Παναθηναϊκος – Βιρτους Μπολονια Live streaming: Δείτε ζωντανά σήμερα (17/11)

Παναθηναικος - Βιρτους Μπολονια Live Streaming

Να κλείσει τη διαβολοβδομάδα κάνοντας το απόλυτο θέλει ο Παναθηναϊκός.

Παναθηναϊκος – Βιρτους Μπολονια Live streaming | Panathinaikos Live Streaming:

Ο Παναθηναϊκός στοχεύει στο 2/2 στη διαβολοβδομάδα. Περιμένει την Βίρτους Μπολόνια στο ΟΑΚΑ (21:15) για την 9η στροφή της Euroleague.

Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν προσπαθεί να χτίσει νικηφόρο σερί. Μετά το δραματικό 73-71 επί της Ζαλγκίρις που σήμανε τη δεύτερη συνεχόμενη επιτυχία της, ανέβηκε στο 4-4, στοχεύοντας πλέον στο 3/3. Panathinaikos Live Streaming.

Κόντρα στα προβλήματα

Οι «πράσινοι» παρά τις πολλές χαμένες βολές (18/31), τα πολλά λάθη (16) και τις χαμένες μάχες στα ριμπάουντ (25-34) κατάφεραν να φτάσουν στη νίκη. Αυτή τη φορά σε ματς που κρίθηκε στις λεπτομέρειες, με το τρίπτυχο Μήτογλου, Σλούκα και Γκραντ να κάνει τη διαφορά.

Στο δεύτερο συνεχόμενο ματς στο ΟΑΚΑ οι «πράσινοι» θέλουν να συνεχίσουν στο δρόμο των νικών. Έτσι, θα έχουν για πρώτη φορά φέτος θετικό ρεκόρ και να ανέβουν στην κατάταξη.

Ο Αταμάν μετά τη νίκη επί της Ζαλγκίρις αποθέωσε τους κορυφαίους της ομάδας του και επισήμανε τα λάθη της ομάδας του που δεν θέλει να δει και με την Βίρτους.

«Ο Μήτογλου έκανε τέλειο παιχνίδι επιθετικά αλλά στην άμυνα κουράστηκε. Επιθετικά με τον Σλούκα και τον Γκραντ βρήκαμε σκορ σε σημαντικές στιγμές του αγώνα. Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι και δεν τα πήγαμε καλά στα ριμπάουντ.

Έχουμε χάσει δύο εντός έδρας ματς στην παράταση. Τώρα δεν παίξαμε καλό μπάσκετ και δεν είμαι ικανοποιημένος, ειδικά από την επίθεσή μας. Όμως βρήκαμε τρόπους με τον χαρακτήρα μας, την επιθετικότητα και την άμυνα να φτάσουμε στη νίκη που θα είναι σημαντική για τη συνέχεια».

Στην αντίπερα όχθη η Βίρτους πραγματοποιεί εξαιρετική πορεία. Με 6-2 ως τώρα και δύο νίκες σε τρεις εκτός έδρας αγώνες. Έχει ηττηθεί μόνο από τη Ρεάλ στη Μαδρίτη και την Ζαλγκίρις στην Μπολόνια.

Η ομάδα του Λούκα Μπάνκι έρχεται στο ΟΑΚΑ με τον αέρα από τον θρίαμβο στον ιταλικό «εμφύλιο» με την Αρμάνι Μιλάνο (86-79).

Πέρυσι οι δύο ομάδες συναντήθηκαν για πρώτη φορά στη διοργάνωση μετά τον θριαμβευτικό για τον Παναθηναϊκό τελικό του 2002, με μία νίκη για κάθε ομάδα, με τους «πράσινους» να επικρατούν στην παράταση (88-85).

Παναθηναϊκος – Βιρτους Μπολονια Live streaming: Το Σλούκας-Βεζένκοφ πάει να γίνει Σλούκας-Μήτογλου

Ο Ντίνος Μήτογλου διανύει την καλύτερη περίοδο της καριέρας του, είναι σε… άγρια κατάσταση και αποτελεί το κορυφαίο «4άρι» στην Ευρώπη σε μία συνθήκη που μαζί με τον Κώστα Σλούκα κάτι θυμίζει.

Ο Παναθηναϊκός δεν ήταν καλός κόντρα στη Ζαλγκίρις. Για την ακρίβεια ήταν μέτριος, με επιθετικά ξεσπάσματα και καλή άμυνα στα κομβικά σημεία. Τι έκανε τη διαφορά; Το δίδυμο Σλούκας-Μήτογλου, που έδωσε τη νίκη στο «τριφύλλι» σε ένα ματς που ήταν το πρώτο από τα 3 σερί «must win».

Όταν μπαίνει το πρέπει μπροστά, το μόνο που μετράει είναι η επίτευξη του στόχου. Οι «πράσινοι» έφυγαν από το παρκέ απόλυτα επιτυχημένοι, με τη νίκη που τους έφερε στο 4-4 και πλέον την Παρασκευή (17/11) οδεύουν για την επισφράγιση της κανονικότητας. Για το θετικό πρόσημο σε ρεκόρ στην Euroleague μετά από 3 και χρόνια.

