Καραμπαγκ - Ολυμπιακος Live Streaming: Δείτε ζωντανά σήμερα (13/10)

Καραμπαγκ - Ολυμπιακος Live Streaming 13/10

Καραμπαγκ – Ολυμπιακος Live Streaming | Qarabag – Olympiacos Live Streaming: Ο Ολυμπιακός ταξιδεύει στο Αζερμπαϊτζάν για το καθοριστικό ματς απέναντι στην Καραμπάγκ (19:45) για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Πολύ σημαντικό παιχνίδι στο Μπακού με φόντο το ευρωπαϊκό μέλλον του Ολυμπιακού. Οι «ερυθρόλευκοι» μέχρι στιγμής έχουν μηδενική συγκομιδή στον 7ο όμιλο και είναι με την πλάτη στον τοίχο. Χρειάζονται πάση θυσία θετικό αποτέλεσμα στην έδρα της Καραμπάγκ για να καταφέρουν να ξαναμπούν στη μάχη της 2ης θέσης. Και παράλληλα να διατηρήσουν ανοιχτή και την πόρτα του Conference League μέσω της 3η θέσης.

Το έργο τους δεν θα είναι καθόλου εύκολο κόντρα στην ομάδα από το Αζερμπαϊτζάν. Η τελευταία επιβεβαίωσε την εξαιρετική κατάσταση που βρίσκεται με το εντυπωσιακό 3-0 στο Φάληρο την προηγούμενη εβδομάδα. Οι Αζέροι πηγαίνουν από νίκη σε νίκη το τελευταίο διάστημα και την περασμένη Κυριακή έφτασαν τις έξι σερί σε όλες τις διοργανώσεις.

Τρεις μέρες αργότερα, το 1-0 στην έδρα της Καμπάλα τους διατήρησε στην κορυφή της βαθμολογίας στο πρωτάθλημα. Απόψε επιστρέφουν στην Ευρώπη όπου με τις δύο διαδοχικές νίκες με τρία γκολ κόντρα σε Ολυμπιακό και Ναντ, βρίσκονται στη δεύτερη θέση του ομίλου και φουλάρουν για την πρόκριση στους «32».Europa League Ελλάδα Live Streaming

Προσπαθεί ο Ολυμπιακός, πολλές οι απουσίες ξανά

Από την άλλη πλευρά, οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχουν άλλα περιθώρια. Ο Μίτσελ κρατάει την αντίδραση της ομάδας του στο Ηράκλειο, όπου πήρε με ανατροπή τη νίκη κόντρα στον ΟΦΗ (1-2) και έφτασε τα δύο σερί «τρίποντα» στο πρωτάθλημα. Βέβαια είναι αναγκασμένος να αλλάξει και πάλι την ενδεκάδα του, αφού εκτός στην Ευρώπη είναι οι Μπακαμπού, Χάμες και Σαμασέσκου.

Πρόβλημα τραυματισμού αποκόμισε και ο Άβιλα, που θα χάσει και το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ που ακολουθεί την Δευτέρα. Στο κομμάτι του ιατρικού δελτίου, όλο το βάρος πέφτει στις περιπτώσεις των Βρσάλικο και Μπα, οι οποίοι αν κριθούν έτοιμοι θα βρεθούν στο βασικό σχήμα.

Σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι κόντρα στην Καραμπάγκ, ο Ισπανός τεχνικός των «ερυθρόλευκων» αναμένεται να ρίξει περισσότερο βάρος στο ανασταλτικό κομμάτι. Ο Μίτσελ γνωρίζει πολύ καλά πως για να διατηρήσει η ομάδα του τις πιθανότητές της, θα πρέπει να διορθώσει τα αμυντικά κενά. Τα οποία έχουν δώσει ήδη 8 γκολ στους αντιπάλους στα τρία πρώτα ματς τους ομίλου.

Καραμπαγκ – Ολυμπιακος Live Streaming: Επιστολή Μαρινάκη στην ΕΠΟ

Με επιστολή του προς την ΕΠΟ και τα μέλη της ΕΕ πριν τη χθεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, ο Βαγγέλης Μαρινάκης επιτέθηκε στην Ομοσπονδία για το θέμα του Μητρώου. Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση.

«Κύριε πρόεδρε,
Μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής,

Αναφορικά με την υπ’ αρ. Νο35 Διακοπείσα Συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ και την συζήτηση και λήψη απόφασης επί της εξουσιοδότησης της γενικής Συνέλευσης (30/9/2022) προς την Εκτελεστική Επιτροπή για το θέμα που προέκυψε (;) εκ των υπ’ αρ. 120/2022, 121/2022 και 151/2022 αποφάσεων του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ. Σας γνωρίζω ότι προσωπικά δεν προτίθεμαι να συμμετάσχω και να λάβω μέρος στην συζήτηση και λήψη απόφασης επί ενός θέματος που αναδεικνύει σε όλο του το εύρος την πλήρη ανικανότητα της Ομοσπονδίας. Να ρυθμίσει μια κατάσταση που “σέρνεται” εδώ και μήνες, από την Εκτελεστική Επιτροπή στην Γενική Συνέλευση. Και πάλι πίσω στην Εκτελεστική Επιτροπή.

Όπως γνωρίζετε τα θέματα αυτά έχουν ανακύψει από τον Ιούλιο. Ενώ στις δύο εκ των τριών περιπτώσεων οι προσφυγές έχουν ασκηθεί από τον περασμένο Μάιο. Έχουμε φτάσει στα μέσα Οκτωβρίου και εδώ και μήνες δεν έχει ληφθεί μια απόφαση που είναι ζωτική για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Αλλά αγγίζει και την Superleague 2. Τουλάχιστον πέντε ομάδες και τρεις εθνικές κατηγορίες, μεταξύ των οποίων μία επαγγελματική, βρίσκονται όμηροι της αβελτηρίας της Ομοσπονδίας. Υποθέσεων αυτών -η ίδια η ΕΠΟ δημιούργησε: δεν πρέπει να διαφεύγει από κανέναν εξ υμών ότι το πρόβλημα ουσιαστικά εκκινεί από την απόφαση να διεξαχθούν ερασιτεχνικά πρωταθλήματα κατά παράβαση των νόμων της ελληνικής Πολιτείας. Σε ό,τι αφορά στο Μητρώο Σωματείων, στους οποίους η ΕΠΟ είναι καταστατικά υποχρεωμένη να πειθαρχεί».

Αποφασίζετε εντελώς αυθαίρετα

«Αντιθέτως, στο όνομα του “αυτοδιοίκητου” αποφασίστηκε -εντελώς αυθαίρετα” η ΕΠΟ ως θεσμικό όργανο να αγνοήσει το Μητρώο Ερασιτεχνικών Σωματείων. Που προβλέπει και επιβάλλει η Ελληνική νομοθεσία ως ελάχιστη προϋπόθεση νόμιμης λειτουργίας των αθλητικών σωματείων, την οποία έχουν σεβαστεί όλες οι αθλητικές Ομοσπονδίες όλων των ομαδικών αθλημάτων. Με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε στον σημερινό τραγέλαφο -που δεν θα έχει τέλος καθώς γνωρίζετε πολύ καλά και εσείς και τα υπόλοιπα Μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής πως οποιαδήποτε απόφαση ληφθεί θα έχει συνέχεια στις δικαστικές αίθουσες.

Παράλληλα, είναι υποχρεωμένος να επισημάνω ότι την ίδια ώρα που η ΕΠΟ έχει βρεθεί ενώπιον αυτού του πρωτοφανούς αδιεξόδου, η Εκτελεστική Επιτροπή εγκρίνει προκηρύξεις πρωταθλημάτων. Οι οποίες εξακολουθούν να αγνοούν τις διατάξεις του Νόμου σε ό,τι αφορά στο Μητρώο Σωματείων, με αποτέλεσμα να θεωρείται μαθηματικά βέβαιο ότι και του χρόνου θα βρεθούμε στην ίδια ακριβώς κατάσταση.

