Παναθηναϊκος – Μονακο Live Streaming: Δείτε ζωντανά σήμερα (11/01)

Παναθηναϊκος – Μονακο Live Streaming

Ακόμη μία νίκη θέλει ο Παναθηναϊκός, ο οποίος υποδέχεται τη Μονακό.

Παναθηναϊκος – Μονακο Live Streaming | Panathinaikos Live Streaming:

Μεγάλο ντέρμπι στο ΟΑΚΑ. Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τη Μονακό (21:15) για την 21η αγωνιστική της Regular Season της Euroleague.

Λίγες ώρες μετά τη σημαντική νίκη επί της Εφές (83-76), o Παναθηναϊκός ετοιμάζεται να κλείσει τη «διαβολοβδομάδα» με ένα μεγάλο ντέρμπι κόντρα στη Μονακό (21:15).

Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Το τελευταίο διάστημα μοιάζει ανίκητη. Είναι χαρακτηριστικό πως το «τριφύλλι» μετρά έξι νίκες στα τελευταία εφτά παιχνίδια του στην Euroleague. Έτσι, βρέθηκε στην πρώτη τετράδα του βαθμολογικού πίνακα της Regular Season με ρεκόρ 12-8.

Να κλείσει με νέο 2/2

Ο Παναθηναϊκός θέλει να κάνει ξανά το απόλυτο σε «διαβολοβδομάδα». Επιθυμεί να κερδίσει ξανά τη Μονακό (21:15), όπως ακριβώς έκανε και στο Πριγκιπάτο (91-90) πριν λίγες μέρες. Ο Εργκίν Αταμάν καταστρώνει ξανά τα πλάνα του με προβλήματα. Οι Λούκα Βιλντόσα και Ιωάννης Παπαπέτρου παραμένουν εκτός δράσης. Εξαιρετικά αμφίβολος ο Λευτέρης Μαντζούκας, που έλειψε από τα προηγούμενα παιχνίδια λόγω ίωσης.

Επίσης, είναι δεδομένο πως τα φώτα θα πέσουν ξανά στον Μάριους Γκριγκόνις. Ο Λιθουανός «σκότωσε» την Εφές με 7/9 τρίποντα και 24 πόντους, ενώ νωρίτερα, ευστόχησε στο buzzer-beater τρίποντο που έφερε το διπλό του Παναθηναϊκού στο Μόντε Κάρλο.

Στην άλλη μεριά, η Μονακό πήρε μεγάλη ανάσα μετά το 93-83 επί της Μπασκόνια, ανεβαίνοντας στο 11-9. Ο Μάικ Τζέιμς ήταν ξανά εντυπωσιακός με 26 πόντους (4/7 τρίποντα), 7 ασίστ. Έτσι, κάλυψε ιδανικά το κενό του Έλι Οκόμπο, που έχει τεθεί εκτός ομάδας για πειθαρχικό ζήτημα. Ο Γιακούμπα Ουαταρά ήρθε από τον πάγκο για να δώσει 12 πόντους με 4/8 τρίποντα. Ο Σάσα Ομπράντοβιτς περιμένει περισσότερα από τους Κέμπα Γουόκερ και Τζόρνταν Λόιντ, που μέτρησαν συνολικά εφτά πόντους κόντρα στη Μπασκόνια.

Σε ό,τι αφορά τα προηγούμενα ματς των δύο ομάδων, η Μονακό έχει το πάνω χέρι με τέσσερις νίκες σε πέντε ματς. Ουσιαστικά, οι Μονεγάσκοι έχασαν μόνο στο πρόσφατο παιχνίδι τους από τον Παναθηναϊκό, με το «τριφύλλι» να ψάχνει την πρώτη εντός έδρας νίκη κόντρα στην παρέα του Μάικ Τζέιμς.

Παναθηναϊκος – Μονακο Live Streaming: «Εξαιρετικοί στην επίθεση στο πρώτο ημίχρονο, παίξαμε καλή άμυνα στην περιφέρεια της Εφές»

Ο Εργκίν Αταμάν στις δηλώσεις του κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού κόντρα στην Εφές στάθηκε στο πολύ καλό ξεκίνημα του «τριφυλλιού» και στην άμυνα στην περιφέρεια της τουρκικής ομάδας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Ξεκινήσαμε το παιχνίδι εξαιρετικά, σταματώντας τους παίκτες της Εφές από την περίμετρο. Έχουν ίσως την καλύτερη περιφέρεια στην Ευρώπη με τους Λάρκιν, Μπομπουά, Τόμπσον και Μπράιαντ, αλλά κυρίως με τον Λάρκιν, στον οποίο παίξαμε πολύ καλή άμυνα με τον Γκραντ σε man to man άμυνα και προσπαθούσαμε να τον χτυπήσουμε.

Ήμασταν εξαιρετικοί και στην επίθεση, κυκλοφορήσαμε καλά την μπάλα, βρήκαμε τα ελεύθερα σουτ με τον Γκριγκόνις, που ήταν σε εξαιρετικές θέσεις, όπως το είχαμε ετοιμάσει.