Ποιοι ήταν οι πρωταγωνιστές; Σλούκας και Μήτογλου. Το ελληνικό δίδυμο πάει να γίνει από τα καλύτερα στην Euroleague και θυμίζει ήδη το αντίστοιχο που είχε ο Ολυμπιακός τα προηγούμενα χρόνια με Σλούκα και Βεζένκοφ.

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού έδειξε κόντρα στη Ζαλγκίρις γιατί η μετακίνησή του είναι η κορυφαία την τελευταία 10ετία. Δεν ξεκίνησε καλά το ματς, αλλά όταν η μπάλα «έκαιγε» ήταν εκεί για να δώσει λύσεις και βοήθειες και να πάρει πάνω του το «τριφύλλι» σε σημεία που οι «πράσινοι» έδειχναν να κολλάνε επιθετικά.

Ηγέτης ο Σλούκας

Ο Σλούκας με την μπάλα να ζυγίζει τόνους, όχι απλά δεν φοβήθηκε, αλλά το έκανε να φαίνεται και εύκολο, με τα λόγια του στο τάιμ άουτ στα 13″ να δείχνουν πώς ο Έλληνας άσος δεν είναι μόνο αρχηγός, αλλά και ηγέτης.

Ο κορυφαίος πλέι μέικερ ζήτησε την μπάλα να παίξει ένας εναντίον ενός στα 13″ που απέμεναν για τη λήξη, με το φάουλ που κέρδισε με την εμπειρία και την οξυδέρκειά του να δίνει τη νίκη στον Παναθηναϊκό.

Για να φτάσει εκεί όμως το «τριφύλλι» χρειάστηκε το καλύτερο «4άρι» της Ευρώπης στην παρούσα φάση. Ο Μήτογλου είναι σε… άγρια κατάσταση, απολαμβάνει το μπάσκετ, διψάει για δράση. Συνεπώς, ο Εργκίν Αταμάν τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση. Αν μπορούσε θα κρατούσε τον Ντίνο στο παρκέ για 40:00 λεπτά. Αφού και μόνο η παρουσία του δίνει boost στους «πράσινους».

Τι κάνει ο Παναθηναϊκός λοιπόν; Έχει αποκτήσει το μεγάλο όπλο του Ολυμπιακού. Πήρε τον Σλούκα από τους Πειραιώτες και έντυσε εκ νέου στα πράσινα τον Μήτογλου, που τον ήθελε και ο Μπαρτζώκας, έχοντας πλέον αυτό που λείπει από τους «ερυθρόλευκους».

Ο Ολυμπιακός έχασε το καλοκαίρι τους Σλούκα και Βεζένκοφ. Δεν τους αναπλήρωσε ποτέ, ακόμα κι αν στον Πειραιά προσπαθούν να κάνουν και πάλι το μαύρο-άσπρο με δηλώσεις περί ατυχίας, τραυματισμών και κόπωσης.

Αυτό που έχασε ο Ολυμπιακός, το βρήκε ο Παναθηναϊκός, Με τους Σλούκα-Μήτογλου μπορεί να κερδίσει ακόμα και σε μέρα που είναι μέτριος. Ό,τι ακριβώς έκαναν οι «ερυθρόλευκοι» τα προηγούμενα χρόνια. Κι ακόμα το «τριφύλλι» δεν έχει δέσει. Ακόμα αναζητά να βρει στο απόλυτο τη χημεία του και να βάλει και τον Κέντρικ Ναν στην ομάδα.

Το πρώτο θεμέλιο όμως έχει ήδη χτιστεί. Το Σλούκας-Μήτογλου έχει αρχίσει ήδη να αποδίδει. Και ακόμα είναι στην αρχή…

Παναθηναϊκος – Βιρτους Μπολονια Live streaming: «Ο Μήτογλου παίζει φανταστικά, πολύ μεγάλη η βοήθειά του»

Για την συνεργασία του με τον Ντίνο Μήτογλου μίλησε ο Ματίας Λεσόρ, αποθεώνοντας τον Έλληνα φόργουορντ του Παναθηναϊκού.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στη κάμερα της Nova:

«Είμαι πολύ χαρούμενος για τη συνεργασία με τον Ντίνο Μήτογλου, παίζει φανταστικά. Πολλές φορές καλύπτει και εμένα και σήμερα το έκανε γιατί δεν ήμουν στο επίπεδο που θέλω να είμαι.

Πέρα από την στατιστική του που είναι ήδη πάρα πολύ μεγάλη, είναι αυτός που κάνει και πράγματα που δεν πολυφαίνονται στην στατιστική. Είναι πάρα πολύ μεγάλη η βοήθειά του.

Δεν θα έλεγα ότι κυριάρχησαν οι αντίπαλοι ψηλοί στη πρώτη περίοδο. Καταφέραμε να αντιδράσουμε και να μπούμε και εμείς στις μάχες και έπαιξε έναν ρόλο αυτό.

Είναι ένα μάθημα για όλους το να μάθεις να κλείνεις τα παιχνίδια. Σήμερα κλείσαμε σωστά το παιχνίδι, είναι μια διαδικασία για εμάς να προσπαθούμε να κλείσουμε σωστά τα παιχνίδια».Παθηναικος Live Streaming

Παναθηναϊκος – Βιρτους Μπολονια Live streaming| Links: 

Μπείτε στο Live του αγώνα

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News