Παναθηναϊκος - Μακαμπι Live streaming: Δείτε ζωντανά σήμερα (23/04)

Παναθηναικος - Μακαμπι Τελ Αβιβ Live Streaming

Το πρώτο βήμα για την πρόκρισή του στο Final-4 θέλει να κάνει ο Παναθηναϊκός.

Παναθηναϊκος – Μακαμπι Live streaming | Panathinaikos Live Streaming:

Ώρα Playoffs για τον Παναθηναϊκό που υποδέχεται τη Μακάμπι στο ΟΑΚΑ (20:30) στο Game 1 της σειράς με φόντο το Final-4 του Βερολίνου!

Η κανονική περίοδος ήταν το… πρόγευμα της Euroleague και τώρα περνάμε στο κυρίως πιάτο με τα Playoffs όπου κρίνονται τα πάντα και δεν υπάρχει περιθώριο για λάθη.

Ο Παναθηναϊκός που ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικός και ανθεκτικός στον «μαραθώνιο» των 34 αγωνιστικών τερμάτισε στη δεύτερη προνομιούχο θέση που του δίνει πλεονέκτημα έδρας στα Playoffs, ωστόσο αυτό το πλεονέκτημα και το μεγάλο όπλο του ΟΑΚΑ των 9 σερί νικών καλείται να διαφυλάξει στη σειρά με τη Μακάμπι ώστε να κάνει το μεγάλο βήμα για το Final-4!

Επιστροφή στα Playoffs σε ρόλο φαβορί

Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν επιστρέφει σε σειρά Playoffs για πρώτη φορά μετά το 2019. Έχει πλεονέκτημα έδρας για πρώτη φορά μετά το 2018. Θέλει την πρώτη πρόκριση σε Final-4 μετά το 2012, για τη διεκδίκηση του πρώτου τροπαίου μετά το 2011!

Για να φτάσει όμως στο Βερολίνο χρειάζεται τρεις νίκες απέναντι στην «ομάδα του λαού». Σε μια σειρά όπου τίθεται αντιμέτωπο ένα από τα πλέον παραδοσιακά ζευγάρια στην ιστορία της Euroleague.

Μάλιστα η Μακάμπι ήταν ο «πράσινος» αντίπαλος και το 2012 στην τελευταία επικράτηση του «τριφυλλιού» σε σειρά Playoffs με 3-2 νίκες.

Η ομάδα του Όντεντ Κάτας έχει επίσης σπουδαία πορεία στην κανονική περίοδο. Με ρεκόρ 20-14 παρότι δεν μπόρεσε να χρησιμοποιήσει την έδρα της στο Τελ Αβίβ, αλλά το Βελιγράδι λόγω του πολέμου στη Γάζα.

Αυτή η πορεία την έφερε στην 7η θέση και απέναντι στον Παναθηναϊκό χάρη στη νίκη επί της Μπασκόνια στα νεοσύστατα Play-In ενώ νίκησε δις την ομάδα του Αταμάν στην κανονική περίοδο (81-86 στο ΟΑΚΑ, 90-75 στο Βελιγράδι), αποτελέσματα που δείχνουν πόσο επικίνδυνη είναι σε μια σειρά που αναμένεται με κομμένη την ανάσα.

Παναθηναϊκος – Μακαμπι Live streaming: Γκριγκόνις: «Συγκέντρωση και αποφασιστικότητα δίνουν την νίκη»

Ο Μάριους Γκριγκόνις εξήγησε ποιος είναι ο τρόπος για να κάνει ο Παναθηναϊκός αύριο το 1-0 κόντρα στη Μακάμπι.

Ο Παναθηναϊκός είναι πανέτοιμος για την αναμέτρηση με τη Μακάμπι και ο Μάριους Γκριγκόνις στάθηκε στα σημαντικότερα στοιχεία που θα δώσουν την νίκη στην ομάδα του.

«Πρέπει να βλέπουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Να είμαστε συγκεντρωμένοι. Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Δεν πρέπει να χάσουμε τη συγκέντρωση μας. Nα κάνουμε τη δουλειά μας” είπε ο Λιθουανός παίκτης και πρόσθεσε: “Στο μπάσκετ το θέμα είναι να βάλεις περισσότερους πόντους από τον αντίπαλο σου. Αν παίξει και καλή άμυνα ακόμα καλύτερα. Υπάρχουν πολλά στοιχεία που θα κάνουν τη διαφορά. Πρέπεινα το θέλουμε περισσότερο και να βγάλουμε περισσότερη ενέργεια”.

Όσο για το ότι ο Παναθηναϊκός έχει ήδη γνωρίσει δύο ήττες από την Μακάμπι τόνισε πως:  “Δε μας ενδιαφέρει το 0-2. Είναι ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι. Ξέρουμε τι είμαστε ικανοί να κάνουμε και να το αποδείξουμε στο γήπεδο”.

Τέλος σχολίασε και το ποιος είναι καλύτερος για την Μακάμπι. Ο Μπράουν ή ο Μπάλντγουιν. “Εξαρτάται από την ημέρα. Και οι δύο είναι πολύ καλοί παίκτες, σκοράρουν, δημιουργούν και μπορούν να σκοράρουν με πολλούς τρόπους”.

Κάτας: «Φαβορί ο Παναθηναϊκός στη σειρά, ελπίζω να μάθαμε κάτι από τη Μονακό»

Ο Όντεντ Κάτας στις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι της Μακάμπι Τελ Αβίβ κόντρα στη Χάποελ Μπερ Σεβά αναφέρθηκε στη σειρά με τον Παναθηναϊκό για τα πλέι οφ της Euroleague.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Υπάρχουν δύο διαφορετικά στυλ παιχνιδιού μεταξύ των δύο ομάδων. Εκείνοι παίζουν σε πιο αργό τέμπο, ενώ εμείς παίζουμε πιο γρήγορα και με συνεχής ροή στο παιχνίδι. Αμυντικά υπάρχουν μικρές διαφορές ωστόσο έχουν ένα πλεονέκτημα και έχει να κάνει με την εμπειρία ορισμένων παικτών του Παναθηναϊκού.

Μπορώ να παραλληλίσω τη σειρά με αυτήν που παίξαμε πέρυσι κόντρα στη Μονακό. Ελπίζω με την εμπειρία που αποκομίσαμε να έχουμε μάθει και να να γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε φέτος. Είναι το φαβορί ο Παναθηναϊκός παίζοντας τα παιχνίδια στην έδρα τους. Εμείς δεν θα έχουμε το 3ο και το 4ο ματς στο Γιαντ Ελιάου και στην ατμόσφαιρα που είχαμε συνηθίσει οπότε θα είναι ντεζαβαντάζ».

Παναθηναϊκος – Μακαμπι Live streaming | Links: 

Δες ζωντανά τον αγώνα με ένα κλικ!

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News