Μπαρτσελονα - Ολυμπιακος Live Streaming: Δείτε ζωντανά σήμερα (7/10)

Μπαρτσελονα - Ολυμπιακος Live Streaming

Μπαρτσελονα – Ολυμπιακος Live Streaming | Barcelona – Olympiacos Live Streaming: Κάθε αρχή και δύσκολη για τον Ολυμπιακό! Οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετωπίζουν την Μπαρτσελόνα (21:30) στο «Palau Blaugrana» στην πρεμιέρα της Euroleague με βασικό στόχο να επιβεβαιώσουν τις υψηλές τους φιλοδοξίες.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας αναγνωρίζει ότι η σεζόν είναι μεγάλη, όμως παράλληλα στέκεται και στο ρητό «η αρχή είναι το ήμισυ του παντός». Οι «ερυθρόλευκοι», μετά την επιτυχημένη περσινή σεζόν, έχουν τοποθετήσει και φέτος ψηλά τον πήχη. Βασικός τους στόχος είναι να παραμείνουν πρωταγωνιστές. Ο Ολυμπιακός στο μεταγραφικό παζάρι δεν έκανε κάποια μεταγραφή… αεροδρομίου, όμως διατήρησε σε υψηλό βαθμό την ποιότητά τους.

Συγκεκριμένα, ήρθαν οι Αϊζάια Κέιναν, Τζόελ Μπολομπόι, Άλεκ Πίτερς και Ταρίκ Μπλακ. Οι προσθήκες αυτές έκλεισαν τις τρύπες που δημιούργησαν οι αποχωρήσεις των Ντόρσεϊ, Χασάν Μάρτιν, Ζαν Σαρλ και Γιώργου Πρίντεζη. Παράλληλα, νέος αρχηγός του συλλόγου αναδείχθηκε ο Κώστας Παπανικολάου, διαδεχόμενος τον Πρίντεζη. Euroleague Ελλάδα Live Streaming

Χαμηλά η μπάλα από Μπαρτζώκα, πιεσμένη η Μπάρτσα

Οι Πειραιώτες ξεκίνησαν τη σεζόν με τίτλο, αφού κατέκτησαν το Σούπερ Καπ, επικρατώντας στον τελικό του ανανεωμένου Παναθηναϊκού (67-52). Ο Μπαρτζώκας παραμονή του ματς κράτησε χαμηλούς τόνους.

Μεταξύ άλλων τόνισε: «Είμαστε αισιόδοξοι ότι και φέτος θα είμαστε αρκετά ανταγωνιστικοί. Όμως αυτό πρέπει να το δείξουμε στο γήπεδο. Αν θέλουμε να κάνουμε μια συνολική αποτίμηση, νομίζω πως θα είμαστε μια ομάδα που θα παλεύει κάθε παιχνίδι. Και θα κάνει το καλύτερο που μπορεί. Στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο έχουμε δουλέψει όλοι ως σύλλογος ώστε να είμαστε καλύτεροι από πέρυσι. Στην Ελλάδα χωρίς αμφιβολία θα προσπαθήσουμε να πάρουμε το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Αλλά στην Euroleague πάμε παιχνίδι-παιχνίδι».

Η Μπαρτσελόνα στοχεύει στην κατάκτηση του τροπαίου και στο ρόστερ έγιναν αλλαγές που προκάλεσαν αίσθηση. Η πίεση προς τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους έχει αυξηθεί κατακόρυφα μετά την αποτυχημένη παρουσία στο περυσινό Final 4. Αλλά και από το εντελώς στραβό ξεκίνημα στη νέα, όπου μετράει ήδη δύο ήττες (Σούπερ Καπ, πρεμιέρα ACB).

Η επιστροφή του Τόμας Σατοράνσκι από τον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ προκάλεσε αίσθηση και παράλληλα οδήγησε στην πόρτα της εξόδου τον Νικ Καλάθη. Oι προσθήκες των Βέσελι, Κάλινιτς και Οσκαρ Να Σίλβα αναμένεται να καλύψουν τα κενά των Ντέιβις, Σμιτς, Χέις και Έξουμ. Οι Καταλανοί κόντρα στον Ολυμπιακό θα αγωνιστούν χωρίς τους τραυματίες Νίκολα Μίροτιτς και Κάιλ Κούριτς.

Πέρυσι οι Πειραιώτες ηττήθηκαν στο «Palau Blaugrana» στην κανονική διάρκεια στην παράταση (79-78) και στον μικρό τελικό της Euroleague (84-74). Ενώ τη σεζόν 20/21 πήραν το ροζ φύλλο αγώνα (88-96) μέσα στη Βαρκελώνη.

Μπαρτσελονα – Ολυμπιακος Live Streaming: Μπρατζώκας για όλους και όλα

Αναλυτικά όσα είπε στην media day των Πειραιωτών, ο προπονητής τους Γιώργος Μπαρτζώκας.

Για την ετοιμότητα της ομάδας του: «Θα ήταν αδύνατον να είμαστε καλύτερα, ξέρετε πως 10 μέρες ουσιαστικά κάνουμε όλοι μαζί προπόνηση. Αλλά με βάση τα δεδομένα, δεν έχουμε χάσει παιχνίδι μέχρι τώρα, δείχνουμε πως είμαστε σε ένα καλό επίπεδο. Και μας μένουν δύο προπονήσεις ακόμα ώστε να μπούμε όσο το δυνατόν καλύτερα στη σεζόν. Νομίζω όλες οι ομάδες θα έχουν προβλήματα ομοιογένειας στην αρχή».

Αν είναι καλύτερο να αντιμετωπίζεις στο ξεκίνημα ομάδας όπως η Μπαρτσελόνα ή όχι: «Δεν νομίζω να υπάρχει απάντηση σε αυτό. Αν κερδίσουμε θα πούμε ήταν καλύτερα, αν χάσουμε πως ήταν χειρότερα. Δεν μπορείς να το πεις αυτό. Το πρόγραμμα πρέπει να το παίρνεις όπως είναι και να ετοιμάζεσαι για ένα παιχνίδι μόνο. Ούτε θεωρώ πως είμαστε ανταγωνιστές με την Μπαρτσελόνα. Είμαστε ανταγωνιστές με όλες τις ομάδες της Euroleague για κάθε παιχνίδι που παίζουμε.

Είναι πρόωρο και παρακινδυνευμένο να θεωρήσεις πως εμείς είμαστε στο επίπεδο της Μπαρτσελόνα που έχει τέσσερις φορές το μπάτζετ μας. Μέσα στο γήπεδο θα το δείξουμε αν είμαστε στο ίδιο επίπεδο, σε χειρότερο ή σε καλύτερο. Νομίζω πως έτσι όπως έχω δει την ομάδα, όπως δουλεύει στην προπόνηση και στα μέχρι τώρα φιλικά παιχνίδια είμαστε αισιόδοξοι πως θα είμαστε αρκετά ανταγωνιστικοί».Ολυμπιακος Live Streaming

«Πολύ δύσκολη η φετινή Ευρωλίγκα»

Τους στόχους του Ολυμπιακού και την αλλαγή στις… προβλέψεις όλων σε σύγκριση με πέρυσι: «Αυτός είναι και ο κίνδυνος. Όλοι περιμένουν να κερδίσουμε ενώ δεν είναι έτσι τα πράγματα. Απαιτεί πολλά πράγματα για να το κερδίσεις και από τις δύο ομάδες. Θέλει συγκέντρωση, θέλει ετοιμότητα πνευματική, σωματική, τακτική και συχνά οι συγκυρίες μέσα σε ένα ματς παίζουν ρόλο, η μέρα των παικτών. Αν θέλουμε να κάνουμε μια συνολική αποτίμηση νομίζω πως θα είμαστε μια ομάδα που θα παλεύει κάθε παιχνίδι, θα κάνει το καλύτερο που μπορεί».

