Μητσοτάκης: «Κάτι ωραίο γίνεται στην Εθνική, εμείς είμαστε εδώ δίπλα σας»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε την Εθνική Ελλάδας στη Θεσσαλονίκη και αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην πορεία κατασκευής του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού.

Μητσοτάκης: «Κάτι ωραίο γίνεται στην Εθνική, εμείς είμαστε εδώ δίπλα σας»

Την αποστολή της Εθνικής Ελλάδας στη Θεσσαλονίκη επισκέφθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μία ημέρα πριν από την αναμέτρηση με τη Γερμανία στην Τούμπα για το Nations League.

Ο πρωθυπουργός συνομίλησε με τους ποδοσφαιριστές, τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς και τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Μάκη Γκαγκάτση, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο κλίμα που υπάρχει στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του στάθηκε και στις αθλητικές υποδομές, με το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού να βρίσκεται μέσα στα έργα που ανέφερε.

Για να βλέπεις περισσότερο Παναθηναϊκό στα αποτελέσματα αναζήτησης
Πρόσθεσε Newspao.gr στο Google

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε:

«Ήρθαμε να σας πούμε μια καλημέρα. Δεν ξέρετε πόση χαρά μας δίνετε όταν βλέπουμε μια νέα ομάδα να πηγαίνει καλά αλλά κυρίως να είναι δεμένη που είναι και το πιο σημαντικό. Κάτι ωραίο γίνεται στην Εθνική και εμείς είμαστε εδώ, δίπλα σας. Τα έχουμε συζητήσει και με τον πρόεδρο και με τον κόουτς να βοηθήσουμε την Εθνική να έχει τις υποδομές που χρειάζεται και σε βάθος χρόνου να μας κάνετε ξανά περήφανους. Εκπλήξατε πολλούς αλλά σίγουρα όχι τους εαυτούς σας. Έχουμε μεγάλη εμπιστοσύνη στις δυνατότητές σας και ξέρουμε ότι έχετε και παρόν και μέλλον. Καλά κάνατε και επιλέξατε το γήπεδο της Τούμπας, στο οποίο έχει πολλά χρόνια να παίξει η Εθνική. Γενικά έχουμε προσπαθήσει πολύ με τις αθλητικές υποδομές. Το γήπεδο του Παναθηναϊκού θα τελειώσει και τη νέα σεζόν θα είναι έτοιμο, στο ΟΑΚΑ έγιναν σημαντικές παρεμβάσεις στο στέγαστρο. Θα ακολουθήσει το γήπεδο του ΠΑΟΚ, ενώ βοηθήσαμε όσο μπορούμε και για το προπονητικό της Εθνικής.
Είστε μια αγαπημένη και δεμένη ομάδα και αυτό φαίνεται μέσα στο γήπεδο. Παίζετε για το εθνόσημο σε μια εποχή μεγάλων δυσκολιών και δίνετε χαρά σε όλους τους Έλληνες».

Από την πλευρά του, ο Μάκης Γκαγκάτσης ανέφερε:

«Ευχαριστούμε για τη βοήθεια και που είστε μαζί μας. Τα παιδιά έχουν αποδείξει ότι μπορούν να κερδίσουν οποιονδήποτε αντίπαλο. Αύριο, στο γήπεδο της Τούμπας που έχει μια μοναδική αύρα, έχουν ένα ακόμη μεγάλο ματς και ευχόμαστε επειδή είμαστε στο πρώτο γκρουπ για τα προκριματικό του ΕΥΡΟ 2028 να μπορέσουμε να προκριθούμε. Είναι πολύ σημαντική για εμάς η αναβάθμιση που γίνεται με το προπονητικό κέντρο και σας ευχαριστούμε πολύ για τη βοήθειά σας».

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στάθηκε στη διάθεση των διεθνών να βρίσκονται σταθερά κοντά στην Εθνική:

«Χαιρόμαστε που είστε εδώ μαζί μας. Δεν είναι η πρώτη φορά στα δύο χρόνια που είμαι στην Εθνική που με τον πρόεδρο συζητάμε μαζί σας για τα θέματα της Εθνικής. Είναι πολύ σημαντική η βοήθεια που προσφέρει το κράτος όσον αφορά το προπονητικό κέντρο. Το ποδόσφαιρο έχει πολύ μεγάλη απήχηση στην καθημερινότητα των Ελλήνων και το είδαμε και στα προηγούμενα παιχνίδια με τον κόσμο που είχαμε δίπλα μας. Ειδικά στη Γερμανία ήταν πάνω από πέντε έξι χιλιάδες. Εχουμε παιδιά που θέλουν να παίζουν πρωτίστως για την Εθνική και θυσιάζουν τα πάντα για να το κάνουν. Επειδή ξέρω τι συμβαίνει σε άλλες χώρες νομίζω ότι αυτό που έχουμε είναι κάτι μοναδικό. Ακόμη και στα φιλικά ποτέ δεν είχαμε κάποιο πρόβλημα όσον αφορά την παρουσία των παιδιών και όλοι θέλουν να είναι εδώ μαζί μας. Σαν προπονητής είμαι πολύ περήφανος για τον τρόπο που σκέφτονται αυτά τα παιδιά και είναι το πιο σημαντικό για τη μελλοντική τους επιτυχία».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr