Ολυμπιακος - Παναθηναϊκος Live Streaming: Δείτε ζωντανά σήμερα (31/3)

Ολυμπιακος - Παναθηναικος Live Streaming | Ζωντανά σήμερα 17/3

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός τίθενται αντιμέτωποι για άλλη μία φορά φέτος!

Ολυμπιακος – Παναθηναϊκος Live Streaming | Olympiacos – Panathinaikos Live Streaming: Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός τίθενται αντιμέτωποι για άλλη μία φορά φέτος, στο ΣΕΦ (21:30) για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ένα «αιώνιο» ντέρμπι είναι πάντα ντέρμπι. Η «διαβολοβδομάδα» της Euroleague ολοκληρώνεται με τη μεγάλη αναμέτρηση στο ΣΕΦ. Mπορεί να μην έχει ουσιαστικό βαθμολογικό ενδιαφέρον, αλλά πάντα εξιτάρει και η νίκη είναι θέμα γοήτρου.

Ο Ολυμπιακός (22-9) με τη νίκη επί της Βιλερμπάν (81-55) σφράγισε και μαθηματικά το πλεονέκτημα έδρας στα Playoffs. Eξασφαλίζοντας πως ο δρόμος για το Final-4 του Κάουνας θα περάσει από το ΣΕΦ.

Πλέον το ζητούμενο είναι η κατάταξη, με την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα να είναι επικεφαλής και να ορίζει η ίδια την τύχη της. Με το απόλυτο στα τρία παιχνίδια που απομένουν θα τερματίσει πρώτη, αναμένοντας τον 8ο της βαθμολογίας στη σειρά που θα κρίνει το Final-4.

Από την πλευρά του ο Παναθηναϊκός (11-20) έχοντας ως κίνητρο το γόητρο, προέρχεται από τη νίκη επί της Μπάγερν στο ΟΑΚΑ (86-76). Αναθάρρησε ψυχολογικά, θέλοντας να κλείσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ευρωπαϊκή σεζόν.Olympiacos – Panathinaikos Live Streaming

Να σταματήσει το σερί ο Παναθηναϊκός

Σε αυτό το πλαίσιο η αναμέτρηση στο ΣΕΦ είναι πρόκληση για τους «πράσινους». Θέλουν να σταματήσουν το κυριαρχικό σερί 12 νικών των Πειραιωτών από την περσινή σεζόν. Τελευταία νίκη του «τριφυλλιού» ήταν το Νοέμβριο του 2021 στο ΣΕΦ για το πρωτάθλημα (76-81).

Φέτος ήδη το σερί των «ερυθρόλευκων» είναι στο 5-0, σε Euroleague (71-95), Basket League (68-66, 74-76), Κύπελλο (81-65) και Super Cup (52-67).

Ωστόσο, στην πιο πρόσφατη αναμέτρηση στο ΟΑΚΑ, η ομάδα του Χρήστου Σερέλη ηττήθηκε στις λεπτομέρειες. Για αυτό, θέλει να δείξει πως μπορεί να αντιμετωπίσει στα ίσια τον πρωτοπόρο της Euroleague, ενώ στο τέλος της σεζόν πιθανότατα οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν για τον τίτλο της Basket League.

Ολυμπιακος – Παναθηναϊκος Live Streaming: Τα προβλήματα και η παράδοση

Στα αγωνιστικά νέα, ερωτηματικό είναι για τον Ολυμπιακό η παρουσία του Κάνααν, που ταξίδεψε στις ΗΠΑ για τη γέννηση του παιδιού του, ενώ στο ΟΑΚΑ τα προβλήματα είναι αρκετά, με Πονίτκα, Ουόλτερς και Αγραβάνη να απουσιάζουν από τα τελευταία παιχνίδια.

Όσον αφορά την παράδοση στα ευρωπαϊκά ντέρμπι, η υπεροχή του Ολυμπιακού είναι σαφής (14-7), έχοντας επικρατήσει στα τρία τελευταία. Η τελευταία «πράσινη» νίκη ήταν τη σεζόν 2020/2021 στο ΣΕΦ (77-88).

