Παναθηναϊκος - Ολυμπιακος Live Streaming: Δείτε ζωντανά σήμερα (19/3)

Παναθηναικος - Ολυμπιακος Live Streaming

Ώρα για ντέρμπι «αιωνίων» στο ΟΑΚΑ για την Basket League.

Παναθηναϊκος – Ολυμπιακος Live Streaming | Panathinaikos – Olympiacos Live Streaming: Ώρα ντέρμπι στην Basket League, με τον Παναθηναϊκό να υποδέχεται τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ (15:45) στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής.

Ένα ντέρμπι είναι πάντα ντέρμπι, πόσω μάλλον το «αιώνιο», έστω κι αν δεν έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον.

Ο αήττητος στην Basket League (17-0), Ολυμπιακός, δοκιμάζεται στο ΟΑΚΑ απέναντι στον Παναθηναϊκό (14-3) που δεν προλαβαίνει να διεκδικήσει την πρωτιά στην κανονική περίοδο και το πλεονέκτημα έδρας.

Την προηγούμενη αγωνιστική η ομάδα του Χρήστου Σερέλη ηττήθηκε από τον ΠΑΟΚ στην Πυλαία (81-73). Έτσι, αποχαιρέτισε κάθε πιθανότητα πρωτιάς. Ωστόσο, το γόητρο και ο στόχος της πρώτης νίκης επί των Πειραιωτών έπειτα από 11 αγώνες είναι πολύ ισχυρό κίνητρο.

Εξίσου ισχυρό είναι και το κίνητρο της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα να διατηρήσει το εγχώριο αήττητο, αλλά και το αήττητο απέναντι στο «τριφύλλι» από την περσινή σεζόν.Panathinaikos Live Streaming

Οι στόχοι των δύο μονομάχων

Το σερί νικών του Ολυμπιακού έχει φτάσει στο 11-0 (σ.σ. τελευταία ήττα 76-81 στο ΣΕΦ, τον Οκτώβριο του 2021). Οι τέσσερις εξ αυτών είναι φέτος σε όλες τις διοργανώσεις (κατά σειρά σε Super Cup 67-52, Basket League 68-66, Euroleague 71-95, Κύπελλο 81-65).

Η διεύρυνση του ιστορικού σερί είναι στόχος για τους πρωτοπόρους του πρωταθλήματος και της Euroleague. Φαίνεται πως διανύουν δεύτερη συνεχόμενη εξαιρετική σεζόν, με δύο εγχώριες κούπες ήδη στην τροπαιοθήκη τους (Super Cup, Κύπελλο).

Ο Παναθηναϊκός φιλοδοξεί να σπάσει αυτό το σερί δείχνοντας σφυγμό μεγάλης ομάδας, με τον Σερέλη για πρώτη φορά ως πρώτο προπονητή σε αναμέτρηση «αιωνίων».

Οι νταμπλούχοι από την πλευρά τους έχουν επτά ξένους στο ρόστερ τους. Ο Μπαρτζώκας πρέπει να αποφασίσει ποιος εκ των Μπλακ και Πίτερς θα είναι στην 12άδα του ντέρμπι.

Παναθηναϊκος – Ολυμπιακος Live Streaming: Από εξαιρετική εβδομάδα στη Euroleague

Οι δύο ομάδες προέρχονται από νίκες στην Euroleague και μάλιστα εκτός έδρας. Έτσι στρέφονται πλέον στο μεταξύ τους ντέρμπι με καλή ψυχολογία.

Ο Ολυμπιακός νίκησε στο Κάουνας την Ζαλγκίρις (72-74) με «ήρωα» της τελευταίας στιγμής τον Βεζένκοφ.  Από την πλευρά του, ο Παναθηναϊκός υπέταξε την Βιλερμπάν στο «Astroballe» (82-86).