Και στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε καλή άμυνα στην περιφέρεια και ρισκάραμε τα σουτ των Πλάις και Ουίλις, που πέτυχαν κάποια τρίποντα που μας έκαναν ζημιά. Πέτυχαν πάνω από τους 6-7 πόντους που είναι οι μέσοι όροι τους. Στην επίθεση κάναμε λάθη, σταματήσαμε να κυκλοφορούμε καλά την μπάλα. Η Εφές είναι καλή ομάδα, έκανε κάποιες συνεχόμενες ήττες, αλλά είναι καλή ομάδα».

Παναθηναϊκος – Μονακο Live Streaming: Εφές: Έσπασε τα ρεκόρ του σε τρίποντα και βαθμούς αξιολόγησης ο Γκριγκόνις

Ο Μάριους Γκριγκόνις ήταν ασταμάτητος στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού κόντρα στην Εφές καταρρίπτοντας τα προσωπικά του ρεκόρ σε τρίποντα και βαθμούς αξιολόγησης.

Ο Λιθουανός άσος ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 24 πόντους, μετρώντας 7/9 τρίποντα και 28 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

Προηγούμενα ρεκόρ ήταν τα 6 σουτ από την περιφέρεια κόντρα στον Παναθηναϊκό, όταν αγωνιζόταν στη Ζαλγκίρις (11/12/2020) και οι 27 βαθμοί την ίδια χρονιά κόντρα στη Βιλερμπάν.

Ο Γκριγκόνις για μόλις έναν πόντο δεν ισοφάρισε το ρεκόρ του στους πόντους, που είναι 25 από το ματς απέναντι στη Βιλερμπάν με τη φανέλα της Ζαλγκίρις.

Ακόμα ο Λιθουανός άσος κόντρα στην Εφές μέτρησε 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ κι 1 κλέψιμο.

Λεσόρ: «Νιώθω απόλυτη εμπιστοσύνη από τους συμπαίκτες μου και τα δίνω όλα»

Ο Ματίας Λεσόρ άφησε το δικό του στίγμα στη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Εφές.

Ο Γάλλος σέντερ μίλησε αμέσως μετά το τέλος του αγώνα αναφέροντας:

«Μετά τον τραυματισμό μου δεν είμαι ακόμα έτοιμος στο 100%, δίνω μάχες μέσα στη ρακέτα και τα δίνω όλα ώστε να βοηθήσω την ομάδα μου να κερδίσει. Μέσα στις μάχες που δίνω κερδίζω αρκετά φάουλ.

Νιώθω απόλυτη εμπιστοσύνη από τους συμπαίκτες μου και αυτό με βοηθάει να παίζω καλά. Υπάρχουν ελεύθερα σουτ τα οποία πρέπει να παίρνουμε και κάποιες φορές αυτά έρχονται σε μένα».Παθηναικος Live Streaming

Παναθηναϊκος – Μονακο Live Streaming: «Σήμερα ήμουν ο… little X-Factor του αγώνα»

Ο Κώστας Αντετοκούνμπο στις δηλώσεις του μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού κόντρα στην Εφές είχε όρεξη για πλάκα και αναφέρθηκε στον κόσμο και στο επόμενο ματς με τη Μονακό.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στη ΝOVA:

«Εγώ απόψε ήμουν ο little X-Factor του αγώνα. Ο Μάριους Γκριγκόνις ήταν καταπληκτικός! Δική μου δουλειά είναι να μπαίνω στο παρκέ, να φέρνω έξτρα ενέργεια στην άμυνα και έτυχε να κάνω εγώ αυτή την τάπα. Δεν είχα καταλάβει, δεν το περίμενα ότι το χέρι μου στο μπλοκ έφτασε τα 3,5 μέτρα. Είναι αλήθεια πως σε πολλά ματς αρχίζουμε αργά στο τρίτο δεκάλεπτο και αυτό συνέβη πάλι, όμως με την άμυνά μας τούς κρατήσαμε χαμηλά και αυτό μας βοήθησε στην τέταρτη περίοδο. Είναι τιμή μου που ήμουν σε αυτό το ρεκόρ μαζί του και ελπίζω να πετύχει και άλλο στο μέλλον».

Για το πρώτο SMS που δέχθηκε: «Ήταν από έναν φίλο μου, τι τάπα ήταν αυτή; Ο Γιάννης δεν μου έστειλε ακόμη. Θα έχει προπόνηση. Θα μου στείλει όμως σίγουρα αργότερα».

Για το ματς με τη Μονακό: « Το ματς με τη Μονακό που ακολουθεί είναι must win. Εδώ στο ΟΑΚΑ η ατμόσφαιρα είναι απίστευτη! Είμαι πολύ χαρούμενους που υπάρχει αυτή η στήριξη και η δύναμη που μας δίνει ο κόσμος μας».

Παναθηναϊκος – Μονακο Live Streaming | Links: 

Μπείτε στο Live του αγώνα

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News