Η υπεροχή της ομάδας του Μπαρτζώκα είναι σαφής και στις περισσότερες στατιστικές κατηγορίες, με την πρώτη σε αξιολόγηση ομάδα (103.4) να αντιμετωπίζει την 13η (83.5). Ο Ολυμπιακός διαθέτει την καλύτερη άμυνα στη διοργάνωση (75.5 πόντοι παθητικό) έναντι 82.6 που δέχεται ο Παναθηναϊκός. Aντίστοιχη εικόνα ισχύει στις ασίστ (21.9 έναντι 14.7) και στα κλεψίματα (7.8 έναντι 6.6). Οι «πράσινοι» υπερέχουν στα επιθετικά ριμπάουντ (9.8 έναντι 9.5), τάπες (2.4 έναντι 2.1) και λιγότερα λάθη (11.7 έναντι 12.7).Παθηναικος Live Streaming

Βεζένκοφ: «Κάθε παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό είναι ξεχωριστό»

Ο Σάσα Βεζένκοφ σε δηλώσεις του ενόψει της αναμέτρησης του Ολυμπιακού κόντρα στον Παναθηναϊκό (31/3, 21:30) για την 32η αγωνιστική της Euroleague στάθηκε στη σημασία του ματς για τους «ερυθρόλευκους».

Για την πρωτιά στην Euroleague: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που σταδιακά και μέσω της δουλειάς μας καταφέραμε μετά την είσοδο στα playoffs να εξασφαλίσουμε το πλεονέκτημα έδρας. Θα πω ότι όσο κλισέ κι αν ακούγεται βλέπουμε παιχνίδι με παιχνίδι. Μένουν άλλα τρία παιχνίδια. Να τερματίσουμε όσο πιο δυνατά γίνεται γιατί τα πλέι οφ είναι μια άλλη διαδικασία. Όλες οι ομάδες μπορούν να κερδίσουν. Βλέπουμε τον Παναθηναϊκό, είμαστε συγκεντρωμένοι για να τελειώσουμε καλά τη βδομάδα και να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε».

Την άμυνα του Παναθηναϊκού: «Είμαστε προετοιμασμένοι. Έχουμε δει τι κάναμε λάθος στο ΟΑΚΑ, γνωριζόμαστε πολύ καλά οι δύο ομάδες. Οπότε, δεν υπάρχει κάτι καινούργιο να προσθέσουμε. Πρέπει να παίξουμε σκληρά, με ενέργεια με τον κόσμο μας και να κάνουμε άλλο ένα βήμα προς τον στόχο μας στην Euroleague».

Για το σερί 12-0 και αν μετρά ψυχολογικά: «Κάθε παιχνίδι είναι εντελώς διαφορετικό και ξεχωριστό με τον Παναθηναϊκό. Είναι ένα ματς EuroLeague, εμείς κοιτάμε τον στόχο μας, να διατηρηθούμε στην πρώτη θέση. Ψυχολογικά είμαστε καλά, έχουμε σκαμπανεβάσματα, όμως το πιο σημαντικό είναι να παίρνουμε το αποτέλεσμα και να βελτιωνόμαστε. Να παίξουμε 40 λεπτά συγκεντρωμένοι για να πάρουμε τη νίκη».

Ολυμπιακος – Παναθηναϊκος Live Streaming: Ψάχνει το κέρδος ο Σερέλης

Για το αν σκέφτονται το σερί 12-0: «Νομίζω ότι και οι δύο ομάδες, γιατί πιστεύω ότι και στον Ολυμπιακό τα ίδια θα λένε. Προσπαθούμε να μην σκεφτόμαστε αυτό το σερί. Αυτό που είπα και πριν, είναι ξεχωριστά τα παιχνίδια για εμάς και ο τρόπος είναι ένα ξεχωριστό παιχνίδι να προσπαθήσουμε να το κερδίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Νομίζω και ο Ολυμπιακός το ίδιο λέει».