Στα της παράδοσης, σε κανονική περίοδο στην Basket League (από τη σεζόν 1992/1993) το ρεκόρ είναι 28-27 υπέρ των «πράσινων». Το επιμέρους σκορ με γηπεδούχο το «τριφύλλι» να είναι 21-6.Παθηναικος Live Streaming

Σοκ με Πονίτκα: Βαρύ διάστρεμμα και εκτός ντέρμπι

Νέο σοκ στο «πράσινο στρατόπεδο» με τον Πολωνό γκαρντ – φόργουορντ.

Ο Πονίτκα υπέστη διάστρεμμα δεξιάς ποδοκνημικής στην αναμέτρηση με τη Βιλερμπάν στη Γαλλία και δεν επέστρεψε στο ματς στο δεύτερο ημίχρονο.

Οι πληροφορίες για την κατάσταση του αρχηγού της εθνικής Πολωνίας κάνουν λόγο για βαρύ διάστρεμμα. Αυτό είναι πιθανό να τον αφήσει εκτός δράσης για καιρό. Πάντως, το σίγουρο είναι πως ο Χρήστος Σερέλης δεν θα τον έχει στη διάθεσή του στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Μάλιστα, αυτή είναι η 2η φορά μέσα σε διάστημα δύο μηνών που ο πρώην παίκτης της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης στέκεται άτυχος και παθαίνει διάστρεμμα. Θυμίζουμε πως ο Πονίτκα είχε τραυματιστεί και στο ματς με τη Ζαλγκίρις (26/1) και είχε επιστρέψει ύστερα από περίπου 20 μέρες (13/2).

Γκουντάιτις: «Θα δώσουμε τα πάντα για τη νίκη με τον Ολυμπιακό»

Ο Αρτούρας Γκουντάιτις μίλησε τόσο για τη νίκη επί της Βιλερμπάν στη Γαλλία, αλλά και τη συνέχεια στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Όσα δήλωσε στη Nova ο Λιθουανός σέντερ του Παναθηναϊκού:

«Δεν θυμάμαι πότε κερδίσαμε εκτός έδρας τελευταία φορά… Έχουμε ένα νέο προπονητικό σταφ, είναι δύσκολο, αλλά προσπαθούμε να μάθουμε. Θέλουμε να παίζουμε ομαδικά όπως σήμερα και έτσι θέλουμε να συνεχίσουμε. Παίξαμε καλά και πήραμε ένα καλό αποτέλεσμα.

Ξέρουμε τι μας περιμένει την Κυριακή (σ.σ. το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό) και ήταν ένα καλό παιχνίδι προετοιμασίας σήμερα. Προσπαθεί για το καλύτερο ο κόουτς και προσπαθούμε από την πλευρά μας να ακολουθήσουμε».

Για τον Ολυμπιακό στο ντέρμπι της Κυριακής: «Δεν κοιτάμε τη βαθμολογία, πάμε να παίξουμε στα ίσια και να κερδίσουμε. Ξέρουμε τι σημαίνει αυτό το ντέρμπι, θα δώσουμε τα πάντα για να πάρουμε τη νίκη και να κάνουμε περήφανο τον κόσμο μας».

Βεζένκοφ: «Είχα αυτοπεποίθηση στην τελευταία επίθεση, πάντα σκέφτομαι θετικά»

Ο Σάσα Βεζένκοφ ήταν ξανά ο μεγάλος πρωταγωνιστής του Ολυμπιακού, πετυχαίνοντας το νικητήριο σουτ στο Κάουνας για το τελικό 74-72.

Μιλώντας μετά το τέλος του αγώνα στο Flash Interview ανέφερε:

«Νομίζω ότι για τρία δεκάλεπτα, προσπαθήσαμε να περιορίσουμε τη Ζαλγκίρις, μια πολύ επιθετική ομάδα που παίζει πάντα 100%, ειδικά στην αρένα της, όπου είχε 10-3 εντός έδρας. Μεγάλος σεβασμός στον προπονητή της και στους παίκτες και στους  οπαδούς τους.

