Μπαγερν - Παναθηναικος Live Streaming: Δείτε ζωντανά σήμερα (5/1)

Μπαγερν - Παναθηναικος Live Streaming

Μπαγερν – Παναθηναικος Live Streaming | Bayern Munich – Panathinaikos Live Streaming: Θα βγάλει αντίδραση ο Παναθηναϊκός στο Μόναχο ή θα συνεχίσει την ελεύθερη πτώση; Η απάντηση θα δοθεί την Πέμπτη το βράδυ (21:30) με το «τριφύλλι» να αντιμετωπίζει την Μπάγερν στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Euroleague!

Οι «πράσινοι» στο μεγάλο ντέρμπι της περασμένης με τον Ολυμπιακό στο κατάμεστο ΟΑΚΑ τα έκανα… θάλασσα και ηττήθηκαν (71-95) σκορπώντας απογοήτευση. Αυτή ήταν η 4η σερί ήττα και το «τριφύλλι» με 6-10 βρίσκεται στη 15η θέση της βαθμολογίας. Οι παίκτες του Ντέγιαν Ράντονιτς ήταν απογοητευτικοί σε άμυνα και επίθεση και ο μοναδικός που διασώθηκε από το ναυάγιο ήταν ο Μπέικον, ο οποίος σκόραρε 30 πόντους με 6/8 τρίποντα.

Ο Αμερικάνος σε 11 παιχνίδια στην Euroleague έχει 21.2 πόντους μέσο όρο και οδηγεί την κούρσα των σκόρερ στην διοργάνωση. Ο Μαυροβούνιος τεχνικός βγήκε μπροστά μετά την ήττα στο ντέρμπι «αιωνίων», διαβάστε αναλυτικά τι είπε.

«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη στους φίλους μας που μας στήριξαν. Με εξαίρεση λίγα λεπτά στο ξεκίνημα τα πάντα πήγαν άσχημα για εμάς. Ο Ολυμπιακός πήρε το πλεονέκτημα και έλεγξε απόλυτα το παιχνίδι μετά από εκεί. Πρέπει να καταλάβουμε τι συνέβη και να δούμε γιατί αγωνιστήκαμε περίπου 30 λεπτά και δεν κάναμε ούτε φάουλ. Είναι απαράδεκτο να παίζουμε έτσι απέναντι στον Ολυμπιακό χωρίς να δίνουμε “μάχη”. Θα συζητήσουμε και θα αναλύσουμε τι συνέβη».Euroleague Παναθηναϊκός Live Streaming

Βγήκε μπροστά ο Γιαννακόπουλος

Όπως ήταν φυσικό η βαριά ήττα από τον Ολυμπιακό έφερε και αλλαγές στο «τριφύλλι». Το… μάρμαρο μετά από απόφαση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου το πλήρωσε ο Αργύρης Πεδουλάκης, ο οποίος αποτελεί παρελθόν από τη θέση του τεχνικού διευθυντή. Ο πρώην προπονητής του «εξάστερου» ανέλαβε πόστο στις Ακαδημίες του συλλόγου, έπειτα από απόφαση του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ, όπως ανακοινώθηκε μεσοβδόμαδα.

Παράλληλα, το αφεντικό της ΚΑΕ εξέφρασε την απόλυτη στήριξή στον Ντέγιαν Ράντονιτς. Μάλιστα, στην κατ’ ιδίαν συνάντησή τους τον ενημέρωσε ότι έχει πλέον το ελεύθερο για να προχωρήσει σε όποιες αλλαγές επιθυμεί για την ενίσχυση του ρόστερ, δίχως τον παραμικρό οικονομικό περιορισμό!

Με βάση όλα τα παραπάνω, αρκετοί παίκτες είναι υπό κρίση και το ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό στο Μόναχο με την Μπάγερν είναι να επανεμφανίσει το καλό του πρόσωπο. Πρωτίστως για να επουλώσει εν μέρει τις πληγές από την ήττα της περασμένης εβδομάδας. Και δευτερευόντως να κοιτάξει εκ νέου τις υψηλότερες θέσεις της βαθμολογίας.

