Κι όμως, θα έπρεπε να τα... ακούσει ο Ιωαννίδης, όχι ο Παλάσιος! (vid)

Κι όμως, θα έπρεπε να τα... ακούσει ο Ιωαννίδης, όχι ο Παλάσιος! (vid)

Μια απίθανη στιγμή είχε ο Παναθηναϊκός για ένα τρίτο γκολ στο 90′ της αναμέτρησης με την ΑΕΚ. Δεν είναι ευθύνη του Παλάσιος η κατάληξη της φάσης, αλλά του Ιωαννίδη. Του Νότη Καμπέρη.

Ο Παλάσιος βγαίνει μόνος του από τα δεξιά και πατάει περιοχή. Εν συνεχεία ο Αργεντινός ζυγίζει τις επιλογές του και αποφασίζει να τελειώσει μόνος του τη φάση από δύσκολη γωνία.

Η απόφαση αυτή, προκάλεσε εκνευρισμό και παράπονα, μιας και το φυσιολογικό θα ήταν να σπάσει τη μπάλα ο «Τούκου» στον Ιωαννίδη. Κι όμως, ο Αργεντινός δεν ευθύνεται στη συγκεριμένη φάση!

Αν δει κάποιος με καθαρό μάτι τη φάση, ο Ιωαννίδης δεν κάνει καθόλου καλή κίνηση εντός της περιοχής της ΑΕΚ και δε διευκολύνει τον συμπαίκτη του. Ο Έλληνας φορ ήταν πολύ δύσκολο να τροφοδοτηθεί σε εκείνο το σημείο, αφού είχε αντίπαλο μπροστά του. Συνεπώς, ο κίνδυνος να ανακοπεί η πάσα, ή να κοντράρει πιθανό σουτ του 9αριού του Τριφυλλιού πάνω στον αντίπαλο ήταν ορατός.

Και την τελευταία στιγμή ο Παλάσιος πείστηκε πως πρέπει να τελειώσει μόνος του τη φάση. Αυτή η διστακτικότητα πιθανώς, να στοίχισε στον εξτρέμ της ομάδας να ολοκληρώσει την προσπάθειά του με μεγαλύτερη ακρίβεια, ώστε να περάσει τη μπάλα κάτω από τα πόδια του Στάνκοβιτς.

Ο Ιωαννίδης, λοιπόν, θα έπρεπε να κινηθεί στην πλάτη του αντιπάλου του (δείτε τη γραμμή στην παραπάνω φωτογραφία) και να μπει με τη μπάλα στα δίχτυα. Η σκέψη αυτή, του ήρθε σε 2ο χρόνο, όταν ήταν πλέον αργά για εκείνον.

Στη φάση μετέχει και ο Μπερνάρ που ετοιμάζεται να πατήσει περιοχή, ωστόσο, η λύση του Βραζιλιάνου αποτελεί μια πιο σύνθετη επιλογή, μιας και η μπάλα σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να πάει στον φορ για τη μεγιστοποίηση των πιθανοτήτων επίτευξης τέρματος.

Θυμηθείτε τη φάση στο τέλος του βίντεο:




Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News