Παναθηναϊκός: Νίκησε και έκανε το πρώτο βήμα για τους τελικούς
Ο Παναθηναϊκός νίκησε τον Απόλλωνα Σμύρνης στο Σεράφειο και χρειάζεται ακόμη μία νίκη για την πρόκριση στους τελικούς.
Ο Παναθηναϊκός πήρε σημαντική νίκη απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης με 18-15 και έκανε το 1-0 στη σειρά των ημιτελικών της Water Polo League.
Το «τριφύλλι» αξιοποίησε το πλεονέκτημα έδρας στο Σεράφειο κολυμβητήριο και πλέον βρίσκεται μία νίκη μακριά από την πρόκριση στους τελικούς του πρωταθλήματος.
Οι «πράσινοι» αγωνίστηκαν χωρίς τον Δημήτρη Μάζη στον πάγκο, καθώς εξέτισε την ποινή του μετά την κόκκινη κάρτα που είχε δεχθεί στο τελευταίο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό.
Την καθοδήγηση της ομάδας στον πρώτο ημιτελικό είχε ο Γεράσιμος Βολτυράκης, ενώ στο πλευρό του τμήματος βρέθηκε και ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος, λίγες ώρες μετά την κατάκτηση του δεύτερου συνεχόμενου πρωταθλήματος και του νταμπλ με την ομάδα βόλεϊ ανδρών.
Ο Παναθηναϊκός δεν μπήκε ιδανικά στο παιχνίδι και βρέθηκε πίσω στο σκορ, όμως σταδιακά ανέβασε την πίεσή του, έφερε το ματς στα ίσα και πριν από το τέλος του πρώτου ημιχρόνου πέρασε μπροστά με γκολ του Γκιουβέτση.
Το καθοριστικό σημείο του αγώνα ήρθε στο τρίτο οκτάλεπτο, όπου το «τριφύλλι» βρήκε επτά γκολ και κατάφερε να χτίσει σημαντική διαφορά απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης.
Πρωταγωνιστής για τον Παναθηναϊκό ήταν ο αρχηγός της ομάδας, Νίκος Παπανικολάου, ο οποίος σημείωσε επτά τέρματα και οδήγησε τους «πράσινους» στη νίκη.
Το τελικό 18-15 δίνει στον Παναθηναϊκό προβάδισμα πρόκρισης, με τον δεύτερο ημιτελικό να είναι προγραμματισμένος για την Κυριακή 17 Μαΐου στις 18:15.
Ειδήσεις για τον Παναθηναϊκό
- Επίσημο: Άλλαξε διάταξη - Η 11άδα του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ
- Αλλάζει το τηλεοπτικό τοπίο: Τι ισχύει με Παναθηναϊκό, Cosmote TV και Nova
- Γιαννακόπουλος: Νέα... απάντηση για την Ion Capital (vid)
- Η πρόβλεψη του Μπλαζεβίτσιους για τον νικητή του Game 5 στο Βαλένθια-Παναθηναϊκός
- Το έχουν... σίγουρο στη Βαλένθια - Νέα κίνηση γιορτής για το Game 5