Τα δυνατά σημεία του Ολυμπιακού: «Η ομάδα είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να είναι πολύ δυνατή στην άμυνα και πολύ συγκεντρωμένη. Έχω πει πολλές και το λένε όλοι. Το δυνατό σημείο του Ολυμπιακού δεν είναι τα plays και το πως τα εκτελεί, αλλά ο τρόπος που διαχειρίζεται την κατάσταση μετά τα plays. Έχει πολύ καλό flow που λέμε και στο μπάσκετ. Οπότε πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για 24″ στην άμυνα, είναι πολύ σημαντικό αυτό.

Και το δεύτερο κομμάτι είναι ότι έχει βρει τρόπους με τις αλλαγές στην άμυνα να χτυπάει κάθε ομάδα. Πρέπει να βρούμε τρόπο με σωστές επιλογές ώστε να μην δώσουμε εύκολα καλάθια στον Ολυμπιακό. Πολλές φορές έχει γίνει αυτό και φέτος και πέρσι. Ο Παναθηναϊκός έπαιζε καλά 15 λεπτά ή ένα ημίχρονο και είχε ακόμα περάσει και στο σκορ και ένα 7λεπτό ή 8λεπτο του Ολυμπιακού άλλαζε το παιχνίδι».

Για το αν κάθε ματς με τον Ολυμπιακό έχει την πίεση του ντέρμπι: «Νομίζω ότι κάποιος όταν είναι στον Παναθηναϊκό το ξέρει και τώρα το γνωρίζω κι εγώ αυτό το πράγμα. Προφανώς θεωρώ πως όλοι στην ομάδα ξέρουν τι σημαίνουν τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό. Για εμάς να μην έχουν κάποια βαθμολογική σημασία, αλλά μπορούν να βοηθήσουν στα παιχνίδια που θα προκύψουν στο πρωτάθλημα».

Μποχωρίδης: «Με ενέργεια και άμυνα θα πάρουμε τη νίκη, θέλουμε να αλλάξουμε το κλίμα»

Ο Λευτέρης Μποχωρίδης ενόψει Ολυμπιακού στάθηκε στα σημεία που πρέπει να προσέξουν οι «πράσινοι» και στην αλλαγή κλίματος που θέλουν να πετύχουν. Αναλυτικά οι δηλώσεις του.

Για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό: «Το έχω απαντήσει και στο παρελθόν αυτό και θα επαναλάβω ότι όταν μπαίνουμε στο παιχνίδι δεν το σκεφτόμαστε. Κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό, δεν έχουμε το μυαλό μας στα προηγούμενα. Παίζουμε σε μια σκληρή έδρα απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα. Θέλουμε από την αρχή να δείξουμε ότι θα παίξουμε με ενέργεια και μέσω της άμυνάς μας να πάρουμε τη νίκη».

Την έλλειψη σταθερότητας της ομάδας: «Σίγουρα, δεν έχουμε σταθερότητα. Θέλουμε επιτέλους να κάνουμε δύο καλά παιχνίδια συνεχόμενα. Τώρα, σχετικά με το πως μπορεί να λυθεί αυτό, δεν είμαστε για να λέμε λόγια. Θέλουμε να μπούμε στο γήπεδο όπως πρέπει».

Για το αν μια νίκη στο ντέρμπι μπορεί να διαγράψει την εικόνα που έχει η ομάδα κατά τη διάρκεια της σεζόν: «Δεν μπορούμε να τα διαγράψουμε. Έχουμε κάνει αρκετά άσχημα παιχνίδια τα οποία είναι εκεί. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να κοιτάμε μπροστά. Τον πιο σημαντικό στόχο τον έχουμε μπροστά μας. Θέλουμε από εδώ και πέρα να δείξουμε διαφορετική εικόνα σε όλα τα παιχνίδια. Τόσο απέναντι στον Ολυμπιακό όσο και γενικότερα. Έχουμε κάνει κάποιες ήττες, ειδικά στο ελληνικό πρωτάθλημα, οι οποίες είναι ανεπίτρεπτες και θέλουμε αυτό να το αλλάξουμε».

Ολυμπιακος – Παναθηναϊκος Live Streaming | Links: 

Μπείτε στο Live του αγώνα

http://la8osapofash.com/

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News