Επί τόσους μήνες παρακολουθούμε την ΕΠΟ, δηλαδή τους εκπροσώπους του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, να παραμένουν εγκλωβισμένοι σε μικροσυμφέροντα. Και να αδυνατούν να υπερβούν τις δεσμεύσεις τους και να επιλύσουν ένα θέμα που αφορά άμεσα τα ερασιτεχνικά σωματεία. Και την ίδια στιγμή επιλέγουν να συντηρούν τις αιτίες που οδήγησαν στο θεσμικό αδιέξοδο παραγνωρίζοντας τις συνέπειες που μπορεί να υπάρξουν στο μέλλον. Ως Πρόεδρος της Superleague 1 αλλά και Πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός δεν προτίθεμαι να συμπράξω σε αυτή την κωμωδία που παίζεται με απόλυτη ευθύνη της Ομοσπονδίας.

Ο Πρόεδρος της Super League
Ευάγγελος Μαρινάκης»Ολυμπιακος Live Streaming

Καραμπαγκ – Ολυμπιακος Live Streaming: Μεταγραφικά σενάρια και πάλι

Παρότι απέχουμε 2,5 και πλέον μήνες από την έναρξη της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου, ήδη ξεκίνησαν τα σενάρια που εμπλέκουν τον Ολυμπιακό.

Ένα όνομα που φέρεται να συνεχίζει να απασχολεί τους Πειραιώτες είναι του Βραζιλιάνου στόπερ Λουιζάο, ο οποίος μένει ελεύθερος τον Γενάρη από τη Σάο Πάολο και είχε “παίξει” για τους πρωταθλητές Ελλάδας και τον περασμένο Αύγουστο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Γκαμπριέλ Σα, ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται να κάνει πρόταση στον 20χρονο αμυντικό, που θεωρείται από τα μεγάλα ταλέντα της ομάδας του, ωστόσο αρνείται να ανανεώσει το συμβόλαιό του.

Αγγλική σφυρίχτρα στο Αζερμπαϊτζάν

Για έκτη φορά στον δρόμο ελληνικού συλλόγου ο Γκρεγκ Πόουσον. Ο Βρετανός θα σφυρίξει το Καραμπάγκ-Ολυμπιακός για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Εκλεκτός της UEFA ο 43χρονος Άγγλος Γκρεγκ Πόουσον που ανήκει στην πρώτη κατηγορία. Εχει διευθύνει πέντε παιχνίδια ελληνικών συλλόγων στην Ευρώπη, με τον Παναθηναϊκό να είναι ο μοναδικός που είχε κερδίσει, στο 1-2 με την Καμπάλα.

Ο Άγγλος ρέφερι έχει διευθύνει στο παρελθόν επίσης τους αγώνες Μίντιλαντ-ΠΑΟΚ 1-0, Ομόνοια-ΠΑΟΚ 2-1, Άγιαξ-ΠΑΟΚ 3-2 και Ολυμπιακός-Ντιναμό Κιέβου 2-2, ενώ διηύθυνε και τρία παιχνίδια της Εθνικής U21: Αυστρία-Ελλάδα 1-0 (2018), Ελλάδα-Κροατία 1-1 (2017), Ελλάδα-Λευκορωσία 0-1 (φιλικό, 2016).

Βοηθοί του θα είναι οι συμπατριώτες του Λι Μπετς, Ίαν Χάσιν, με 4ο τον Τζον Μπρουκς. Χρέη VAR θα εκτελέσουν οι Ντάρεν Ίνγκλαντ, Πίτερ Μπανκς.

Καραμπαγκ – Ολυμπιακος Live Streaming: Έδωσε το σύνθημα ο Μίτσελ

Ο Μίτσελ έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στους παίκτες του ενόψει του κρίσιμου αγώνα με την Καραμπάγκ στο Μπακού. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο στο Europa League με τρεις ήττες σε ισάριθμα ματς και η εκτός έδρας αναμέτρηση με την Καραμπάγκ θεωρείται «τελικός» για την πιθανότητα να συνεχίσουν οι «ερυθρόλευκοι» στην Ευρώπη, έστω και μέσω του Conference League.

Έτσι, ο Μίτσελ θέλησε να στείλει μήνυμα στους παίκτες του και τόνισε μετά τη νίκη επί του ΟΦΗ: «Ήρθε η ώρα για το μεγάλο αποτέλεσμα. Τώρα θα δείξουμε ποιοι είμαστε».

Καραμπαγκ – Ολυμπιακος Live Streaming | Links:

Μπείτε στο Live του αγώνα

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News