Παναθηναϊκος - Βαλενθια Live Streaming: Δείτε ζωντανά σήμερα (10/2)

Παναθηναϊκος - Βαλενθια Live Streaming

Παναθηναϊκος – Βαλενθια Live Streaming |  Panathinaikos – Valencia Live Streaming: O Παναθηναϊκός αναζητά την επιστροφή στις επιτυχίες στην EuroLeague, υποδεχόμενος την Βαλένθια στο ΟΑΚΑ (21:00), στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής.

Η ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς κάθε άλλο παρά θετική πορεία διαγράφει και στη φετινή διοργάνωση. Με ρεκόρ 8-15, έχει περιοριστεί στην 15η θέση της κατάταξης. Στην αναμέτρηση του ΟΑΚΑ θα υποδεχθεί την Βαλένθια, που έχει ρεκόρ 12-11 και είναι δυνατά μέσα στο παιχνίδι διεκδίκησης μιας θέσης στα Playoffs. Η ισπανική ομάδα είναι σε ισοβαθμία με άλλες τρεις ομάδες στην 7η θέση (Παρτίζαν, Μακάμπι, Ζαλγκίρις).

Η ευρεία νίκη επί της Ζαλγκίρις στο ΟΑΚΑ με το τρομερό δεύτερο ημίχρονο ήταν… πυροτέχνημα. Καθώς η «διαβολοβδομάδα» συνοδεύτηκε από δύο κακές εμφανίσεις επί ισπανικού εδάφους και ισάριθμες ήττες από Ρεάλ (83-68) και Μπασκόνια (95-90). Επιστρέφοντας στο ΟΑΚΑ, το οποίο σταθερά δίνει το… κάτι παραπάνω, το «Τριφύλλι» επιδιώκει μια ευρωπαϊκή νίκη-βάλσαμο.

Το ζητούμενο δεν είναι τόσο βαθμολογικό. Αλλά κυρίως για να δώσει την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στο Final-8 του Κυπέλλου Ελλάδας που ακολουθεί την επόμενη εβδομάδα (16-19/2). Ο Ντέγιαν Ράντονιτς θα έχει για πρώτη φορά στη διάθεσή του τους νεοφερμένους Ματ Τόμας και Δημήτρη Αγραβάνη, ενώ αντίθετα δεν υπολογίζει εκ νέου στον Ματέους Πονίτκα.Euroleague Παναθηναϊκός Live Streaming

Έτοιμοι να πέσουν στην μάχη οι νιόφερτοι

Θυμίζουμε ότι ο «εξάστερος» να προέρχεται από αρκετές ημέρες ξεκούρασης, καθώς ο αγώνας πρωταθλήματος με τον Κολοσσό στη Ρόδο δεν έγινε λόγω της κακοκαιρίας. Ο Τόμας αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά στο περιφερειακό σουτ, τομέας όπου «πονάει» ο Παναθηναϊκός. Αυτό επισήμανε και ο Αμερικανός μετά την άφιξη και ενσωμάτωσή του στην ομάδα.

«Κάνω όσα μπορώ για να βοηθάω τις ομάδες μου. Στο παρκέ προφανώς η ικανότητά μου στο σουτ έχει βοηθήσει όσες ομάδες ήμουν μέλος τους. Αμυντικά θέλω να είμαι ανταγωνιστικός. Με έχει βοηθήσει και το υψηλό μπασκετικό IQ. Βλέπω τα πράγματα μέρα με την μέρα, ποτέ δεν ήθελα να θέτω υψηλούς στόχους. Δεν σκεφτόμουν έτσι. Αν κάνεις τα σωστά πράγματα κάθε μέρα, τα υπόλοιπα έρχονται από μόνα τους».

Ο Αγραβάνης αναμένεται να δώσει βάθος στη γραμμή ψηλών, ενισχύοντας και το ελληνικό στοιχείο. Μάλιστα, ο Έλληνας φόργουορντ δήλωσε έτοιμος να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις. Διαβάστε αναλυτικά τα όσα είπε.

«Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τον Παναθηναϊκό για τη μεγάλη ευκαιρία που μου δίνει να επιστρέψω στην Ευρωλίγκα. Το αίμα μου βράζει και είμαι έτοιμος να “πεθάνω” πάνω στο παρκέ και έτσι θα πράξω για τον Παναθηναϊκό. Θα αποδείξω σε όλους πως θα αφήσω κάθε ικμάδα δύναμης και ιδρώτα πάνω στο παρκέ ώστε να βάλω ένα λιθαράκι και ο Παναθηναϊκός να επιτύχει τους στόχους του».

Παναθηναϊκος – Βαλενθια Live Streaming: Η παράδοση και τα αγωνιστικά νέα

Όσον αφορά την ιστορία των αναμετρήσεων των δύο ομάδων, από την πρώτη τους συνάντηση το 2010, αυτή στο ΟΑΚΑ θα είναι η 10η. Η Βαλένθια υπερτερεί με 5-4, αλλά στην «πράσινη» έδρα με εξαίρεση το 69-73 της σεζόν 2010/2011. Τα υπόλοιπα τρία παιχνίδια ήταν νικηφόρα για τον Παναθηναϊκό. Ο αγώνας του πρώτου γύρου στη «Φοντέτα» ήταν θρίλερ και κρίθηκε στην παράταση με νίκη των Ισπανών (94-91), με 23 πόντους του Ντούμπλιεβιτς, παρά τους 22 του Μπέικον.

