η ομάδα του Άλεξ Μουμπρού από την πλευρά της είναι στο γκρουπ των ομάδων που παλεύουν στο νήμα για μια θέση στα Playoffs (13-11).

Η δραματική νίκη στο ΟΑΚΑ επί του Παναθηναϊκού (91-92) με το buzzer beater τρίποντο του Κρις Τζόουνς διατήρησε την ισπανική ομάδα σε τροχιά οκτάδας.

Στο Final-8 του Copa del Rey που προηγήθηκε δεν κατάφερε να προχωρήσει, καθώς ηττήθηκε στον προημιτελικό από τη Ρεάλ.

Έτσι στρέφεται εκ νέου στην Ευρώπη, επιδιώκοντας να σπάσει το σερί του Ολυμπιακού και να αναγκάσει σε ήττα την ομάδα με τις καλύτερες εκτός έδρας επιδόσεις (8-4), βελτιώνοντας το δικό της εντός έδρας ρεκόρ (7-6).

H Βαλένθια δεν μπορεί να υπολογίζει στους επί μακρόν απόντες τραυματίες Βαν Ρόσομ και Χιμένεθ, ενώ στις προπονήσεις έχει επιστρέψει ο Μάρτιν Χέρμανσον μετά τον σοβαρό τραυματισμό του, που δεν του έχει επιτρέψει να αγωνιστεί ως τώρα τη φετινή σεζόν.

Βαλενθια – Ολυμπιακος Live Streaming: Σε φόρμα και χωρίς απουσίες

Η φόρμα του Ολυμπιακού επιβεβαιώνεται και από επιμέρους στατιστικές κατηγορίες. Είναι 1ος σε αξιολόγηση (105 ανά αγώνα), 1η άμυνα (75.5), 2η επίθεση (85.3), πρώτος σε ασίστ (22.1), την ώρα που η Βαλένθια είναι η 2η χειρότερη άμυνα της διοργάνωσης (83.8).

Όσον αφορά το απουσιολόγιο, για τον Γιώργο Μπαρτζώκα υπάρχει ευχάριστος «πονοκέφαλος», καθώς έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του, πλην του Τζορτζ Πάπας που έχει ενσωματωθεί στην Εθνική ομάδα.

«Σύμμαχος» για τον Ολυμπιακό είναι και η αψεγάδιαστη παράδοση που έχει στην έδρα της Βαλένθια. Μετράει 6/6 νίκες, ενώ συνολικά σε 13 αγώνες μετρά μόλις 3 ήττες, όλες επί ελληνικού εδάφους.

Ανάμεσα σε αυτές, το 82-83 του πρώτου γύρου στο ΣΕΦ, σε ένα παιχνίδι που… γλίστρησε από τα «ερυθρόλευκα» χέρια, καθώς χάθηκε διψήφια διαφορά, με ισπανική ανατροπή στην τελική ευθεία.

Βαλενθια – Ολυμπιακος Live Streaming: Ικανοποιημένος με το ρόστερ ο Μπαρτζώκας

«Θέλω να ευχαριστήσω τους προέδρους. Το γεγονός ότι δίνουν την ευκαιρία σε μας να έχουμε μια τέτοια στελέχωση στην ομάδα, μιλάω για όλους και όχι μόνο τους παίκτες, αποτυπώνεται και στο πώς παίζει η ομάδα. Δεν έχει μόνο με την τακτική ή την φυσική κατάσταση. Το να έχεις μια ομάδα που είναι συμπαγής, συνεπής και παίζει όμορφα κατά γενική ομολογία. Θέλω να αφιερώσω τον τίτλο μας στον Μπαφέ και τον Γκαντζούλη, που σύντομα θα είναι και πάλι μαζί μας. Το τουρνουά αυτό με τις οκτώ ομάδες ήταν ένα μεγάλο βήμα προς τα μπρος. Υπήρχαν πράγματα που πρέπει να βελτιωθούν, όπως για παράδειγμα οι ώρες των παιχνιδιών. Ίσως τα εισιτήρια να μην είναι ένα πακέτο για όλα τα παιχνίδια, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι ένα βήμα προς τα μπρος. Ο τελευταίος τελικός με οπαδούς των δύο ομάδων είχε φωτοβολίδες, στρατούς και εκκένωση της κερκίδας στο Ελληνικό.

Με ικανοποιεί πάρα πολύ αυτό, δεν είμαι αδιάφορος. Ένας άνθρωπος είναι τόσο καλός όση η εμπιστοσύνη που του δείχνουν οι ιδιοκτήτες. Η διοίκηση μού έδωσε τη δυνατότητα να επιλέξω τους παίκτες που μπορούν να παίξουν το μπάσκετ που εγώ φαντάζομαι. Το μπάσκετ που κερδίζει. Παίζει ρόλο η υγεία, ο ανθρώπινος παράγοντας. Πολλές φορές μπορείς να αποτύχεις αλλά όταν υπάρχει εμπιστοσύνη πάντα πετυχαίνεις τον στόχο σου. Πάντα υπάρχουν περιθώρια να βελτιωθεί μια ομάδα. Πρέπει να προσαρμοζόμαστε στον αντίπαλο κάθε φορά. Πέρσι και φέτος είχαμε και έχουμε προκλήσεις και οι παίκτες μου ήταν πάντα σοβαροί. Πιο πολύ φοβάμαι τα παιχνίδια του πρωταθλήματος που υποτιμούμε τον αντίπαλο. Αυτό συνέβαινε και όταν ήμουν στο εξωτερικό».

Βαλενθια – Ολυμπιακος Live Streaming | Links:

Μπείτε στο Live του αγώνα

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News