Στο τέλος το παιχνίδι κρίθηκε σε μερικά μεγάλα καλάθια, μερικές καλές αποφάσεις στην άμυνα… Είχαμε το προβάδισμα, 12-14 πόντους, αλλά χάσαμε το μυαλό μας. Η Ζαλγκίρις ήταν σοβαρή και αυτά συμβαίνουν στο μπάσκετ. Αν θέλουμε να είμαστε ομάδα πρωταθλητισμού, αν θέλουμε να είμαστε ομάδα υψηλού επιπέδου, δεν μπορούμε να αφήνουμε να συμβαίνει αυτό το μεγάλο σερί της Ζαλγκίρις.

Στην τελευταία επίθεση ένιωθα καλά, Είχα αυτοπεποίθηση μόλις τα παιδιά και ο προπονητής με εμπιστεύτηκαν και μου έδωσαν μπάλα. Πάντα σκέφτομαι θετικά, οπότε σκεφτόμουν ότι θα τα κατάφερνα. Στην αρχή, είδα το σουτ λίγο κοντό αλλά τελικά όλα πήγαν καλά. Δεν θέλαμε να δεχθούμε ένα τρίποντο στο τέλος, όλα τα παιδιά έκαναν εξαιρετική δουλειά και συνεχίζουμε. Έχουμε άλλους πέντε τελικούς και πρέπει να συνεχίσουμε να παλεύουμε».

Παναθηναϊκος – Ολυμπιακος Live Streaming: Δεν επιλέγει αντίπαλο ο Μπαρτζώκας

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας τόνισε πως το παιχνίδι κόντρα στην Ζαλγκίρις κρίθηκε σε μία απόφαση και επεσήμανε πως στα πλέι οφ δεν μπορεί καμία ομάδα να διαλέξει αντίπαλο.

«Ήταν πραγματική μάχη όπως την περιμέναμε. Η Ζαλγκίρις δεν παράτησε το παιχνίδι ακόμα και στο -13. Κάναμε κάποια σοβαρά λάθη και πέτυχαν κρίσιμα τρίποντα. Στην τελευταία επίθεση πασάραμε σωστά στον Βεζένκοφ και παίξαμε άμυνα στο φινάλε. Ήταν νίκη μίας απόφασης. Είναι πάντα δύσκολο να κερδίζεις εδώ. Είναι δύσκολο περιβάλλον για τον αντίπαλο, οπότε εκτιμούμε αυτή τη νίκη. Συγχαρητήρια στην ομάδα, καλή συνέχεια στην Ζαλγκίρις».

Για την τελευταία φάση και να ζητάει ο Βεζένκοφ την μπάλα: «Είναι 50-50 αυτές οι φάσεις. Στήσαμε πικ εν ρολ και υπήρχε miss match στο ποστ. Ο αντίπαλος ίσως αποφασίζει άλλα πράγματα, εμείς όμως δώσαμε πλεονέκτημα στο miss match. Ήταν δύσκολο σουτ και με μαρκάρισμα».

Για το αν θέλει να επιστρέψει στην Zalgirio Arena για το Final 4: «Θα ήθελα να επιστρέψω εδώ για το Final 4. Δεν παίρνουμε τίποτα ως δεδομένο. Έχουμε ακόμα 5 παιχνίδια. Θέλουμε να είμαστε υγιείς. Είναι δύσκολο για τους παίκτες να είναι συγκεντρωμένοι σε κάθε παιχνίδι. Δεν παραπονιέμαι για τίποτα. Είμαστε πρώτοι στην κατάταξη. Παίζουμε εξαιρετικά και θέλουμε να μείνουμε σε αυτή τη συνθήκη».

Για τα πλέι οφ: «Πιστεύουμε ότι όποια ομάδα πάρει μια θέση στην οκτάδα δεν θα είναι αδύναμη. Ακόμα και ομάδες που ίσως να μην βρεθούν στην οκτάδα. Για κάθε ομάδα είναι μάχη και δεν θεωρώ ότι μπορείς να επιλέξεις ομάδα για να παίξεις. Πάμε παιχνίδι με παιχνίδι. Ο δεύτερος στόχος μας είναι το πλεονέκτημα έδρας μετά την πρόκριση στα πλέι οφ».

Παναθηναϊκος – Ολυμπιακος Live Streaming | Links: 

Μπείτε στο Live του αγώνα

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News