Αρκετά είναι τα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει η Βαλένθια ενόψει της αναμέτρησης κόντρα στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Εκτός για την ισπανική ομάδα είναι ο Μπόγιαν Ντούβλιεβιτς, αλλά και οι μόνιμοι απόντες Σαμ Βαν Ρόσομ, Μάρτιν Χέρμανσον και Μιγιάν Χιμένεθ.

Ωστόσο εξαιρετικά αμφίβολος είναι ο Λόπεθ Αροστέγκι, που ταλαιπωρείται από τραυματισμό, ταξίδεψε στην Αθήνα με την αποστολή της Βαλένθια, αλλά ο Άλεξ Μουμπρού θα ξέρει αν μπορεί να τον υπολογίζει λίγο πριν την έναρξη της αναμέτρησης.Παναθηναικος Live Streaming

Τι είπε ο Ντέγιαν Ράντονιτς

Ο Ντέγιαν Ράντονιτς μίλησε για το αυριανό (10/2) ματς με την Βαλένθια. Στάθηκε στους Τόμας, Αγραβάνη, Πονίτκα και αναφέρθηκε σε όσα περιμένει να δει από τους παίκτες του στο ΟΑΚΑ. Διαβάστε αναλυτικά τα όσα είπε.

«Η Βαλένθια παίζει πολύ καλά φέτος στην Ευρωλίγκα. Έχουν πέντε εκτός έδρας νίκες μεταξύ των οποίων κάποιες μεγάλες νίκες ενάντια στον Ολυμπιακό και την Εφές. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αγωνιστούμε από την αρχή με μεγάλη ενέργεια και να είμαστε συγκεντρωμένοι. Η τρανζίσιον άμυνά μας θα είναι επίσης σημαντική, η άμυνα στο ένας με έναν αλλά και να κατεβάσουμε τα ποσοστά τους, έχουν 82,5 πόντους κατά μ.ο.

Πρέπει να παίξουμε καλή άμυνα και φυσικά στην επίθεση να κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να είμαστε μέσα στον αγώνα και να είμαστε έτοιμοι να νικήσουμε. Πρέπει να είμαστε περισσότερο σταθεροί σε αυτό το παιχνίδι. Όσο για τους αθλητές, ο Ματ έχει κάνει 3 προπονήσεις μαζί μας, αύριο θα κάνει άλλη μια, και ο Αγραβάνης χθες προπονήθηκε πρώτη φορά με την ομάδα και θα δούμε μετά τη σημερινή προπόνηση.

Πιστεύω πως θα μας βοηθήσει σε ότι χρειαζόμαστε για να κάνουμε έναν καλό αγώνα και να κερδίσουμε. Θα δούμε για τον Πονίτκα, δεν έκανε προπόνηση 5 εναντίον 5, έχουμε άλλη μια προπόνηση σήμερα, και θα δούμε πως είναι. Η κατάσταση είναι αυτή, δεν προπονήθηκε, θα δούμε και σήμερα, αλλά έτσι έχει η κατάσταση με τον Πονίτκα».

Παναθηναϊκος – Βαλενθια Live Streaming: Έτοιμος ο Τόμας

Σε ερώτηση αναφορικά με τους πολλούς παίκτες που έχει στο ρόστερ του ο Παναθηναϊκός είπε: «Πρώτα απ’ όλα ο στόχος είναι να κάνουμε τα πάντα για το επόμενο παιχνίδι. Αυτός είναι ο στόχος μας τώρα. Τις επόμενες μέρες θα το σκεφτούμε αυτό. Έχουμε κάποιους νεαρούς αθλητές, κάποιους που δεν υπολογίζονται, θα τα δούμε αυτά προσεχώς».

Για τον Τόμας, σημείωσε: «Ευελπιστώ ότι θα μας φέρει ό,τι χρειαζόμαστε. Όμως μετά από μόλις 2-3 προπονήσεις και αύριο το πρώτο του παιχνίδι, χρειαζόμαστε χρόνο για να προσαρμοστεί πλήρως με την ομάδα. Η πρώτη εντύπωση πάντως είναι πολύ θετική. Δεν μπορεί να είναι στο 100%, αλλά κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για φτάσει εκεί το συντομότερο δυνατό».

Τέλος, σχετικά με το τι περιμένει να δει από την ομάδα του: «Το πρώτο ημίχρονο στη Μαδρίτη ήταν πολύ κακό. Μας στοίχισε και ένα κακό 7λεπτο με τη Μπασκόνια. Ελπίζω να είμαστε πιο σταθεροί και στις δύο πλευρές του παρκέ. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι γιατί παίζουν πολύ καλά. Να είμαστε έτοιμοι από την αρχή να τα δώσουμε όλα, να έχουμε ενέργεια, συγκέντρωση και να αγωνιστούμε με μεγαλύτερη ευθύνη».

Παναθηναϊκος – Βαλενθια Live Streaming | Links:

Μπείτε στο Live του αγώνα

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News