Για τη φετινή Euroleague: «Η αίσθηση μου είναι πως η τεχνογνωσία που έχουν όλοι οι σύλλογοι στην Euroleague, καθώς δεν υπάρχουν προτοεμφανιζόμενοι. Μόνο η Βίρτους Μπολόνια και η Παρτιζαν. Όλοι έχουν επίπεδο οργάνωσης σε όλες τις παραμέτρους για να κάνεις καλή ομάδα, καλό σκάουτινγκ, μεγάλα μπάτζετ, καλούς προπονητές, καλούς παίκτες. Ίσως καλύτερο και δυσκολότερο και από πέρυσι το τουρνουά.

Πρέπει να το δούμε και στα παιχνίδια. Συχνά ομάδες που δεν περιμένεις είναι καλύτερες από πέρυσι και άλλες είναι χειρότερες που μπορούν να έχουν όλα τα εχέγγυα για να πάνε καλά. Ελπίζουμε εμείς να είμαστε μια από τις θετικές εκπλήξεις και όχι από τις αρνητικές».

Αν μπαίνει πιο ψηλά ο πήχης μετά την περσινή σεζόν: «Αναμφίβολα και για αυτό και εγώ θα προσπαθήσω να μειώσω λίγο τις προσδοκίες. Όχι σαν πολιτική ή σαν τακτική. Δεν μπορείς να πεις ότι επειδή πέρυσι πήγαμε στο Final Four φέτος ξεκινάμε και θα πρέπει να είμαστε πάλι. Το σύνολο των ομάδων να μπουν στην οκτάδα. Εν δυνάμει θεωρώ πως 16 από τις 18 ομάδες μπορούν άνετα να μπουν στην οκτάδα. Και καταλαβαίνει κανείς τη δυσκολία του εγχειρήματος. Προτείνω σε όλους να κοιτάμε μόνο το παιχνίδι που έρχεται μπροστά μας και όταν περάσουν τα 3/4 της Euroleague θα έχουμε μια καλύτερη εικόνα. 

Μπαρτσελονα – Ολυμπιακος Live Streaming: Ιδανικό μέρος ο Ολυμπιακός

Ο Ταρίκ Μπλακ μίλησε στην media day του Ολυμπιακού για τους λόγους που τον έφεραν στο λιμάνι και τις βλέψεις της ομάδας.

Πλησιάζει η αναμέτρηση με την Μπαρτσελόνα, τι βλέπεις στον ορίζοντα: «Θα βγούμε στο παρκέ για να κερδίσουμε, δεν θέλω να προβλέψω το αποτέλεσμα, μολονότι το θετικό αποτέλεσμα βρίσκεται στο μυαλό μου. Θα προσπαθήσουμε να παίξουμε όσον τον δυνατόν καλύτερα, έξυπνα και αυτά τα συστατικά θα μας δώσουν τις περισσότερες πιθανότητες απέναντι στον καθένα».

Τι σε οδήγησε να έρθεις στον Ολυμπιακό: «Αν μη τι άλλο, η εξαιρετική περσινή σεζόν. Αδιανόητος οργανισμός ως σύνολο. Είμαι ένας πατέρας με δύο παιδιά και μία γυναίκα: δίχως αμφιβολία ένα μοναδικό μέρος για μένα τη δεδομένη στιγμή».

Σε ποια κομμάτια του παρκέ περιμένεις να αποδόσεις τα περισσότερα και τι έχει ζητήσει ο κόουτς Μπαρτζώκας από σένα: «Προσωπικά, πρώτο μέλημα είναι η άμυνα. Ακόμα και αν σκοράρω αρκετά μερικές φορές, είμαι γνωστός για την έμφαση που δίνω στο κομμάτι της άμυνας».

Μπαρτσελονα – Ολυμπιακος Live Streaming | Links:

Μπείτε στο Live του αγώνα

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News