Ολυμπιακος - Μακάμπι Τ.Α. Live Streaming: Δείτε ζωντανά σήμερα (27/1)

Ολυμπιακος – Μακαμπι Live Streaming

Ολυμπιακος – Μακάμπι Τ.Α. Live Streaming | Olympiacos – Maccabi Tel Aviv Live Streaming: Ο Ολυμπιακός ανέβηκε στην κορυφή της Euroleague και δεν σκοπεύει να πάρει το… ασανσέρ προς τα κάτω. Οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχονται το βράδυ της Παρασκευής τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στο ΣΕΦ στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής (21:30).

Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα φιλοδοξούν να διευρύνουν το σερί νικών για να διατηρηθούν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Την περασμένη αγωνιστική έπαιξαν άμυνα για σεμινάριο και πανηγύρισαν σπουδαία νίκη απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης (73-60). Ο Ολυμπιακός κράτησε τους Μαδριλένους μόλις στους 60 πόντους και ανέβασε το ρεκόρ του στο 13-7.

Το ζητούμενου πλέον απέναντι στην ομάδα από το Ισραήλ είναι να συνεχιστεί το θετικό σερί, αφού οι ισορροπίες στην τετράδα παραμένουν λεπτές. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι μαζί με τους Πειραιώτες ισοβαθμούν με 13-7 στην κορυφή Ρεάλ, Φενέρμπαχτσε και Μπαρτσελόνα. Euroleague Ελλάδα Live Streaming

Προσηλωμένος στον στόχο ο Μπαρτζώκας

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας παραμονή του ματς με τη Μακάμπι στάθηκε στις δυσκολίες της αναμέτρησης. Διαβάστε αναλυτικά τα όσα δήλωσε.

«Έχουμε να κάνουμε με μία ομάδα που χάσαμε στον πρώτο γύρο. Ένα σύνολο που παίζει με ένταση λόγω των αθλητικών προσόντων και χρειάζεται να έχεις πολύ καλή εκτέλεση σε άμυνα και επίθεση. Όλα τα παιχνίδια διεκδικούνται από όλους. Θα προσπαθήσουμε να εκτελέσουμε το πλάνο μας, να παίξουμε όσο πιο σοβαρά γίνεται γιατί η EuroLeague κρύβει απρόοπτα.

Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό, κάθε παίκτης έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά. Σίγουρα πρέπει να αμυνθούμε καλά στους δύο βασικούς σκόρερ και δημιουργούς τους. Αλλά είναι όλοι καλοί παίκτες. Θα επιμείνω ότι δεν έχει σχέση ο παίκτης που μαρκάρει, αλλά η συνολική αμυντική λειτουργία. Μία ομάδα που δε δημιουργεί είναι δύσκολο να πάει σε μεγάλο αριθμό πόντων. Πρέπει να είναι σε εκπληκτική μέρα οι παίκτες της.

Στο μυαλό μας οι απαιτήσεις είναι μεγάλες. Ο Ολυμπιακός έχει πάντα δυσκολία σε αυτήν τη διαχείριση, γιατί η πίεση είναι μεγάλη και ο κόσμος θέλει νίκες. Φέτος και πέρσι ο κόσμος εκτιμάει την προσπάθεια. Πολλές φορές χάσαμε και μας χειροκρότησαν. Δείχνουν ότι έχουν δεθεί με τον τρόπο που παίζουμε και το πόσο ομάδα είμαστε. Το θεωρούμε πολύ σημαντικό όπλο μας».

Ολυμπιακος – Μακάμπι Τ.Α. Live Streaming: Αδύναμη εκτός έδρας η Μακάμπι

Απέναντι στη Ρεάλ, πλην της ομαδικής δουλειάς που «μπλόκαρε» τα ατού της Ρεάλ, οι Γουόκαπ (18 π.), Βεζένκοφ (15 π.) και Σλούκας (11 π.) ήταν χάρμα ιδέσθαι. Οι τρεις παίκτες των Πειραιωτών πρωταγωνιστούν σε αρκετές στατιστικές κατηγορίες της διοργάνωσης. O Γουάκαπ είναι ο πρώτος «κλέφτης» (2.1 μέσο όρο), ο Σλούκας βρίσκεται στην κορυφή των ασίστ (6.7 μ.ο.) και ο Βεζένκοφ στο τοπ 3 των σκόρερ (17.7 μ.ο.) και των ριμπάουντ (7.1 μ.ο.).

Η Μακάμπι βρίσκεται στην 8η θέση της βαθμολογίας με 11-9 και δίνει «μάχη» για την είσοδο στα playoffs. Την περασμένη αγωνιστική επέστρεψε στις νίκες απέναντι στην Άλμπα Βερολίνου (87-74), ενώ είχε προηγηθεί η ήττα από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Ο προπονητής Όντεντ Κάτας ψάχνει λύσεις για τις εκτός έδρας αδυναμίες, αφού το σύνολό του απογοητεύει μακριά από το «σπίτι» του. Οι Ισραηλινοί σε 10 εκτός έδρας ματς μετρούν 8 ήττες και μόλις 2 νίκες.

Οι Λορέντζο Μπράουν και Γουέιντ Μπόλντγουιν είναι τα «όπλα» των Ισραηλινών στην περιφέρεια. Μάλιστα, ο Μπόλντγουιν επιστρέψει στο ΣΕΦ για να αντιμετωπίσει την πρώην του ομάδα και είναι «καυτός». Στο ματς της περασμένης εβδομάδας πέτυχε 33 πόντους και αναδείχθηκε MVP της 20ης αγωνιστικής.