Ένα μικρό σημάδι αντίδρασης μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό εμφανίστηκε στην επικράτηση με τον Προμηθέα στην Πάτρα. Εκεί, οι «πράσινοι» στο πρώτο παιχνίδι του 2023 επικράτησαν εύκολα 44-75 κι έφτασαν το 8-2 στην Basket League, σε εξ αναβολής ματς της 5ης αγωνιστικής.

Μπαγερν – Παναθηναικος Live Streaming: Σε δύσκολη φάση οι Βαυαροί

Η Μπάγερν βρίσκεται στο 5-11, είναι στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας. Οι δύο σερί εκτός έδρας ήττες από Ζαλγκίρις (75-67) και Παρτιζάν (83-77), επανάφεραν τον προβληματισμό. Ο Αντρέα Τρινκέρι περιμένει από τους παίκτες του να βελτιώσουν την αγωνιστική τους εικόνα σε άμυνα και επίθεση, αφού φέτος σε 8 εντός έδρας ματς μετράνε μόλις 3 νίκες και δέχονται κατά μέσο όρο 81.2 πόντους.

Οι «πράσινοι» έχουν να νικήσουν την Μπάγερν στο Μόναχο (75-87) από τον Νοέμβριο του 2019. Έκτοτε μετράνε δύο διαδοχικές ήττες (76-71 και 81-78) σε παιχνίδια που κρίθηκαν στις λεπτομέρειες.Παναθηναικος Live Streaming

Τι είπαν Βόβορας και Ράντονιτς μετά την Πάτρα

Ο Γιώργος Βόβορας μίλησε μετά το τέλος του αγώνα κόντρα στον Προμηθέα με την εύκολη νίκη του Παναθηναϊκού. Διαβάστε αναλυτικά τα ασα είπε στην κρατικής τηλεόρασης ο άμεσος συνεργάτης του Ντέγιαν Ράντονιτς.

«Θέλαμε να είμαστε για 40 λεπτά σοβαροί. Υπήρχε διάθεση και θέλουμε να έχουμε διαφορετική εικόνα και στα επόμενα παιχνίδια. Δεν κάναμε διαχείριση, θέλαμε να παίξουμε με 40 λεπτά ένταση και θέλουμε να έχουμε μεγαλύτερη ένταση και διάρκεια και στη συνέχεια».

Από την πλευρά του, ο Ντέγιαν Ράντονιτς σχολίασε όσα έγιναν και στάθηκε στην καλή άμυνα και τη δημιουργία του «τριφυλλιού». Διαβάστε αναλυτικά όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου.

«Παίξαμε καλή άμυνα από την αρχή του αγώνα και είχαμε σωστή προσέγγιση. Παράλληλα, μοιράσαμε 21 ασίστ και διατηρήσαμε τον έλεγχο για 40 λεπτά. Πρέπει να σκεφτούμε το επόμενο παιχνίδι».

Μπαγερν – Παναθηναικος Live Streaming: Τα νέα δεδομένα στους «πράσινους»

Η διοίκηση, αφού άκουσε τις εξηγήσεις για την κακή εικόνα της ομάδας με αποκορύφωμα τη συντριβή από τον Ολυμπιακό (71-95), αποφάσισε να διαθέσει στον έμπειρο τεχνικό ελεύθερο μπάτζετ. Φυσικά, για να προχωρήσει στις αλλαγές που αυτός κρίνει αναγκαίες στο ρόστερ της ομάδας. Κι αυτό γιατί στην κουβέντα που έγινε, προέκυψε το συμπέρασμα πως για την πορεία, τις εμφανίσεις και τα αποτελέσματα υπάρχουν τεράστιες ευθύνες και στους παίκτες.

Συνεπώς ο προπονητής έχει το ελεύθερο να κάνει όσες αλλαγές θέλει στο ρόστερ της ομάδας και όχι μόνο και μάλιστα δίχως οικονομικούς περιορισμούς. Μάλιστα, πέραν του γεγονότος ότι ο Ράντονιτς περιβλήθηκε από εμπιστοσύνη, είναι πλέον το απόλυτο αφεντικό στο αγωνιστικό τμήμα, αφού ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος πείστηκε πως το μοντέλο με τεχνικό διευθυντή δεν λειτουργεί και θα αλλάξει άμεσα.

Ο Αργύρης Πεδουλάκης αποχωρεί από τη θέση του τεχνικού διευθυντή η οποία και καταργείται. Ο ίδιος δεν αποχωρεί από τον σύλλογο, καθώς αναλαμβάνει εξ’ ολοκλήρου τις ακαδημίες και το αναπτυξιακό πρόγραμμα της ομάδας. Παράλληλα, ο Ντέγιαν Ράντονιτς σε συνεργασία με την διοίκηση θα αρχίσουν από τώρα να κάνουν τον σχεδιασμό για την επόμενη σεζόν.

Προφυλάχθηκε ο Λι, ρεκόρ από Μποχωρίδη

Ο Πάρις Λι ταλαιπωρείται από έναν μυϊκό σπασμό στη γάμπα και δεν χρησιμοποιήθηκε στην αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Προμηθέα. Την τελευταία στιγμή θα κριθεί η συμμετοχή του στην αναμέτρηση με την Μπάγερν.

Ο Λευτέρης Μποχωρίδης επέστρεψε στα παρκέ και στη δράση της Basket League μετά από σχεδόν ένα μήνα με τρία επιτεύγματα με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Ήταν στους πόντους, στις ασίστ και στα κοψίματα.

  • Με τους επτά πόντους που είχε στο «Δ.Τόφαλος» έγινε ο 40ός παίκτης στην ιστορία του Παναθηναϊκού που έφτασε τους 600+ στην Basket League.
  • Με τις δύο ασίστ που μοίρασε, έγινε ο 16ος πασέρ στην ιστορία των «πράσινων». Έφτασε τις 232 και ξεπέρασε τον Νίκο Οικονόμου που είχε 231 στην επταετία 1992-99.
  • Κόβοντας ένα σουτ αντιπάλου, μπήκε στην 20άδα των μπλοκέρ του Παναθηναϊκού. Έφτασε στις 33 τάπες τον Ντάριλ Μίντλετον που έπαιξε στους «πράσινους» στην πενταετία 2000-05.

Σε ομαδικό επίπεδο, ο Παναθηναϊκός κράτησε τον Προμηθέα στους 44 πόντους και σημείωσε νέο αμυντικό ρεκόρ για τη φετινή Basket League. Το προηγούμενο ήταν εκείνο των 54 που κράτησε ο Απόλλων Carna το Λαύριο Megabolt. Η επίδοση αυτή όμως ξεφεύγει από τα όρια της τρέχουσας σεζόν για τους «πράσινους».

Το παθητικό των 44 πόντων αποτελεί ισοφάριση της 5ης καλύτερης αμυντικής επίδοσης στην ιστορία του Παναθηναϊκού. Ήταν η 9η φορά που δέχτηκε 44 ή λιγότερους πόντους. Αλλά το ρεκόρ παραμένει εκείνο των 35 πόντων που δέχτηκε από τον Πανελευσινιακό στις 21 Οκτωβρίου 2013. Μία επίδοση που είναι και η κορυφαία συνολικά στην ιστορία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος.

Ρεκόρ περιόδου αποτελεί και η αμυντική επίδοση των τεσσάρων πόντων στους οποίους κράτησε ο Παναθηναϊκός τον Προμηθέα στην τέταρτη περίοδο. Η προηγούμενη ήταν εκείνη των πέντε στους οποίους κράτησε ο Άρης τους «πράσινους» στη δεύτερη περίοδο του αγώνα της πρεμιέρας.

Μπαγερν – Παναθηναικος Live Streaming | Links:

Μπείτε στο Live του αγώνα

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News