Στο ματς του πρώτου γύρου η Μακάμπι επικράτησε στο Τελ Αβίβ με 90-84 σ’ ένα πολύ οριακό παιχνίδι. Βέβαια, στις τελευταίες δύο επισκέψεις της στο ΣΕΦ μετράει ισάριθμες ήττες (90-73, 85-82). Ολυμπιακος Live Streaming

Καλά διαβασμένος ο Σλούκας

Στο πλαίσιο της media day των «ερυθρόλευκων», ο Κώστας Σλούκας, μίλησε για την ποιότητα της Μακάμπι, αλλά και στο τί θα πρέπει να προσέξουν οι Πειραιώτες ώστε να φτάσουν στη νίκη απέναντι στους Ισραηλινούς, ενώ, αναφέρθηκε και στη σημαντική παρουσία των φιλάθλων. Διαβάστε αναλυτικά τα όσα είπε.

Για το παιχνίδι με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Είπαμε πως τον απολογισμό θα τον κάνουμε στο τέλος. Είμαστε στη μέση της διοργάνωσης αυτή τη στιγμή. Είμαστε στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, αλλά αυτό δε μας πτοεί, ούτε μας αγχώνει παραπάνω. Εμείς κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και είναι ένα ακόμα παιχνίδι, όπως όλα τα άλλα, με τη Μακάμπι. Προσωπικά θυμάμαι το παιχνίδι εκεί, που χάσαμε τη συγκέντρωσή μας για πέντε λεπτά και χάσαμε το παιχνίδι. Αυτό σημαίνει πως στην έδρα μας θα πρέπει να είμαστε ακόμα πιο δυνατοί και συγκεντρωμένοι 40 λεπτά».

Τα στοιχεία που θα δώσουν τη νίκη στον Ολυμπιακό: «Είναι σημαντικό, ότι ο Ολυμπιακός είτε πάει σε παιχνίδι υψηλού σκορ, είτε πάει σε παιχνίδι χαμηλού σκορ, παίρνει αποτελέσματα. Εμείς πρέπει να κάνουμε το παιχνίδι μας, συγκεντρωμένοι όπως είπα. Η άμυνά μας είναι το βασικό στοιχείο της επιτυχίας μας και πρέπει να συνεχίσουμε και μαζί με τον κόσμο, να πάρουμε ένα ακόμα θετικό αποτέλεσμα».

Την ποιότητα της Μακάμπι: «Γενικά σε όλες τις θέσεις είναι πλήρης. Και στο πέντε έχει καλούς παίκτες και στο τρία. Είναι γενικά μια καλά δεμένη ομάδα, η οποία παλεύει και αυτή για να μπει στα play off. Οπότε, είναι θεωρητικά επικίνδυνη για να μας κάνει ζημιά εδώ. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι».

Ολυμπιακος – Μακάμπι Τ.Α. Live Streaming: Αναζητά εκδίκηση ο Μπόλντγουιν

Ο Ουέιντ Μπόλντγουιν τόνισε πως η ταμπέλα του «κακού παιδιού» μπήκε δίπλα στο όνομά του κατά το διάστημα της θητείας του στον Ολυμπιακό. Διαβάστε αναλυτικά τα όσα είπε.

Για το ματς της Μακάμπι Τελ Αβίβ με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ: «Κρίθηκε στο τελευταίο σουτ. Η ομάδα μου έδειξε εμπιστοσύνη να το πάρω εγώ και είχα αυτοπεποίθηση. Χάνω αυτό το σουτ μία στις δέκα φορές. Ο Ντουέιν Μπέικον είναι δύσκολος παίκτης για να τον μαρκάρεις, ξέρουμε τι σκόρερ είναι. “Απάντησε” μέσα στο παρκέ και ο Ουίλιαμς έβαλε ένα μεγάλο σουτ, που “διέλυσε” την άμυνά μας».

Αν ο ίδιος είναι το… κακό παιδί σε μία ομάδα: «Αυτές οι ανοησίες ξεκίνησαν στην Ελλάδα. Ποτέ δεν είχα πρόβλημα πουθενά. Ξεκίνησαν όλα αυτά την πρώτη μου σεζόν στην Ελλάδα».

Για το αν εννοεί πως ξεκίνησαν αυτές οι φήμες μέσα από τα αποδυτήρια του Ολυμπιακού: «Αυτό. Οπουδήποτε αλλού ήταν καλά τα πράγματα. Κάθε ομάδα που έπαιξα ήθελε να επιστρέψω. Όλοι με ήθελαν ως μέλος της ομάδας τους. Αποφάσισα να αποχωρήσω και ένιωσα την υποστήριξη όσων έπαιξα μαζί τους».

Αν ένιωσε την ανάγκη να απαντήσει στα σχόλια στο Twitter που είχαν κάνει για εκείνον οι άλλοτε συμπαίκτες του στον Ολυμπιακό, Μπράντον Πολ και Ουίλ Τσέρι: «Είμαι όσο καλός γίνεται. Είμαι ανταγωνιστικός. Όλοι θέλουν έναν τέτοιο παίκτη στην ομάδα τους. Οι συμπαίκτες μου το λένε αυτό συνέχεια τις τελευταίες τρεις σεζόν. Όλοι νιώθουν άνετα μαζί μου, είμαι αστείος. Δεν ξέρω τι άλλο να πω».

Ολυμπιακος – Μακάμπι Τ.Α. Live Streaming | Links:

Μπείτε στο Live του αγώνα

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News